Un Prestige...MIC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• prometheus
    replied
    Mai este o chestie, nenea Iancu a schimbat atunci cand a trebuit placutele de frana un aspect important pentru prelungirea vietii discurilor.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    pai da dar dupa aia am invatat si eu

cum lumea tot zice ca reperele din fabrica sunt cele mai bune si ca nu mai gasesti piese atat de calitative, tratamentul la care le-am supus eu nici n-ar fi trebuit sa se simta, ci din contra, ar fi trebuit sa fie un fel de rodaj a la dr_mke

bine, cand am coborat de pe transalpina, vara, +30 de grade, mirosea a frane incinse si dupa 4 h de pauza, inca nu se racisera complet ))

au mers bine in cei 6 ani si 70 de mii de km, singura chestie jalnica era iarna. in rest nu auzeam nimic. dar iarna de la umiditate era tragedie la primele franari, un scrasnist puternic, care disparea insa dupa 3-4 franari
    Last edited by cristi....; 4 April 2016, 22:04.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Pai l-au tinut 100k pentru ca stie sa folosesca corect frana de motor nu degeaba are experienta in sofat.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    eu le-am schimbat la 70 de mii si nu le-am maltratat decat in primul an, nu mai mult de cateva zeci de km (am coborat de 2 ori transfagarasanul pe liber (un fel de coasting) si 1 data transalpina, cand nu stiam de frana de motor), in rest purtat foarte delicat cu ele

le-am schimbat pt ca in iarna a6a dupa 1 zi-2 de stat faceau un zgomot infernal in masina, rugineau de le lua naiba, se auzeau ca franele de tren, cateva franari. la mana se simtea o adancitura pronuntata, santul sapat de placute in disc. am facut bine ca le-am schimbat, nu aratau prea fericit cu toate ca am folosit numai placute din reprezentanta, unu avea santuri/suprafata era exfoliata pe o portiune de 3-4cm

nu stiu cum te tin pe tine 100.000...

le-am schimbat cu trw, dupa prima iarna nici un zgomot
    Last edited by cristi....; 4 April 2016, 21:56.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Discurile mele la ~99.000.
    Cel din stanga e mai uzat din cauza culiselor.
    ...
    Minimul recomandat e de 17,7; mai merg deci.
    Attached Files
    Last edited by IancuMIC; 4 April 2016, 18:39.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Vaselina cu fulgi de cupru; e foarte rezistenta la temperaturi ridicate si impiedica griparea.
    Solutia de la K2, pentru protectia cauciucului.
    Attached Files

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Poți sa dai mai multe detalii despre vaselina cu cupru și despre soluția de la K2. Multumesc anticipat!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Ieri am trecut la...adidasi; a se citi anvelope de vara. Rotile de iarna au fost spalate; pe anvelope aplicat o solutie de protectie de la K2 si la magazie cu ele.
    Cu aceasta ocazie, ma gandeam la faptul ca iarna aceasta anvelopele de iarna n-au rulat pe zapada mai mult de 5-600km, iar solutia Crossclimate pare sa fie de luat in seama. Anvelopele de iarna au deja 5 ani si vreo 30 de mii; probabil le voi mai folosi 2 sezoane, dupa care...?
    La fiecare schimb al anvelopelor de iarna, butucul de centrare al rotilor a fost cu peria de sarma si aplicat un strat de vaselina cu cupru; prietenii stiu de ce.
    Inspectie vizuala discuri si placute; primele au o uzura de cca 2-2,2mm, iar despre placute (Ferodo FDB 1871), inca nu poate fi vorba de inlocuire.
    In dec. urmeaza ITP-ul si functie de nr. de km. efectuati pana atunci, voi decide daca schimb anul acesta sau anul viitor discurile.
    In rest, nicio problema de semnalat; poate doar aia ca masina se apropie de 99.000km.
    Ce poate spune un utilizator de Logan, care n-a inlocuit decat distributia, fara pompa de apa, la 3 ani si 54.000 (clauza de garantie), cablul de ambreiaj (pe garantie), doua seturi de becuri H4, doua seturi de stergatoare, un set de anvelope si bineinteles reviziile de an?
    Despre motorizare...ma felicit de cate ori am un drum lung de facut sau de o ...fortare in atac, pentru alegerea facuta; nici cu dCi-ul nu mi-e rusine, dar asta e alta problema care nu face obiectul discutiei.
    Attached Files
    Last edited by IancuMIC; 4 April 2016, 18:40.

Leave a comment:

• Archangel80
    replied
    Probabil au pus doar pe versiunea cea mai dotata. De exemplu ambreiajul nu e pe cablu, acceleratia e electronica, directia e electrica(facand referire la anul 2011). Toate astea erau doar pe versiunea cea mai dotata de la benzina. Probabil unele sunt la diesel, dar vorbind doar de benzinare si respectiv anul 2011.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Pai cam e big deal pentru ca eu de exemplu nu-l am!!

Leave a comment:

• Archangel80
    replied
    Am si poza cu el . Ce e asa greu de crezut?
    Attached Files

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Eu nu intrebam ce scrie cartea de intretinere, ma mira doar sa vad Logan european cu filtru pe masina. L-ai vazut tu sau ai auzit ca ar fi acolo?

Leave a comment:

• Archangel80
    replied
    Da. Sub rezervor e. Se schimba la 60k conform cartii de intretinere.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Ai filtru de benzina?

Leave a comment:

• Archangel80
    replied
    Multi km iti doresc in continuare.
    Avem aceeasi masina difera doar norma de poluare si varsta.
    Eu am facut in octombrie 4 ani si 61k km. Insa nu am schimbat distributia si nici nu o voi schimba curand. Cand implinesc 5 ani atunci va vedea curele noi, pompa noua, filtru benzina nou, placute frana noi (mai am cca 40% din fier, sunt un sofer ce apasa rar pe pedala de frana...). Uleiul si filtre in fiecare an schimbate.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google