1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• user2000
    replied
    si vrei sa-mi zici tu mie ca mergi zilnic cu 6000 rot/min nu ?(stiu ca-i limitata la 5900) toti v-ati vazut acuma piloti de raliu luati-va fratilor masini de la 800cp in sus ma refeream la fiabilitatea motorului ... intelegeti ce vreti acum ...

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    Nu sunt bune pentru motor, sunt nocive maxim, sa nu cumva sa sari de 3 mii ca simti cum trage mai tare si nu e in regula, moare motorul, scuipa supape, arunca ulei pe la joja ...
    La intrebarea ta "crezi ca sunt bune turele astea pentru motor?" n-ai ce altfel de raspuns sa dai ...

Leave a comment:

• user2000
    replied
    de facut, niciodata dar problema cu el este ca trebuie turat tare 5000+ si in timp ... se uzeaza mai tare cuplul maxim 1.4 il are la 3000 si 1.2 il are la 5000 ... crezi ca turele astea sunt asa bune pentru motor ?

Leave a comment:

• ionescu liviu
    replied
    Originally posted by user2000 View Post
    1.4 oricand nici nu ma gandesc mai putin de 1.4... si asa am vrut sa-mi iau 1.6 dar m-am gandit ca platesc impozite si asigurarile mai mari ... si a iesit 1.4
    Îţi vând eu un volvo de 1.8 vrei? Trage de rupe, are 90 de cai. Dar e de 1.8. Ai înţeles aluzia? Tu ai fi şocat dacă ai face o liniuţă cu un 1.2, să îl vezi cum stă fix lângă tine, poate te şi face.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    1.2 la orice ora, mai ales ala de 115 cp )
    Dar sunt convins ca si la ala se gaseste ceva care sa nu fie bun, si
    din nou inegalabilul 1.4 va iesi castigator

Leave a comment:

• user2000
    replied
    1.4 oricand nici nu ma gandesc mai putin de 1.4... si asa am vrut sa-mi iau 1.6 dar m-am gandit ca platesc impozite si asigurarile mai mari ... si a iesit 1.4

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Pai nu prea poti sa compari Kormoran cu Continental.

In fine, ca si greutate se simte clar ca e mai usoara decat un 1.6 16V, daca stii ce si cum sa simti, o simti imediat.

Leave a comment:

• ionescu liviu
    replied
    Nu ştiu, eu nu am condus 1.4, de-asta am spus că nu am condus. Eu mereu mi-am zis că e mai ok pe gropi decât 1.6-ele 16v că asta conduc eu şi când trec la 1.2 simt că merg cu un cart. Poate e mai compact motorul şi de-asta. Dar chiar merge altfel prin gropi. Poate aşa merge şi 1.4 şi nu ştiu eu. Chiar şi când tragi brusc de volan se simte mai manevrabilă. Poate e doar o impresie, are şi Continental, 1.6 ele are ciolofan din acelea, pardon, kormoran.

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    greutatea motorului nu este mai redusa la 1.2 . sau nu semnificativ pe talon scrie 1099kg la mine si e fara aer conditionat . de unde reducerea de greutate fata de 1.4 ?

Leave a comment:

• ionescu liviu
    replied
    Opritul motorului la relanti nu este normal, trebuie verificat.
    Şi mie mi se pare că trece altfel peste gropi, le amortizează mai bine, o fi din cauza greutăţii mai reduse a motorului. Eu nu am condus 1.4...

Leave a comment:

• darkdac
    replied
    Am 2500 km cu un Logan de servici de 1.2 si pana sa-l primesc pe asta am mers 60 000 km cu un Logan de servici de 1.4
    Chesti pro la 1.2 versus 1.4:
    - mai confortabil (probabil din cauza ca telescoapele sunt noi)
    - motorul e mai elastic la turatii mici decat 1.4 (datorita cutiei care are treptele mai scurte)
    - dotarile interioare la acelasi nivel de echipare, Laureate (playerm mp3, control pe coloana volanului a player-ului)

Chesti impotriva la 1.2 versus 1.4
    - trage muuult mai prost, asta pana se lasa motorul, Loganul de 1.4 l-am predat la 100 000 km si se descurca acceptabil
    - directia la drum intins e mai proasta, necesita mai multe corectii ale volanului
    - motorul se mai opreste cand este la relanty si sucesti volanul pe loc la maxim (nu ziceti ca nu am tinut ambreiajul calcat)
    - masina este mai sensibila la vantul lateral decat 1.4
    - aerul conditionat este mai prost (la 1.4 mergea extraordinar, inghetai efectiv in masina, la 1.2 o sa-i pun pe baieti sa-l verifice la revizie)
    - consumul este mai mare decat la 1.4....oricum astept sa faca vreo 5000 km si mai vad eu atunci cum se descurca.

Despre consum, vreau sa zic ca am cota de benzina lunara in care trebuie sa ma incadrez, merg cu foarte multa frana de motor, viteze legale, pastrez distanta in coloane, AC oprit la coaste...etc. Pe traseu facut de zeci de ori si scos consum de 4,2% cu 1.4, acum cu 1.2 mai putin de 4,5% nu am reusit....dar e timp

Daca ar fi sa aleg intre un Logan nou de 1.4 si unul nou de 1.2, clar ca o sa-l aleg pe cel de 1.2.....este o evolutie fata de 1.4 care sper sa se vada mai bine in timp

Ceea ce am scris mai sus sunt doar pareri personale si nu trebuie sa fiti de acord cu mine.

O zi buna

Leave a comment:

• COS.T
    replied
    cezar, decat AICI,MAI BINE AI LUA MASURI CU MAHALAGISMELE POSTATE MAI SUS!
    VAI DE NOI!

Leave a comment:

• Cezar
    replied
    Despre uleiuri vb aici.

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    deci pana la urma e sintetic sau nu ?

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    asta e o fisa veche cea noua are aprobare bmw longlife 01,asa vei gasii si pe bidon+aprobari pentru reno benzina/diesel .

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google