Apa pluvială este gândită să se scurgă pe fața exterioară a ușii, în interiorul ușii. Dacă orificiile de evacuare sunt blocate din diferite motive iar apa băltește în interior (mi s-a întâmplat mie), nu colțul unde ai ceară va ține apa din a intra înăuntru. Fața ușii are rol cosmetic și de acoperire a mecanismelor, nu de reținere a apei. Dacă cineva vrea cu adevărat să o pregătească împotriva apei, va folosi silicon pentru a o lipi de metal și se va pregăti pentru scurgerea apei prin alte orificii mai înalte ale feței de ușă.
Nu există protecție mai bună a interiorului ușii decât a menține orificiile de scurgere permanent libere de impurități. După ploaia din ultimele 24 h, am verificat dimineață portierele, am băgat degetul în orificii, foarte puțină apă s-a scurs 30-40 ml din una. Dacă se folosește ceară, ea ar putea avea efect doar aplicată strict în interiorul ușii, între cele două foi metalice, la baza ușii unde apa poate bălti. Nu are niciun sens stropirea cu ceară între foaia metalică din interior și fața de plastic a ușii.
Poate greșesc dar asta îmi spune intuiția tehnică care poate rata dacă are date incomplete.

).

Leave a comment: