1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Shakar
    replied
    Originally posted by b 98 tul View Post
    de cand 5w40 e mai gros decat 5w30????
    chiar stiti despre ce e vorba sau vorbiti asa din amintiri. scuze de limbaj dar macar studiati datele tehnice si dupa aceea comentati.

si daca dacia oil e mai bun decat mobil 5w40 full sintetic eu ma impusc .
    De cand 40 > 30. Bine, asta cu sa nu treci de la ulei gros la ulei mai subtire e aiureala, nu are nimic.

PS - Mobil (gama Super) din pacate e semi sintetic, chiar daca pe bidon o aburesc cu diverse formulari. Nu exista ulei sintetic (Grupa IV / V) la pretul ala. Sintetice sunt cele din gama de top, Mobil 1.
    Last edited by Shakar; 12 April 2012, 01:07.

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    Originally posted by adaniel69 View Post
    ar fi trebuit sa-l pastrez sa ti-l arat!
    vrei sa spui ca al tau la 15.000 e negru? ca al meu era alb!
    Ti-a dat colegul Ampt o poza concludenta. Din pacate n-am nicio poza cu filtrul folosit, dar aproximativ ca in pozele puse de colegu' arata dupa 10-12k km. Filtrele(aer si ulei) le pun MANN. Daca al tau dupa 15.000 km zici ca e curat, posibil sa aiba un element filtrant prost care nu retine praful, care ghici unde ajunge. Si daca circuli numai extraurban si dupa 15.000 se innegreste umplandu-se de praf, in niciun caz nu mai e alb. Acum nu zic ca trebuie sa fie plin de pamant, ca nu circuli prin desert, dar nici in Germania nu esti .
    Last edited by Nepotu123; 12 April 2012, 00:25.

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    de cand 5w40 e mai gros decat 5w30????
    chiar stiti despre ce e vorba sau vorbiti asa din amintiri. scuze de limbaj dar macar studiati datele tehnice si dupa aceea comentati.

si daca dacia oil e mai bun decat mobil 5w40 full sintetic eu ma impusc .
    Last edited by ilie42; 11 April 2012, 22:42. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• galeo
    replied
    la urmatoarea schimbare adica in decembrie in principiu o sa ascult sfatul tau si o sa bag 5w30. dar trebuie sa dai o bere daca nu e chiar asa mare diferenta Octaviane. ca la pret este cam de 60 lei
    Din cate stiu eu nu e indicat sa treci de la un ulei mai gros 5w40 la un ulei mai subtire. Ideal era sa mergi pe 5w30 din prima pana la vreo100000 km si apoi sa treci la un ulei mai gros, acum e deja prea tarziu.

Dacia oil 5w30 chiar e un ulei mai bun decat acel mobil 5w40, daca vroiai ceva de calitate luai mobil 1 5w30

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Filtru de aer la Logan 1,5 dCi 75cp, Euro 5, schimbat la 15.940 kilometri din care cca. 8.500 de kilometri au fost făcuţi în regim extraurban !

Şi totuşi, după cum se vede din ultima poză, admisia este curată, deci filtrul şi-a făcut cu brio datoria !
    Attached Files

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    Catalin ai luat-o pe ulei/
    ce sa faca 1.2
    toate bicicletele cred. de la 80 la 120 are sanse sa faca 1.4 si cam atat

Leave a comment:

• catalin901
    replied
    1.2 le face pe toate la demaraj

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    la urmatoarea schimbare adica in decembrie in principiu o sa ascult sfatul tau si o sa bag 5w30. dar trebuie sa dai o bere daca nu e chiar asa mare diferenta Octaviane. ca la pret este cam de 60 lei

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Mobil 5W40 nu e mai slab ca Dacia Oil 5W30.

La urmatorul schimb baga Mobil1 5W30, e un ulei mai rafinat, mai aditivat decat Mobil 3000 5W40.
    Mobil fara 1 e gama de buget de la Mobil1 .

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    Octaviane dar tu ai 1.4 si eu 1.2 . cum imi dau seama daca am bagat ulei mai slab calitativ/
    mobil 5w40

oare ce caracteristici asa schimbate in bine sa aiba 5w30 fata de 5w40 ?

[QUOTE=b 98 tul;1239792]Octaviane dar tu ai 1.4 si eu 1.2 . cum imi dau seama daca am bagat ulei mai slab calitativ/
    mobil 5w40
    Last edited by ilie42; 11 April 2012, 21:39. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    filtru e curat si admisia e plina de praf.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Originally posted by galeo View Post
    .................................
    Mi-e greu sa cred ca la viteza de croaziera de 110 km/h un 1.2 la 3500 rot/min va consuma mai putin decat 1.4 care va avea doar 3000 rot/min.
    Cam 300 rpm e dif intre 1.4 si 1.2

Ti-e greu dar e adevarat, cateva pagini in spate Seba a explicat ca la tot prostu si de ce se intampla asta, cu alte cuvinte ''inghite'' benzina mai putina pt ca este mai mic motorul (volumetric), diferenta volumetrica fiind mai mare decat diferenta de turatii la o anumita viteza.

la 7000km e bine /? ma refer la prima schimbare de ulei. pus mobil 3000 5w40.
    Din fabrica vine si asta tot cu 5W30 nu?

Nu prea ai facut bine, mai degraba un 5W30 bun decat ce ai bagat.
    Recunosc ca exact la fel am facut si eu la primul schimb (la 7500 km), am bagat Mobil3000 5W40
    Nu mi-a placut cum s-a comportat, la 15000 km am bagat 5W30 Mobil1 5W30, am fost foarte multumit.
    Last edited by Octavian; 11 April 2012, 21:03. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• ilie42
    replied
    la 7000km e bine /? ma refer la prima schimbare de ulei. pus mobil 3000 5w40.

Leave a comment:

• cristiboerica
    replied
    Originally posted by galeo View Post
    1.2 se merita doar daca mergi preponderent in oras, desi si acolo iti trebuie uneori cuplul unui motor mai mare sa te bagi mai repede cand ai nevoie.
    In afara orasului 1.2 se merita doar daca esti pensionar si vrei sa incurci traficul cu 70 km/h maxim.
    Pe un drum national viteza de croaziera a masinilor este undeva pe la 100-110 km/h (90-100 km/h real).
    Mi-e greu sa cred ca la viteza de croaziera de 110 km/h un 1.2 la 3500 rot/min va consuma mai putin decat 1.4 care va avea doar 3000 rot/min.
    Sa inteleg ca 1.2 si 1.4 sunt slabe fata de marele 1.6 care are 28 Nm si 10 armasari in plus cu un consum cu 2 litri mai mare in oras . Motiv pentru care se vinde si asa de bine . Sunt tare curios, daca s-ar fi comercializat in continuare 1.2 si 1.4, cati ar fi luat 1.4 si de ce ?

Leave a comment:

• aleczs
    replied
    inseamna ca nu filtreaza cum trebuie

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google