Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Alte surse de context, care imi par foarte importante pentru a intelege circumstantele in care actionau trupele de aparare a tarii in acele zile.
    Christmas Day 1989: Romanian dictator Nicolae Ceausescu and his wife Elena are shot dead by firing squad. Ed Vulliamy returns to Bucharest, to report on the aftermath of the most mysterious downfall of the Cold War

    Aici vorbeste un soldat parasutist care i-a executat pe dictatori:
    Ceausescu arrived at the court and, according to Cirlan, he panicked: "He didn't know who we were. 'Are you Romanian?' he asked. 'We are with the general'
    Cirlan, un soldat din echipa de trei care urmau sa execute sentinta asteptau langa usa "tribunalului" cand a fost adus Ceausescu. Prima lui intrebare, inainte de a fi dus la proces a fost catre soldati: "Sunteti romani?".
    Asta ne spune ca in mintea sefilor comunisti totul este o lovitura de stat cu ajutor extern combinata si cu o invazie.

    Conversatia dintre ambasadorul RSR in URSS, Bucur, pe 20 dec 1989. Desecretizata de Boris Yeltsin, ca parte din efortul mai larg de a se desprinde din URSS si de umbra negativa pe care URSS o aducea in memorie.
    I told the ambassador that during N. Ceauşescu’s meeting with the Soviet charge d’affaires in the SRR on December 20 [the former] expressed surprise that Soviet representatives made declarations on the events in Timişoara. Besides, during the meeting it was asserted [by Ceauşescu] that the Romanian side possesses information that the action in Timişoara was allegedly prepared and organized with the consent of member-states of the Warsaw Treaty Organization. Moreover, the actions against Romania were allegedly plotted within the framework of the Warsaw Treaty Organization.
    According to our information, officials in Bucharest in conversation with ambassadors of the allied socialist states expressed the view concerning some kind of interference in the internal affairs of the SRR allegedly being prepared in the Soviet Union.
    The final document in this chronological sequence—a conversation between U.S. Ambassador Jack Matlock and Deputy Foreign Minister Ivan Aboimov on Christmas Eve 1989—is clearly the headline item of this group, which was declassified and published by the Russian Foreign Ministry in 1994 (with obvious public relations benefits in mind). But the whole sequence rewards attention for the evidence the documents provide on the Soviet role in Eastern Europe’s 1989 revolutions, and specifically in the ...

    Sovieticii ne spun ca Ceausescu s-a intalnit cu reprezentantul sovietic din Bucuresti pe 20 dec si i-a spus ca partea romana are informatii cum ca evenimentele din Timisoara au fost organizate de tari membre ale Tratatului de la Varsovia (adica Ungaria). In notele stenogramei, se spune sa sovieticii aflasera ca ambasadorii din tarile estice la Bucuresti au avut discutii cu oficiali ai RSR in care partea romana sustinea ca interferenta in treburile Romaniei este pregatita in URSS.

    Acestea sunt marturii oficiale, fara dubiu. Deci, tot aparatul de protectie al RSR era pus in garda ca si cum urma sa fie invadata de URSS cu ajutor intern al unor tradatori din armata romana. A existat armata paramilitara de aparare a RSR contra vecinilor estici? Eu sunt convins ca da. Am dat si articolul in care Madalin Hodor face o analiza a textelor de lege si de propaganda comuniste care stabileau modalitatile pentru crearea ei. Doar ca Madalin Hodor crede ca erau din Garzile Patriotice. Eu ma indoiesc ca exista cineva acolo atat de puternic incat sa fie insarcinat cu crearea unei astfel de armate care ar fi avut acces la secrete si case conspirative. Stiu ce erau Garzile Patriotice si ce faceau ele.... Nu mi se pare plauzibil. Seful Garzilor Patriotice era Parcalabescu, avea birou in CC dar era indepartat la toate sedintele de consiliu pe teme importante si secrete din acea perioada. Dar parte din Securitate? La cat de multa atentie a primit din partea Armatei in actiunea de a plasa toata vina pe crimele de dinainte de 22 dec, sigur s-ar fi gasit dovezile armatei paramilitare la Securitate. Sa nu uitam ca Armata a confiscat imediat arhiva Securitatii iar pe 26 dec Securitatea a intrat in subordinea Armatei. Era greu sa dovedeasca vreo 30 de teroristi cu acte? Nu, era banal. Dar nimic. Daca de la Garzile Patriotice, nu, daca de la Securitate, dupa 22, nu.... atunci de unde? Cine a mai ramas nescotocita? Exact, Armata. In sanul Armatei a existat acest conflict dintre anti-sovieticii paramilitari teroristi si pro-sovieticii "revolutionari".

