In trecut montasem in locul acestora 2 bucati de plastic lipite cu silicon sanitar , carpeala a tinut foarte bine o perioada dupa care in partea stanga am inceput din nou sa colectez apa la fiecare ploaie.
Unii au montat aceste aeratoare fara sa scoata bara spate , insa daca se vrea o operatiune facuta cum trebuie , bara obligat se da jos.
Multi au inlocuit aceste aeratoare cu unele noi care vin si cu garnitura , insa am considerat ca nu este necesar achizitionarea altora din moment ce aeratoarele originale sunt intregi , iar garnitura cu care sunt echipate cele noi este practic ce s-a pus din fabrica si sunt niste mizerii ordinare si era doar o chestiune de timp scurt pana cand sesizam din noul probleme cu apa in portbagaj, asa ca acel mastic aplicat pe aeratoarele vechi ar trebui sa tina cel putin 3-4 ani fara sa mai am probleme de acest gen.
Am mai avut probleme tot cu apa si la portiera din stanga spate , unde in partea de jos a fetei de usi aproape tot masticul era "expirat" si de fiecare data cand ploua, apa isi facea simtita prezenta pe chederul montat pe caroserie menit sa etanseze usa de caroserie.In procesul de scoatere a fetei de usi am "reusit" sa rup 2 braduti , ulterior i-am inlocuit cu altii foarte asemanatori.Interiorul portierei arata destul de bine (plin de ceara
).Dupa aceste doua operatiuni ma declar super multumit , a meritat efortul depus , cu ocazia acestor zile in care a plouat aproape continuu , n-am gasit o picatura de apa in portbagaj sau pe chederul usii.
Atasez pose cu operatiunile efectuate , cat si cu piesele de distributie vechi cat si cu cele noi.
Distributia a fost schimbata(Kit distributie + pompa apa + curea alternator + kit accesorii la 59106 km).Masina merge foarte bine acum dupa ce s-a schimbat practic tot pe partea de distributie/accesorii.Cu problemele pe care le-am avut cu kit-ul Contitech gasiti la sectiunea "Distributie Logan postul : #6146"
Daca aveti intrebari legate de cum am dat jos bara , va raspund cu placere.

Leave a comment: