Manifestarile ABS-ului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • IancuMIC
    replied
    Asa gandesc si eu...dar uite ca unii sustin altceva.

    Leave a comment:


  • nicumig21fn
    replied
    Nu! Nu au in comun decat bateria si functioneaza independent unul fata de celalalt! ABS-ul nu poate impiedica pornirea si functionarea motorului, NU la Logan!!!

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Bun, da care e legatura directa cu pornirea motorului, ca asta nu inteleg. Impiedica cumva calculatorul acela pornirea?
    Este posibil ca din cauza ABS-ul motorul sa nu porneasca?
    Asta e intrebarea la care am raspuns. Tu ce zici?

    Leave a comment:


  • einstein1984
    replied
    Originally posted by IancuMIC View Post
    Nu are nicio legatura sistemul ABS cu pornirea motorului. Din ce zici, pare sa fie bateria sau ma rog, curent insuficient pentru pornire.
    Ba are. Calculatorul de ABS e cel mai sensibil la tensiuni de alimentare scazute. Cand pui contactul ai vreo 12,5 V sau mai bine. Cand dai la cheie, daca e frig si/sau bateria descarcata, tensiunea scade spre 10V. Poate porni si cu 9V si ceva maruntis, insa calculatorul de ABS nu apreciaza caderea asta de tensiune si aprinde becul. Il stinge dupa cateva secunde de alimentare la tensiune normala, cu motorul mergand. Defect tin minte ca nu memoreaza pentru asta;
    Solutia e sa ai grija sa ai baterie buna SI incarcata.

    Leave a comment:


  • iondragos90
    replied
    abs

    salut
    de cateva saptamani am o problema si anume imi sta aprins indicatorul de ABS.am fost la reprezentanta,am pus testerul si da eroare la roata dreapta fata.Mecanicul de acolo mi-a spus sa schimb senzorul de la acea roata.Zis si facut insa martorul tot aprins.Mecanicul la care merg eu spune ca ar putea fi banda magnetica a rulmentului si ca acesta trebuie schimbat pentru a rezolva problema.
    S-a mai intalnit cineva cu problema asta?

    Leave a comment:


  • nicumig21fn
    replied
    mircea.a, ABS-ul nu are nicio treaba cu pornirea de vina pare a fi o pierdere de curent in unul din consumatori, bateria chiar daca este noua nu este incarcata la 100 % pentru a o incarca descarc-o de tot si incarc-o pe redresor sau fa un drum mai lung de 250 de km si nu vei mai avea nevoie de baterie cel putin 5 ani(drumurile de cativa km in orasi cu multi consumatori nu ajuta bateria ci mai rau ii fac cand este noua si nu a fost incarcata pe redresor), asta daca alternatorul incarca in parametrii sau mai exista si varianta ,daca o parchezi in fata blocului, ca un rozator sa fi confundat un fir cu ceva de mancare si atunci daca problema persista trebuie sa o duci la un electrician auto deoarece este vorba de un scurt, dar asta mai rar dar nu inposibil

    http://www.loganclub.ro/forum/attach...0&d=1228847173 poate va este util
    Last edited by nicumig21fn; 12 November 2013, 22:21.

    Leave a comment:


  • stefan ion
    replied
    Eu asa am patit la Toyota.

    Leave a comment:


  • Costi-bc
    replied
    la alte masini , daca la pornire bateria nu are curent suficient se aprinde martorul abs cateva secunde (chiar daca masina porneste) , deci e un semn ca acumulatorul e pe duca , abs-ul in sine fiind perfect. nu vad de ce la logan nu ar fi la fel.
    daca ai de unde ia o baterie buna si fa proba.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Daca in mers nu se aprinde atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme. Sistemul detecteaza pentru scurt timp o eroare; e posibil sa fie un contact imperfect intr-o mufa sau unul din senzorii de pe fata, nu prea bine fixat.

    Leave a comment:


  • andreiutzu
    replied
    in primul rand imi cer scuze dar e prea mult de citit si nu am rabdare.
    de vreo 2 saptamani la pornirea motorului se aprinde si martorul ABS pentru o secunda si se stinge imediat dupa pornirea motorului. am observat ca martorul se aprinde in momentul in care motorul se misca atunci cand porneste. ma ajuta si pe mine cineva cu rezolvarea problemei?
    va multumesc!

    Leave a comment:


  • Leo0608
    replied
    bateria e pe inceput de sulfatare, de-asta face asa
    sa mergi sa o verifici undeva la centrul unde ai garantie la baterie .
    N-are nici o treaba ABS-ul , a zis bine Iancu Mic mai sus

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Nu are nicio legatura sistemul ABS cu pornirea motorului. Din ce zici, pare sa fie bateria sau ma rog, curent insuficient pentru pornire.

    Leave a comment:


  • Guest
    Guest replied
    Salut baieti.
    Am avut astazi o problema si postez aici o intrebare deoarece a fost implicat martorul ABS de la bord.
    Este posibil ca din cauza ABS-ul motorul sa nu porneasca?
    Mai precis, cand am pus contactul, martorul ABS nu s-a mai stins dupa cateva secunde ca de obicei, iar cand cuplam demarorul, motorul refuza sa porneasca, iar tabloul de bord se stingea si se aprindea de mai multe ori. Am incercat acest lucru de cateva ori, apoi am curatat bornele, deoarece am presupus ca sunt oxidate, dar tot la fel a facut. Intr-un tarziu dupa incercari insistente motorul a pornit. Am mai facut cateva porniri si nu au mai fost probleme.
    Mentionez ca nu a fost prima pornire din zi, temperatura peste 20 de grade, bateria (Rombat Premier 70ah) are mai putin de o luna. Fenomenul s-a intamplat la 30 de minute dupa cea am terminat de schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna, iar senzorii de ABS nici macar nu i-am atins.
    Cam asta este tot si astept parerile voastre.
    Sunt curios daca maine mai porneste.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Ai pus tambur pentru ABS? Sau ai luat la intamplare unul?
    Tambur frana spate ptr ABS - 82 00 243 735.

    Leave a comment:


  • lucian1962
    replied
    La 90km/h se aprinde semnalul luminos al ABS si frana de mana,insa ABS-ul lucreaza bine{testat}.Opresc motorul,il repornesc si totul e stins.Ajung iar la 90 se aprinde iar.Am schimbat tamburul de franare cu 10 zile in urma ca niste destepti de la o vulcanizare mi-au stricat filetul punind prezonbul gresit in gaura!! Astept un sfat !!!!!

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google