    Comment


    • Robu, primarul PNL al Timisoarei, este un "penal", DNA l-a invinuit in dosarul caselor furate din Timisoara si l-a trimis in judecata. Primarii Timisoarei (liberali sau in alianta cu liberalii) au jefuit orasul si au furat peste 200 de case. Primarii si functionarii politici din primarie erau Mafia imobiliara. Fara penali in functii publice? Robu trebuie sa isi dea demisia pentru a-si clarifica problemele din justitie. Cel putin asa ne invata pe 5 iun 2015, presedintele liberal de la Cotroceni care spunea:
      Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o ”situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

      Comment


      • M-am gandit sa ne inspiram din urarile politicienilor. Dar cum Romania nu are are oameni de stat ci "politruci" care nu au nimic "nici aici, nici aici" (adica in cutia craniana)... o sa va transmit urarile lui Putin.
        Iohannis, in turul 1 din 2019 a primit oarecum scorul partidului (creditat recent la 39%), 38%, social-democrata la 22%, si candidatii non-sistem cu 15%, 9%, 6%.
        Putin, in turul 1 din mar 2018, a primit 77%, urmat de un comunist 12%, si un nationalist 6%, restul sub 2%.

        Ca de obicei, in mesajul lui, Iohannis a spus prostii ca si cum a stat in opozitie in ultimii 5 ani si abia de la anul se apuca de lucru (ca pana acum doar a plagiat in programul "Romania educata" - iar in bugetul 2020 reduce banii pentru Educatie). S-a adresat doar votantilor lui, adica celor 38%. Chiar ca nu are nimic in cutia craniana.

        Educația și Cercetarea primesc împreună 2,7% din PIB în proiectul Bugetului 2020, adică cea mai mică alocare din istoria recentă pentru acest domeniu, la 3 săptămâni după ce profesorul Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale
        De ce l-au votat rusii aproape in unanimitate pe Putin, desi ii cam dispretuiesc pe politicienii din partidul din spatele lui? Pentru ca lui Putin ii pasa de Rusia si de rusi, in primul rand. Sa ne bucuram de urarile unui om de stat.
        "Fie ca bucuria bunei înțelegeri să se sălășluiască în casele voastre, să vă ajute la depășirea tuturor greutăților, să fortifice legătura între generații. Fie ca părinții să fie sănătoși și să se bucure de atenția voastră, iar fiecare copil să știe că este cel mai iubit”
        “Tindem să facem ceva important și util pentru alții, să-i ajutăm pe cei care au nevoie de susținerea noastră, să-i bucurăm cu cadouri și atenția noastră. Prin aceste manifestări sincere, prin aceste gânduri curate, prin această generozitate dezinteresată se manifestă adevărata magie a Revelionului. El dezvăluie tot ce este mai bun în oameni, transformă lumea, o umple cu bucurie și zâmbete”
        “... îi îmbrățișăm pe oamenii dragi, pe părinți, pregătim surprize pentru copii și nepoți, împreună cu care decorăm bradul, scoatem figurine de carton, bolurile și luminițele de sticlă... Și jucăriile îndrăgite de toată familia, chiar dacă unele-s mai vechi, dăruiesc căldura lor deja noii generații”

        Comment


        • Nu ma pronunt asupra cazului de la Floreasca, cine a gresit, etc. Ce este sigur este ca dr Beuran a fost victima unor atacuri evident interesate. Probabil ca cauta nod in papura pentru a justifica directionarea unor fonduri publice si catre spitalele private ... pentru ca asta este doctrina liberala.

          Dar am vrut sa nu pierdem opinia exprimata de USRistul Caramitru. Andrei Caramitru a recunoscut că a picat în capcana unor ştiri false privind cazul Floreasca.
          Suntem înconjurați de știri false. Frustrarea pe care o simțim pentru tot ce se întâmplă în țară ne face de multe ori să încercăm să găsim vinovați individuali. Dragnea o merita (ca și majoritatea celor de la vârful PSD). Însă combinația asta de știri false și de frustrare poate duce și la acuzarea și diabolizarea unor oameni pe nedrept.

          Si eu am căzut în capcana asta. Într-un caz specific. Primele știri despre incidentul tragic de la spitalul Floreasca (pacienta arsă pe masa de operație) spuneau că vinovatul - cel care a făcut operația - este Dr. Beuran. Lumea s-a revoltat, inclusiv eu aici pe Facebook. Însă, s-a aflat după - realitatea a fost alta. Dr. Beuran nu a coordonat operația în momentul incidentului, nu era acolo. Alt doctor avea bisturiul electric în mână. Dr. Beuran a venit după ca să încerce să repare greșeala.
          Eu cred că, în aceste cazuri în care am fost manipulați si am contribuit și noi la propagarea unei știri false ar trebui să ne cerem scuze. Eu o fac acum.
          De acum încolo cred că trebuie să cerem mai apăsat următoarele:

          * În primul rând, presa și cei care generează știri grave trebuie să verifice înainte informația. Asta înseamnă deontologie și minim profesionalism. În cazul acesta - nu doar presa ci și cel care a generat știrea (Emanuel Ungureanu de la USR) trebuiau să înțeleagă exact situația de acolo înainte de a difuza informațiile. Nu aveau voie să acuze un doctor care nu a fost în sala de operație și nu a ținut bisturiul în mână doar pentru că are un nume cunoscut.
          Am subliniat ceea ce l-a traznit pe Caramitru, sa nu mai faca USR fake news. Ce comedie dupa ce USR si chiar Barna au devenit celebri prin fake news. Caramitru ne spune ca Dragnea merita fake news ca era naspa. Dar altii nu merita fake news. Cam ticaloasa conceptie de viata.

          Comment


          • Stiati de ticalosia celor de la PNL?
            „Expert Forum îşi arată îngrijorarea faţă de modificarea fundamentală a regulilor de finanţare a partidelor politice prin subvenţii prin intermediul Legii bugetului pe 2020. Am luat la cunoştinţă şi apreciem faptul că limitele maxime ale subvenţiilor au fost reduse pentru anul curent la 181 de milioane de lei. Cu toate acestea, acelaşi act normativ a inclus o modificare prin care subvenţiile se acordă potrivit numărului total de parlamentari înscrişi în fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020 şi nu conform numărului de voturi obţinute la alegerile locale şi parlamentare, după cum specifică legea 334/2006 a finanţării partidelor politice.
            Art. 47. – Prin derogare de la art. 18 alin. (3) lit. a), alin. (4) şi art. 19 din Legea nr. 334/2006, în anul 2020 subvenţiile acordate partidelor politice, prevăzute în bugetul Autorităţii Electorale Permanente se acordă pe baza numărului total de parlamentari înscrişi în fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020.
            Cum adica "derogare"? Pur si simplu, a decis guvernul Orban ca incalca legea si acorda subventiile potrivit unui algoritm prin care Ponta primeste UN MILION de lei pe luna. El si ce a mai ramas din "partidul" lui de trei securisti. Aceasta manevra se numeste FURT. Este un furt securistic. Dar prostii ieseau in piata publica pentru un prejudiciu de 50 000 lei la care Dragnea nu a fost acuzat decat de "instigare". Vina lui fiind aceea ca a acoperit o neregula locala de mici proportii. Dar Orban fura banii milioane din bugetul nostru sa ii dea lui Ponta. Boii de alegatori tot boi raman.

            https://adevarul.ro/news/politica/ef...e82/index.html
            https://www.cotidianul.ro/victor-pon...e-lei-pe-luna/
            Last edited by gecmc94; 9 January 2020, 23:20.

            Comment


            • Dezvaluirea lui Guran ca fiind agent politic al celor de la USR a starnit valuri.
              “N-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS”, a spus Moise Guran.
              Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a comentat negativ apucaturile lui Guran.
              Codul Deontologic Unificat menționează că „pentru a evita conflictele de interese, se recomandă ca jurnalistul să nu fie membru al vreunui partid politic”. De asemenea, mai prevede și că, „în exercitarea profesiei şi în relaţiile pe care le întreţine cu autorităţile publice sau cu diverse persoane juridice de drept privat (societăţi comerciale, fundaţii, asociaţii, partide etc), jurnalistului îi sunt interzise înţelegeri care ar putea afecta imparţialitatea sau independenţa sa”.
              Guran a moderat o dezbatere electorala la prezidentiale in care aparea si candidatul USR, cel pe care il sprijinea printr-o intelegere secreta, necunoscuta publicului. Asa ne mintea Guran despre obiectivitate si jurnalism. Un mediocru penibil.

              Comment


              • Prostia si proasta saptamanii este ministrul Muncii, Violeta Alexandru. S-a gandit individa cum sa isi faca imagine pe seama unei femei care ocupa pozitia de liftiera in Min Muncii. Si s-a gandit ministrul sa puna in antiteza epoca pesedista a slugilor care cheama liftul ministrului, in timp ce ea, ministru de rit nou, ea liberala isi apasa singura un buton si merge cu liftul. Asa ca a dat-o afara pe acea angajata....
                In acest timp povestea a ajuns in media pentru ca proasta de ministru s-a laudat in mediul online cu isprava. Si, dupa minime investigatii s-a aflat ca:
                • Acea angajata era operatoarea liftului si era angajata a firmei care facea mentenanta liftului, nu era salariata Ministerului Muncii.
                • Lifturile din cladirea Min de Interne, unde are biroul si Min Muncii, sunt de tip vechi, cu sistem de control care trebuie operat DOAR de un personal AUTORIZAT. Nu oricine are dreptul sa apese pe un buton.
                • Asa cu dupa trei zile, firma care face mentenanta a adus un alt angajat sa opereze liftul.
                Imi spunea cineva din surse ale unor functionari publici ca "pesedeii erau prosti dar te lasau in pace...., astia, liberalii, sunt la fel de prosti dar sunt si rai". Cazul de mai sus cred ca este dovada acestei opinii.

