1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• adaniel69
    replied
    ar fi trebuit sa-l pastrez sa ti-l arat!
    vrei sa spui ca al tau la 15.000 e negru? ca al meu era alb!

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    Daca utilizezi masina intr-un mod mai agresiv, merita un ulei mai bun... chiar e necesar. Daca in schimb mergi normal, Dacia Oil isi face treaba. As avea totusi rezerve sa-l tin 20.000 km in motor, eu l-as schimba la 10-15.000 km.

adaniel69: nu stiu pe unde circuli tu cu masina de ai filtru curat la 17.500 km, eu il schimb la 10-12k km si numai curat nu e... iar orasul in care stau chiar e unul fara prea mari probleme cu praful, si nici pe coclauri/drumuri neasfaltate nu ma bag. Filtrul de aer nu l-as tine 20.000 km nici in ruptul capului, nu in Romania si nu daca tii la masina ta.

Leave a comment:

• adaniel69
    replied
    Originally posted by samy0388 View Post
    @adaniel : primul schimb l-ai facut la 17.xxx km ? daca da, eu nu pot intelege cum aveti tupeul sa lasati in motor uleiul atatia km, mai ales ca e marele dacia oil
    nu te supara, dar eu am EURO5!
    in carte scrie la 20.000 km sau 1 an! care-i problema?
    crezi ca daca bagi Mobil 1 sau alte porcarii scumpe nu merge motorul bine? sau nu tine mult?
    se compara Dacia Oil cu uleiul M20W40 care se punea la vechea Dacie? nu cred!
    dar noi suntem romani si avem nostalgii.....

ca fapt divers, si filtrul de aer trebuie schimbat la 20.000 de km, si l-am schimbat la 17.500! chiar daca era curat!!! altii le tin mult mai mult!

Leave a comment:

• sanderizer
    replied
    Exact galeo,bine ai punctat cu cariile . Nu mai zic nimic de ingineri,care tot au facut varza la masina,de ii desconsideram total.

Leave a comment:

• galeo
    replied
    Originally posted by sanderizer View Post
    Care tupeu? Mai stii ce scrie in cartea de intretinere? a?
    Nu-l lua in seama, eu bag dacia oil de 4 ani de cand am masina si merge ca in prima zi. Si am tinut uleiul cam 18000- 19000 km la fiecare schimb.
    Iar la 19000 uleiul nici nu arata negru, arata chiar bine, chiar daca masina vazuse destul de des si 4000-5000 rot/min.
    Plus ca motorul nu consuma ulei absolut deloc, iar consumul e cel dat de producator, chiar mai mic in oras.

Cu cat cauti in fund mai mult masina cu atat ai probleme mai mari cu ea.
    Stiu cazuri in care unii dau o gramada de bani pe nu stiu ce ulei, dar nu au bani sa-si repare cariile din gura, ciudate prioritati nu?
    Last edited by galeo; 11 April 2012, 15:53. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    M-ai spart, cartea de intretinere a masinii te rog sa o folosesti tu, cu toata increderea.

Leave a comment:

• sanderizer
    replied
    Care tupeu? Mai stii ce scrie in cartea de intretinere? a?

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    @adaniel : primul schimb l-ai facut la 17.xxx km ? daca da, eu nu pot intelege cum aveti tupeul sa lasati in motor uleiul atatia km, mai ales ca e marele dacia oil

Leave a comment:

• galeo
    replied
    1.2 se merita doar daca mergi preponderent in oras, desi si acolo iti trebuie uneori cuplul unui motor mai mare sa te bagi mai repede cand ai nevoie.
    In afara orasului 1.2 se merita doar daca esti pensionar si vrei sa incurci traficul cu 70 km/h maxim.
    Pe un drum national viteza de croaziera a masinilor este undeva pe la 100-110 km/h (90-100 km/h real).
    Mi-e greu sa cred ca la viteza de croaziera de 110 km/h un 1.2 la 3500 rot/min va consuma mai putin decat 1.4 care va avea doar 3000 rot/min.

Leave a comment:

• adaniel69
    replied
    Originally posted by ionescu liviu View Post
    N-are nimic dacă schimbi la 4000 din când în când cât e în rodaj.
    Silentioasă nu e deloc dar poate faţa de un diesel e, la relantiu e sigur oricum.
    După 10.000 km o să meargă mai bine, mai silenţioasă un pic şi mai sprintenă. O să vezi avantajul faţă de diesel atunci când vei putea dacă ai nevoie să schimbi după 4000 de ture şi faci depăşirea cu o singură treaptă, nici nu mai trebuie să iei mâna de pe volan.
    Respect pt cineva care vine de pe 1,5 tractoraş şi trece pe polizor 1.2 şi zice că e ok. Om realist nu ca alţii...
    eu am simtit o schimbare in mersul motorului dupa primul schimb de ulei! urca mai frumos in ture, chiar si cand e motorul rece! ce-i drept, schimbul l-am facut la 17.500km!

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Originally posted by aleXpeed View Post
    ....................
    Ca si-a luat-o si Melcu' 1.4 Preference remapat de la un dci de 85 Laureate Ph1 e altceva, poate avea ala soft, nu stiu, el spunea ca e normala.
    Lasa lasa ca asa mi-am luat-o si eu de la dci ''85'' cp, n-a vrut sa spuna ca 85 a avut cand a iesit din fabrica, nu si cand ne-am dat ))
    Da-o drac ca o vezi imediat daca are soft (dizalu turbo).

Imi place de Cristiboerica , ce atata rodaj
    Nici eu n-am avut timp de rodaj cand fost noua (la nici 200 km facuti i-am dat normal peste 4000 rpm, ca doar a trebuit sa depasesc, asta de mai multe ori).
    La drum lung sub 3500 rpm n-o lasam (130-140 linie).

Leave a comment:

• cristiboerica
    replied
    Pai care ar fi motivele ? Multumim .

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    off;adevarul ca se misca bine dci-ul de 85,o confruntare am avut si eu cu un astfel de "specimen" a trbuit sa o turez ca la balamuc ,dar macar nu m-a batut.

on sa ne revenim si sa trecem la nevinovatele 1,2 si 1,4 aceeasi putere la turatii diferite.
    pentru mine motorul de 1,4 e "la valoare" din mai multe motive ,motivele nu sunt alea gen liniute ,depasiri .

Leave a comment:

• aleXpeed
    replied
    Originally posted by Octavian View Post
    La drum lung (depasiri, curbe, dealuri etc) daca ambii soferi sunt dusi cu pluta, cu 1.4 (si remapat) nu prea te tii dupa dizalu de 85 cp )
    Daca dizalu e in spatele tau il simti ca un supozitor ))
    Pe incercate.

La o liniuta (cel putin eu) cu un soft bun, dovedesti fara drept de apel dci 85 cp.
    Tu nu ai A/C! Eu m-am dat cu Cezar si l-am batut mai demult, 1.4 Laureate stock cu 1.5 dci-u de 85 stoc al meu Prestige.

Ca si-a luat-o si Melcu' 1.4 Preference remapat de la un dci de 85 Laureate Ph1 e altceva, poate avea ala soft, nu stiu, el spunea ca e normala.

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    Zice ca e ok pentru ca a trecut de la DCI de 65 cp la benzinar de 75, deci aia 10 cai in plus ai 1.2-ului mai amortizeaza putin trecerea diesel-->benzina.
    Dar treci de la dci 85 sau 90cp la 1.2,1.4 sau chiar 1.6... sa vezi atunci care era mai ok, mai usor de exploatat.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google