If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
de cand 5w40 e mai gros decat 5w30????
chiar stiti despre ce e vorba sau vorbiti asa din amintiri. scuze de limbaj dar macar studiati datele tehnice si dupa aceea comentati.
si daca dacia oil e mai bun decat mobil 5w40 full sintetic eu ma impusc .
De cand 40 > 30. Bine, asta cu sa nu treci de la ulei gros la ulei mai subtire e aiureala, nu are nimic.
PS - Mobil (gama Super) din pacate e semi sintetic, chiar daca pe bidon o aburesc cu diverse formulari. Nu exista ulei sintetic (Grupa IV / V) la pretul ala. Sintetice sunt cele din gama de top, Mobil 1.
ar fi trebuit sa-l pastrez sa ti-l arat!
vrei sa spui ca al tau la 15.000 e negru? ca al meu era alb!
Ti-a dat colegul Ampt o poza concludenta. Din pacate n-am nicio poza cu filtrul folosit, dar aproximativ ca in pozele puse de colegu' arata dupa 10-12k km. Filtrele(aer si ulei) le pun MANN. Daca al tau dupa 15.000 km zici ca e curat, posibil sa aiba un element filtrant prost care nu retine praful, care ghici unde ajunge. Si daca circuli numai extraurban si dupa 15.000 se innegreste umplandu-se de praf, in niciun caz nu mai e alb. Acum nu zic ca trebuie sa fie plin de pamant, ca nu circuli prin desert, dar nici in Germania nu esti .
de cand 5w40 e mai gros decat 5w30????
chiar stiti despre ce e vorba sau vorbiti asa din amintiri. scuze de limbaj dar macar studiati datele tehnice si dupa aceea comentati.
si daca dacia oil e mai bun decat mobil 5w40 full sintetic eu ma impusc .
Last edited by ilie42; 11 April 2012, 22:42.
Reason: Automerged Doublepost
la urmatoarea schimbare adica in decembrie in principiu o sa ascult sfatul tau si o sa bag 5w30. dar trebuie sa dai o bere daca nu e chiar asa mare diferenta Octaviane. ca la pret este cam de 60 lei
Din cate stiu eu nu e indicat sa treci de la un ulei mai gros 5w40 la un ulei mai subtire. Ideal era sa mergi pe 5w30 din prima pana la vreo100000 km si apoi sa treci la un ulei mai gros, acum e deja prea tarziu.
Dacia oil 5w30 chiar e un ulei mai bun decat acel mobil 5w40, daca vroiai ceva de calitate luai mobil 1 5w30
la urmatoarea schimbare adica in decembrie in principiu o sa ascult sfatul tau si o sa bag 5w30. dar trebuie sa dai o bere daca nu e chiar asa mare diferenta Octaviane. ca la pret este cam de 60 lei
.................................
Mi-e greu sa cred ca la viteza de croaziera de 110 km/h un 1.2 la 3500 rot/min va consuma mai putin decat 1.4 care va avea doar 3000 rot/min.
Cam 300 rpm e dif intre 1.4 si 1.2
Ti-e greu dar e adevarat, cateva pagini in spate Seba a explicat ca la tot prostu si de ce se intampla asta, cu alte cuvinte ''inghite'' benzina mai putina pt ca este mai mic motorul (volumetric), diferenta volumetrica fiind mai mare decat diferenta de turatii la o anumita viteza.
la 7000km e bine /? ma refer la prima schimbare de ulei. pus mobil 3000 5w40.
Din fabrica vine si asta tot cu 5W30 nu?
Nu prea ai facut bine, mai degraba un 5W30 bun decat ce ai bagat.
Recunosc ca exact la fel am facut si eu la primul schimb (la 7500 km), am bagat Mobil3000 5W40
Nu mi-a placut cum s-a comportat, la 15000 km am bagat 5W30 Mobil1 5W30, am fost foarte multumit.
Last edited by Octavian; 11 April 2012, 21:03.
Reason: Automerged Doublepost
1.2 se merita doar daca mergi preponderent in oras, desi si acolo iti trebuie uneori cuplul unui motor mai mare sa te bagi mai repede cand ai nevoie.
In afara orasului 1.2 se merita doar daca esti pensionar si vrei sa incurci traficul cu 70 km/h maxim.
Pe un drum national viteza de croaziera a masinilor este undeva pe la 100-110 km/h (90-100 km/h real).
Mi-e greu sa cred ca la viteza de croaziera de 110 km/h un 1.2 la 3500 rot/min va consuma mai putin decat 1.4 care va avea doar 3000 rot/min.
Sa inteleg ca 1.2 si 1.4 sunt slabe fata de marele 1.6 care are 28 Nm si 10 armasari in plus cu un consum cu 2 litri mai mare in oras . Motiv pentru care se vinde si asa de bine . Sunt tare curios, daca s-ar fi comercializat in continuare 1.2 si 1.4, cati ar fi luat 1.4 si de ce ?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Leave a comment: