Cu ce asigurator ati incheiat polita CASCO?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • IancuMIC
    replied
    Originally posted by vitriol View Post
    Eu am citit contractul din scoarta-n scoarta si nu scrie nicaieri ca nu te despagubesc daca nu ai anvelope speciale. Casco la Generali.
    Originally posted by B997NDL View Post
    asta cu anvelopele a fost dezbatuta indelung la stirile tv si spuneau ca mai multe companii nu platesc daca le aveai pe cele de vara, iarna. cat o fi de adevarat, nu stiu.
    Acu 2 ani a fost "aruncata" ideea nedespagubirii in caz de avarie, daca autovehiculul nu este dotat cu anvelope de iarna.
    Imi amintesc faptul ca in luna nov.2011 cand am reinoit polita, am citit cu atentie excluderile, la sugestia agentului, sa ma convinga de faptul ca nu sunt "lucruri ascunse"; de aia zic, ce e scris ramane.

    Leave a comment:


  • mr.K
    replied
    Eu zic sa nu emitem teorii alarmiste fara o baza solida de documentare; s-o gasi cineva sa spuna ca a citit pe Logan-forum ca mai stiu eu ce, in legatura cu asigurarile casco
    .

    Iancu si solida lui documentare, asa cum e pe Taxa de prima inmatriculare unde citeaza tot ce prinde de prin presa.
    Nu mai ataca voalat, ia ce vrei din ce am pus si las-o asa. Te rog io cat pot de frumos!
    Capital nu e Can Can sau Libertatea, adica ce citesc 90 % dintre romanasi.

    De pe groupama.ro

    Sfaturi utile pentru traficul in conditii de iarna

    Pentru deplasarea in siguranta pe vreme de iarna, urmatoarele sfaturi va pot fi de folos inainte de a porni la drum:

    Informati-va despre situatia traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti, accesand site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (www.cnadnr.ro)

    Utilizati anvelopele de iarna, conform normelor legale in vigoare.
    Verificati lamelele stergatoarelor, proiectoarele de ceata si luminile. Cand parcati, nu uitati sa ridicati stergatoarele, ca sa evitati inghetarea lor.
    Verificati bateria si asigurati-va ca aveti o cantitate suficienta de antigel, precum si de lichid pentru spalat parbrizul (preferabil din cel special destinat temperaturilor scazute).
    Alimentati cu carburant special pentru iarna, in cazul motorizarii Diesel. Asigurati-va ca aveti suficient combustibil, pentru situatiile in care ati putea ramane inzapeziti.
    Purtati in autovehicul o racleta pentru gheata, manusi, lanturi de zapada, un cablu de alimentare cu energie electrica, veste reflectorizante, o lopata pliabila si un saculet de nisip.
    Este foarte util sa aveti si provizii de hrana (batoanele de cereale sunt de exemplu ideale, nefiind rapid perisabile), apa potabila, precum si haine groase si paturi.
    Incarcati bateria la telefonul mobil inainte de a porni la drum sau achizitionati un incarcator cu adaptor la priza auto.
    Conduceti preventiv si pastrati distanta mai mare decat de obicei fata de ceilalti participanti in trafic.
    Ma gandesc ca in polita CASCO exista un articol pentru excluderea despagubuirii de genul " ...nerespectarea reglementarilor legale in vigoare......". Aici intrand conducerea autovehicolului in stare de ebrietate, conducerea autovehicolului fara a fi echipat cu anvelope de iarna pe un drum acoperit de zapada/gheata.
    In polita nu se pot trece toate situatiile dein viata reala.
    Last edited by mr.K; 18 February 2013, 12:46. Reason: Automerged Doublepost

    Leave a comment:


  • B997NDL
    replied
    asta cu anvelopele a fost dezbatuta indelung la stirile tv si spuneau ca mai multe companii nu platesc daca le aveai pe cele de vara, iarna. cat o fi de adevarat, nu stiu.

    Leave a comment:


  • vitriol
    replied
    Eu am citit contractul din scoarta-n scoarta si nu scrie nicaieri ca nu te despagubesc daca nu ai anvelope speciale. Casco la Generali.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Originally posted by B997NDL View Post
    @iancu
    pana la urma tine de un paragraf unde ar putea sa scrie ca firma isi rezerva dreptul sa modifice termenii, anuntand in prealabil.
    Ca sa vorbesc in cunostinta de cauza, am vorbit acu' cateva clipe cu agentul de la Omniasig, la care inchei de 4 ani polita casco. Nu s-a schimbat nimic din clauzele contractuale, iar in caz de modificari se face o notificare scrisa; asta e tot.
    Eu zic sa nu emitem teorii alarmiste fara o baza solida de documentare; s-o gasi cineva sa spuna ca a citit pe Logan-forum ca mai stiu eu ce, in legatura cu asigurarile casco.

    Leave a comment:


  • mr.K
    replied
    E de ajuns un SMS cu noile conditii, cel putin asa face BCR cand imi anunta noua dobanda la overdraftul de pe card.

    Leave a comment:


  • B997NDL
    replied
    @iancu
    pana la urma tine de un paragraf unde ar putea sa scrie ca firma isi rezerva dreptul sa modifice termenii, anuntand in prealabil. si daca pun pe site-ul lor sunt acoperiti in locul tau as verifica termenii si conditiile afisate pe site-ul lor.
    se mai pot schimba lucrurile.
    la faza cu razbunarea n-as plati nici eu in locul lor. prea multi vor @totale@ pe banii firmei. e cel mai usor s-o iei la cheie
    Last edited by B997NDL; 18 February 2013, 12:06.

    Leave a comment:


  • mr.K
    replied
    Contractul e sfant, dar e standard, functie de categoria de riscuri acoperite. Nu le impui asiguratorilor conditiile tale, ei tie, da. Le poti accepta sau poti alege alt asigurator. E unul prin Romania, fecior de asfaltator, ce nu reusea sa-si asigure Veyron-ul. Fara un motiv anume, toti il refuzau. Era evident ca suma era prea mare, depasea riscurile ce voiau sa si le asume asiguratorii, avand in vedere starea drumurilor de la noi.

    La Casco incheiat la Groupama nu-mi aduc aminte de clauza privind anvelopele de iarna, o sa ma uit acasa inca odata.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Mda; raman la parerea expusa anterior; contractul e sfant, de aceea trebuie studiat cu atentie inainte de semnarea politei. Restul e ...can can pe blog.

    Leave a comment:


  • mr.K
    replied

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Pana una alta clauzele contractului din polita casco sunt baza oricarui demers in recuperarea eventualelor daune; eu nu am asemenea excluderi in polita Casco, incheiata la Omniasig.
    Nu contest ca firmele de asigurari vor gasi unele tergiversari, dar pana una e de aflat cat de credibila e sursa informatiilor citate.

    Leave a comment:


  • mr.K
    replied
    Cateva curiozitati.
    Cine crede ca asigurarea CASCO presupune despagubiri pentru orice dauna, in orice situatie, ar trebui sa analizeze atent cele cateva pagini de excluderi din contractele de asigurare. Aproape toate contractele de asigurare CASCO incheiate de societatile de profil din Romania contin cel mult o pagina cu riscurile asigurate si cel putin trei pagini cu excluderi de la plata daunei. Capital a constatat acest lucru analizand, la fata locului, ofertele celor mai importante companii de asigurari. Pot aparea surprize mari mai ales ca atat angajatii asiguratorilor, cat si brokerii pe care i-am vizitat au tendinta de a se concentra 100% asupra termenilor financiari ai asigurarii, lasand la urma conditiile contractuale. Unii au fost chiar surprinsi cand am cerut detalii in ceea ce priveste excluderile prevazute in contract.
    PATRU MOTIVE „speciale“ pentru a refuza plata despagubirilor


    Trepidatii Uniqa nu acorda despagubiri pentru pagubele produse unor parti componente/subansamble ale autovehiculului asigurat, ca urmare directa a trepidatiilor in timpul mersului;

    Razbunare Omniasig este indreptatita sa nu acorde despagubiri in situatia in care dauna a fost produsa direct sau indirect ca urmare a oricarei fapte agresive produse cu intentie, ori comisa de o terta persoana, din razbunare;

    Neputinta Asirom nu acorda despagubiri daca, dupa comiterea furtului sau a tentativei de furt, paguba s-a marit prin neluarea intentionata de catre persoanele cuprinse in asigurare a masurilor pentru conservarea ei, pentru partea de paguba care s-a marit;

    Iarna Mai multe societati de asigurare din Romania, printre care Generalli, Omniasig, Asirom, Astra si Groupama, platesc partial sau chiar refuza complet plata daunelor in cazul in care se constata ca automobilul asigurat nu era dotat cu anvelope speciale, iar evenimentul a avut loc iarna in conditiile unui carosabil afectat de zapada, gheata sau polei, cand anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege.

    Leave a comment:


  • M4r7z1aNu
    replied
    Cu siguranta nu o sa imi fac casco la asirom. Am trecut pe langa ei ieri si am vrut sa vad cum sta treaba si pe la ei ... Ramane sa ma duc la Generali/Groupama/Uniqa si Allianz zilele astea cand sunt liber.

    Leave a comment:


  • vitriol
    replied
    Am un coleg care a avut casco la Asirom si a stat doua luni cu masina reparata in service, pana au dat acceptul de plata.

    Eu nu mi-as face casco la ei.

    Leave a comment:


  • M4r7z1aNu
    replied
    Am fost foarte surprins cand am facut o simulare de plata la cei de la asirom cand mi-au cerut 167 euro pe tot anul fara franciza si masina estimata la 2378 euro ... Sunt si astia pe duca , voi ce stiti ?

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google