1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Deliric88
    replied
    Pe configurator de pe dacia.ro este Ambiance la 6500 euro. Nu stiu in Austria cum e.

Leave a comment:

• jellyfish
    replied
    nu stie nimeni....cauta si tu pe site-ul lor ...
    p.s. ai gresit la consumul urban de la 1.4 mpi....

Leave a comment:

• franz34sm
    replied
    din experienta mea iese asa. in oras consuma mai putin motorul care e mai mic. motoru de 1,2 16 valve in oras ia 7,6. si motoru de 1,4 mpi in oras a-ti ia 9,6. e o diferenta de 2 litrii. vorbeam de sandero. si cel de 1,6 16 valve a-ti ia cam 10 max 11. deci in oras cel mai bun e loganu 1,2. apropo. am o intrebare. cit costa cel mai ieftin logan motor de 1,2 16 valve. nou. fara dotari. asa simplu. stie cineva ?

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Originally posted by Shakar View Post
    Sincer nu prea am auzit pe cineva sa se vaite de 1.6 16V de consum, are cel mai ok consum raportat la putere, doar 1.2 consuma mai putin. Am avut si 1.4 Laureat inainte si consuma cat asta.
    Numai ca in forje de oras, 1.6 16V bea clar mai mult.
    Diferenta e ca demarezi mai repede/mergi mai tare ))

Leave a comment:

• CSH
    replied
    Sa nu facem SPAM. De la 1.2 vs 1.4 sarim la DCI ! Eu am fost atentionat cand am facut asemenea lucuri, asa ca sa pastram subiectul ON.

Leave a comment:

• ionutz.nit
    replied
    Prin zona asta pe la noi, lumea vrea sa fie fudua pe bani putini, cam asta e ideea daca ma intelegi. Deci daca ar putea un 2.0 16v sa consume cat 1.5dci ar foarte ok(in mentalitatea lor).Stima!

Leave a comment:

• Shakar
    replied
    Sincer nu prea am auzit pe cineva sa se vaite de 1.6 16V de consum, are cel mai ok consum raportat la putere, doar 1.2 consuma mai putin. Am avut si 1.4 Laureat inainte si consuma cat asta.

Leave a comment:

• ionutz.nit
    replied
    nicio suparare...si da la cele 2 1.6 ma refeream. Sincer nu dispun de masinile astea ca sa le fac teste doar ca, pur si simplu cam multa lume se vaita de 1.6 16v asa cum si alti se vaita de 1.6 8v si asa mai departe

Leave a comment:

• Shakar
    replied
    Originally posted by ionutz.nit View Post
    Am un prieten care are ambele motorizari si s-a vaitat ca 16v-eul consuma mai mult cel putin in aglomeratie.
    Spre surprinderea ta 1.6 16V consuma mai putin decat 1.6 (7.0 mediu pt 16V si 7.3 pt 8V, ambele E4 cand se vindeau pe PH1), mai exact 1.6 16V consuma cam 100-200 g mai mult ca un 1.4 desi are 30 CP in plus, 200 CMC in plus.

Nu stiu pe ce bazezi cand spui ca daca e 16V consuma mai mult. Probabil pe nimic.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    cred ca ionut s ereferea la ambele 1.6. dar si asta e discutabil. de exemplu nevasta-mea cu 1.4 are aprox acelasi consum ca si cu 1.6_16v, putin in favoarea 1.4. m-as mira ca un 1.2 exploatat corect, in acelasi regim ca un 1.4, sa consume mai mult. 1.2 la 5000rpm clar bea mai mult ca 1.4 la 3000rpm, dar se si misca mai repede. tare mi-e ca multi cu 1.4 asteapta ca 1.2 sa-i bata si la demaraj si la consum si la topspeed si parca nici atunci 1.2 n-ar fi mai bun. ca n-are cuplu jos. daca vrei sa ari, sa sapi in mina, iti iei dizal, nu 1.4mpi. punct.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Ce sa-ti spun Ionutz, demna de luat in seama remarca asta...fara suparare.

Clar ca fabrica a dat consumul urban toootal eronat fata de mirificul 1.4 mpi.
    Diferenta de vreo 1,5 litri declarata e o eroare impardonabila a constructorului...
    Inuman.

E chiar punctul forte la 1.2, macar atat sa lasam ce-i al lui, consumul de oras mai mic fara discutii fata de celelalte benzinare.

Leave a comment:

• ionutz.nit
    replied
    Am un prieten care are ambele motorizari si s-a vaitat ca 16v-eul consuma mai mult cel putin in aglomeratie.

Leave a comment:

• Cristi_LCD
    replied
    Originally posted by ionutz.nit View Post
    Cum si 1.6 16v ar tremui sa consume mai putin ca 1.6 8v nu? Ceea ce nu e adevarat!
    Cine ti-a spus? Ca un sofer cu 1,6 8v scoate un consum mai bun decat un "diliu" cu 1,6 16v nu inseamna ca 1,6 8v e mai economic.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    voi credeti ca 1.2 va consuma mult mai mult decat 1.4 pt ca are cutia mai scurta si merge mai turat. ok, dar raportul volumetric intre cele doua motorizari? 1398/1150=1.21. voi vreti sa spuneti ca la turatia la care 1.4 are 120km/h, 1.2 are doar 100? chiar asa mare diferenta intre cutii? daca da, atunci pe reprize sunteti haliti de la ralanti pana la max_rpm. si o sa radeti satisfacuti ca depasiti 1.2 de la 160 la 165, unde va trebuie 30km de drum drept ca sa faceti depasirea aia. mare avantaj are 1.4, ce sa mai zic. enorm, chiar.

Leave a comment:

• zeegermans
    replied
    total irelevanta diferenta la consum intre motorizari.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google