1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Seba
    replied
    Originally posted by darkdac View Post
    ...
    asta inseamna ca la o liniuta cand ai 140 km/h cu Logan 1.2, Loganul 1.4 este cu 250 metri in fata ta
    adica pe o "liniuta" de cca 500m, 1.4 ii da jumatate de drum avans la 1.2? ce poola ursului de motor e 1.4, de ce dracu l-or fi scos din fabricatie, cand nici 1.6_16v nu da asa avans la 1.2? inca o data, niste retardati aia de la renault sport, ca nu fac masini de formula 1 cu motor 1.4mpi. iti dai seama, la 75cp si 600kg, ce demaraj ar avea, ce consum scazut? pfoai, ferrari vor da faliment, mercedes se va desfiinta, mclaren se apuca de facut scobitori, williams o sa deschida o fabrica de impachetat fum si totoioda o sa cojeasca baloane, daca masinile redbull si lotus vor avea motorizare 1.4mpi de pe logan....

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Originally posted by darkdac View Post
    ....................... dar performantele tot aiurea fata de 1.4
    Ca idee, am facut test: 0-140 km/h cu 1.4 aprox 26 sec
    0-140 km/h cu 1.3 .........32 sec plus
    asta inseamna ca la o liniuta cand ai 140 km/h cu Logan 1.2, Loganul 1.4 este cu 250 metri in fata ta
    Hai daca tot nu-s masinile tale, ia baga un clip cu acel mirific 1.4 stock sa vada si ochii nostri cum scoate 26 sec 0-140/h.

Sau la tine aprox 26 secunde poa' sa fie si 28-30? ))

Leave a comment:

• CSH
    replied
    Nu cred.
    Cuplul ala de 5NM nu ajuta la obinerea a 8 secunde in plus.
    Este diferenta de 0,6secunde intre 1.4 si 1.2.
    Deci 1.2 rullz.

Deci 1.2 face 1000m in 35"40
    1.6 face 1000m in 34"60
    1.6 16v face 1000m in 33"40

Deci unde's alea 8 secunde ? diferenta intre 1.2 si 1.4 cu 5 NM.

Pe internet sunt 32secunde la 1.4. !

Scz.
    Pe internet sunt 32secunde la 1.4 0-140.a
    Golful 4 1.6 de 105cp, face 0-140 in 25/26sec.
    Deci rezulta ca iarasi MPIsti 1.4 care se lauda cu rachetele lor de 200km/h.
    Last edited by CSH; 18 September 2012, 20:47. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• darkdac
    replied
    Am predat Loganul de 1.2 de la servici si am luat altul mai vechi de 1.4.
    Aveam deja 11000 km cu el, motorul s-a mai lasat, consumul mai scazuse dar performantele tot aiurea fata de 1.4
    Ca idee, am facut test: 0-140 km/h cu 1.4 aprox 26 sec
    0-140 km/h cu 1.3 .........32 sec plus

Leave a comment:

• darkdac
    replied
    o piesa se poate defecta indiferent de masina, pur si simplu poate sa fie o piesa venita cu defect de la furnizor, asta nu inseamna ca per ansamblu nu mai esti multumit de masina; devi nemultumit de masina cand pica piesele una dupa alta........pe de alta parte fiind masina de serviciu nu m-a afectat prea tare (dar am grija de ea mai mult decat de masina personala)

Leave a comment:

• ionescu liviu
    replied
    Se poate întâmpla "oricui" .
    Se va "lăsa" motorul în continuare, o să mai şi scadă din gălăgie. După 10.000 se îmbunătăţeşte situaţia considerabil, atât ca zgomot cât şi ca plecare de pe loc şi accelerare pe reprize, aviz celor care fac probă cu logan 1.2 pt prima oară şi are sub 10.000 de km.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    cat de multumit poti fi de o masina care a luat foc...

Leave a comment:

• darkdac
    replied
    deja am vreo 4500 km (in 2 luni) si motorul clar s-a mai lasat. pot zice ca se conduce mai bine masina decat 1,4 dar fortat la maxim inca nu a ajuns la performantele lui 1,4. Consumul acum este la nivelul lui 1,4 (cu 100 000 km la borid) dar cred ca are o tendinta de scadere. Avand in vedere ca eu merg cam 2000 km pe luna cat de curand o sa vin si cu alte impresii.
    Mi s-a mai oprit iar motorul cand pe loc am facut manevre cu volanul....dar o trece si de chestiile astea.
    Ar mai trebui sa mentionez ca pe la 1000 km am schimbat pompa de servodirectie (i s-a gripat un rulment si a luat foc/schimbata in garantie/masina transportata pe platforma gratis)
    Imi mentin in continuare parerea buna despre Logan vazut fiind ca o masina care iti ofera strictul necesar, spatiu imens si costuri de exploatare mici

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Asta e poveste cu consumul mai mare in timpul asa zisului rodaj (eu n-am facut nici un fel de rodaj la a mea, 4000 rpm a vazut in primii km).
    Cel mai putin mi-a consumat in primii 3000 km sa zic, o medie de 6,7-6,8 % (40% extraurban, 60% urban).

In vecii vecilor n-am mai scos consum ca atunci.

Cu 165/h a fugit si la 1500 km, la fel ca la 60000 km.

Leave a comment:

• Pacco
    replied
    Motorul se lasa abia dupa vreo 20.000 km.Am exagerat eu cu 50.000,am incurcat borcanele..:P

Leave a comment:

• Cristi_LCD
    replied
    La primul schimb de ulei ai schimbat filtrul de aer si obisnuit cu cel vechi si imbacsit cu cel nou ti s-a parut ca merge mai bine.

Leave a comment:

• adaniel69
    replied
    ca sa nu mai zic ca unii fac 5000 de km in 3 ani! ) chiar am vazut cazuri!
    eu am simtit o imbunatatire la felul cum trage dupa primul schimb de ulei!(17.500km)
    si dealerul mi-a spus ca o sa se cunoasca undeva pe la 20.000km!

Leave a comment:

• sanderizer
    replied
    El zice bine cu aia 3.000...asa mi s-a spus si mie cand am luat masina de la dealer: in primii 3.000 sa nu depasesc 3.000 rpm.Dar 50mii sunt exagerati,zic eu - dar am doar 25.000 facuti,cu resoftare de pe la 10.000.

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    Pacco, poate la 5 mii de km, nu 50 de mii. Sunt multi care fac 50 de mii in 3,4 ani. Cum sa stea motorul pana la 50 k, nelasat ?

Leave a comment:

• Pacco
    replied
    Teoretic rodajul in carte se termina la 3000 km parca.Practic abia dupa vreo 50.000 km isi intra bine in piele.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google