Un Prestige...MIC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cristi....
    replied
    "Propulsorul 1,6 16v ne-a lăsat de la început o impresie de maşină supramotorizată. Da, nu prea aţi auzit termenul acesta, dar să vă explic. Performanţele benzinarului sunt pur şi simplu peste ţinuta de drum a maşinii, uşurinţa cu care accelerează te îmbie să conduci într-un ritm alert. Şi sunetul motorului face acelaşi lucru, izolarea fonică nefiind chiar foarte reuşită. Greutatea redusă a maşinii contribuie la obţinerea reprizelor foarte bune dar combinată cu suspensia moale, îndreptate în mod clar spre confort, poate duce la o ţinută de drum care nu se pretează unui mers sportiv.
    Aşadar, aveţi putere pentru depăşiri, dar nu va aventuraţi prea tare prin curbe, pentru că maşina nu este făcută pentru aşa ceva. Ci pentru a vă transporta de la A la B în deplin confort. Şi o face foarte bine"

sursa: http://www.pro motor.ro/teste-auto/test-in-premiera/dacia-logan-facelift-primele-impresii-la-volan-2776772/pag3

eu am mers cu masina cuiva pe autostrada si ma tot imbia sa accelerez peste 140, mai bine zis greutatea piciorului era un pic cam prea mare ca sa-l las complet pe acceleratie.. de asta ma tot uitam pe ceasuri

la ineput mi-a parut rau ca nu am ales motorizarea asta, dar in 7 ani jumate am invatat mai bine motorul de 1.4 si sa-l exploatez corespunzator a.i sa fac fata majoritatii situatiilor de trafic extraurban
    Last edited by cristi....; 31 August 2016, 00:08.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Da. La 140 am 4000rpm.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Ultima poza cu Vitezometrul , erai in tr. V nu ?

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Si tu sa te bucuri pe deplin de masina Cristi.
    ...
    Sigur 16v nu e avion, dar nu te lasa la greu. Cine conduce frecvent aceasta motorizare stie ce spun; nu e suficient sa mergi cativa km, ca sa-ti faci o parere.
    Mergeam marti pe A1, eram putin in intarziere (se poate vedea ora) datorita traficului din Bucuresti(pe Carol am facut jumatate de ora pana la Universitate) si am fortat un pic vigilenta radarelor ; cu motorul la 3500 rpm, primeai raspuns prompt la cea mai mica apasare a pedalei de acceleratie; deh E4. La dCi e o mica intarziere, din cauza normei E5.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    si eu sunt la fel de multumit de masinuta, tot ph2, un pic mai tinerica ca a ta si la varsta (7 ani jumate) si laa rulaj (85 de mii) si la fel am o parere f buna despre produsul meu particular

drumuri line si multi km in continuare

masini f bune loganurile astea ph2, cele care au fost facute cum trebuie

la vremea lansarii faceliftului, jurnalistii auto spuneau despre loganu 1.6 16v ca e supra motorizat, in sensul in care motorul e peste posibilitatile masinii (ale sasiului adica)

am mers odata cu un 1.6 16v si a trebuit tot timpu sa ma uit la vitezometru, sa nu sar de 140 de fugit fuge destul de repede
    Last edited by cristi....; 30 August 2016, 22:54.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Multumesc Lucian.
    Un consum inregistrat pe ruta Galati-Braila-Urziceni-Bucuresti (tranzit si oprire, prin Colentina-Obor-Universitate-Romana-B.dul Dacia si iesire prin Cotroceni-Maniu spre A1)-Pitesti-Rm. Valcea-Novaci-Transalpina-Tg-Jiu-Baia de Arama-Herculane. Din Herculane vizite la obiectivele din zona-Orsova-Severin-Dubova-Ieselnita-Anina-Resita.
    Intoarcerea prin Craiova-Slatina-Pitesti-Bucuresti (tranzit si oprire prin Maniu-Cotroceni-Eroilor-Unirii-Dudesti-Dristor-Pallady si iesirea spre A2)-Slobozia Braila-Galati; AC, in functiune cam 60% din totalul km.
    Peste 2000 km, pe parcursul unei saptamani, timp in care Loganul si-a facut cu brio treaba si evidentiez de cate ori am ocazia, motorul de 105cp, poate una dintre cele mai bune motorizari pe benzina de pe Logan.
    Dupa 8 ani de exploatare si 106 mii de km parcursi cu aceasta motorizare, imi permit sa-mi laud masina; e Logan.

Ultima poza, de calitate redusa e facuta cu telefonul pe A2, in drum spre Pitesti si sincer in afara de basul destul de ridicat al motorului, n-am avut vreo clipa sentimentul de insecuritate si credeti-ma sunt destul de responsabil.
    Attached Files
    Last edited by IancuMIC; 30 August 2016, 22:29.

Leave a comment:

• stolniceanulucian
    replied
    Imi place ca tii intretinerea din scurt, lucru destul de rar la posesorii romani de masini. Spor la kilometri in continuare !

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Asadar, sambata a fost ziua in care am alocat ceva timp loganului.
    Filtru de aer Mann, inlocuit dupa 14 mii, filtru de polen (tot Mann) ultima inlocuire acum 6 luni, inspectie bujii NGK Iridium; ~60 de mii de km. de functionare.
    Filtrul de aer si-a facut datoria, in spatele acestuia nici urma de mizerie; pozele vorbesc de la sine. Asta inseamna ca ma pot baza si in continuare pe aceste filtre.
    Distanta dintre electrozii bujiilor era undeva la 0,95; s-a facut corectarea la 0,9.
    Filtrul de polen era destul de incarcat, desi nu avea decat 6 luni. A urmat o curatare a zonei filtrului cu ajutorul unui spray, dotat cu un furtunas cu duza; acelasi tratament l-am facut si pe aeratoare.
    Pozele...
    Attached Files

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Multumesc; asemenea.
    La anul va urma probabil distributia+ accesoriile si pompa de apa care este cea de prima echipare, discurile si sa vedem cum vor fi pana atunci, amortizoarele.
    Distributia a fost inlocuita in nov. 2012, LA 54.000km.
    Din punct de vedere tehnic masina este perfecta (a "suportat" si doi incepatori, persoane de gen feminin, ceea ce nu e putin, totusi); nici n-as accepta sa fac vreun compromis, din acest punct de vedere.

Totul despre intretinerea Daciei Loganr. Uleiuri logan, filtre logan, placute de frana logan,consumabile logan etc.

Leave a comment:

• logan21cdc
    replied
    Cat mai multi km in continuare! Foarte bine intretinuta masina, iar starea tehnica dupa 8 ani e impecabila.
    Drumuri bune!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Asadar, ne pregatim de revizie.
    Raman consecvent si voi merge pentru al 3 lea schimb cu Ravenol; in rest filtre de aer si habitaclu de la Mann (cel de aer de origine e tot Mann ), iar cel de ulei de origine.
    Total piese 278 de lei.
    Usor, usor Loganul a adunat 104 mii in ~8 ani (in noiembrie). Ce am inlocuit; placutele de frana, cablul ambreiaj, distrubutia si accesoriile, un set de bujii NGK Iridium, 3 seturi de bec far, bateria, doua w5w cu led si ambele de la pozitie/stop frana, parca unul de la tabloul de climatizare, doua seturi de huse, un set de anvelope de vara Conti-Eco5; sper sa nu fi scapat ceva.
    Nu am ce sa reprosez acestei masini, iar daca ar fi sa scot in evidenta punctul forte al acesteia, ar trebui sa pomenesc despre motor si dupa aceea de cheltuielile extrem de scazute.
    Consumul e unul decent, din punctul meu de vedere, adica un 5,8-6 %, afara, pe durata verii.
    Bateria, implineste luna viitoare 3 ani; testerul arata ca e inca...tanara.
    Attached Files

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    La stilul de condus al lui nenea Iancu posibil sa mai fi tinut inca 20.000 km.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    chiar ca le-ai schimbat de plictiseala

mai mergeau un 25-30 de mii

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by cristi.... View Post
    nu stiu cum te tin pe tine 100.000...
    Originally posted by prometheus View Post
    Pai l-au tinut 100k pentru ca stie sa folosesca corect frana de motor nu degeaba are experienta in sofat.
    Acum nu cred ca stapanesc eu la perfectie toate tainele conducerii preventive dar, un element de baza cum ar fi anticiparea traficului, m-a ajutat intotdeauna. In cuvinte scurte, important e sa stii cand si cat sa ridici piciorul de pe acceleratie. In aceiasi ordine de idei si la franare e la fel; cand si cat trebuie sa apesi pe pedala de frana.
    Ce trebuie subliniat este faptul ca eu am grosimea minim recomandata e de 17,7mm, la discuri.
    Din cate imi amintesc, placutele le-am schimbat pe la vreo 70 si ceva de mii; un coleg moderator chiar glumea spunand ca le-am inlocuit din plictiseala.
    Poze de acum doi ani, cu ocazia inlocuirii; va las pe voi sa decideti cat mai mergeau.
    Attached Files

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    si asta am facut. primul rand de placute schimbat la 40 de mii, ca asa mi s-a parut mie ca de vina pt zgomot ar fi placutele. erau mai putin de 50% uzate

al doilea rand , tot de origine, au mers numai 30 de mii de km, uzura si mai mica, aveau carne o gramada, dar pt ca am schimbat discurile am zis sa nu pun tot placutele de origine si sa-i pun placute noi, tot trw care-s mai moi

deci practic dpdv al placutelor am cam aruncat cu banii pe fereastra. o data ca m-am grabit eu iar a doua oara nici n-am ajuns sa le uzez asta e
    parerea mea ca placutele de origine sunt un pic mai dure. astea trw mai moi imi plac f mult
    dar sa nu poluam topicul omului

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google