                Comment


                • Noaptea ca hotii, guvernul liberal a terminat la ora 23:30 si anunta o serie de peste 20 de OUG.
                  Ma deranjeaza in primul rand modificarea legilor electorale in doua puncte importante: Guvernul schimba structura Parlamentului (crescand numarul parlamentarilor din Diaspora... nici nu stiu daca are dreptul sa faca asa ceva), si alegerile in doua tururi. Pe langa deciziile anterioare ale CCR privind nemodificarea legislatiei electorale in apropierea alegerilor (in anul alegerilor).
                  OUG nu se pot da in domeniul legilor organice. Legile organice sunt cele care stabilesc domeniile prevazute la art 73 din Constitutie, printre care sistemul electoral. Ori sa modifici legea 208/2015 privind Alegerea Senatului si Camerei ... prin OUG imi pare ca este foarte neconstitutional.

                  De aceea maine trebuie sa cada Guvernul prin motiune de cenzura. Iar apoi sa ramana ca guvern interimar sa stearga praful prin birouri. Nu vor fi alegeri anticipate.

                  Comment


                  • Florin Citu azi, intr-o disputa cu Cosette Chicirau de la USR:
                    Chichirau: ...De exemplu, un amendament pe care USR l-a transmis Guvernului la această asumare pe buget, nu l-ați luat în calcul...
                    Citu: Dar este nedrept să spuneți că la buget nu au fost aprobate amendamentele dvs. Lângă dvs. e domnul Năsui cu care am colaborat foarte strâns la buget și amendamente și știm foarte bine că amendamentele USR mare parte au fost aprobate, chiar dacă unele dintre ele nu au fost în interesul cetățenilor. Le-am aprobat... nu vreau sa intru in detalii acum.... le-am aprobat.

                    Comment


                    • Ministrul liberal al Mediului, Costel Alexe a gasit hotii de lemne.
                      Potrivit datelor prezentate de acesta, în ceea ce priveşte domeniul pădurilor, gărzile de mediu au semnalat că „cele mai mari hoţii descoperite în ultimii doi ani” au fost în Maramureş, de unde au dispărut 110.000 metri cubi de lemne, Bistriţa-Năsăud, cu peste 30.000 mc furaţi, Sibiu – peste 20.000 mc.
                      Doar sa avem o idee, cantitatea de lemn referita de Alexe este de 160 000 mc in doi ani, deci 80 000 mc / an, lemn furat. Asta in timp ce exploatarea legala a lemnului depaseste 16 600 000 mc / an. Deci Alexe face o statistica referitoare la lemnul furat care reprezinta 0,5% din cel legal. Adica aproape zero, sau praful de pe toba. Ca titlu de comparatie, piata neagra a tigarilor depaseste 15% din cea legala. Cu acesti 0.5% pierde timpul ministrul Alexe. Sigur, iti vor spune, ca si Iohannis, ca taierile ilegale trebuie stopate. Daca se refera doar la aceste 0.5%, atunci isi racesc gura de pomana pentru prostii care ii asculta si voteaza. Romania nu pierde paduri din cauza unor defrisari de 0.5% din cota legala. Ci a unora ca pot fi vazute din cosmos, a unora care depasesc 20-30% din cota legala.

                      Comment


                      • paul-jurgen-porr-klaus-iohannis-e1582207178576.jpg
                        Paul Jurgen Porr (finul si directorul Polisano) si Klaus Iohannis (nasul, presedintele Romaniei)
                        Partea cea mai straşnică care afectează şi schimbă radical poate cel mai important sector public e „furtul” numit „privatizarea sănătăţii”.

                        În orice ţară normală o reformă de acest tip vine în urma a multor analize şi presupune un amplu proces care durează, se negociază, se pregăteşte mult timp. La noi se face într-o noapte, printr-o semnătură. Aşa fac „hoţii în lege”: de ce să fure porci ca la Teleorman cînd pot privatiza banii publici printr-o semnătură. Căci acesta e procesul.

                        Nu mai spun că această „reformă” încalcă Constituţia României. Dar cine mai respectă Constituţia acestei ţări?

                        Cum se face mişcarea? Ca la Sibiu: Naşul (nu e peiorativ, e chiar naş) Klaus Iohannis îi face un cadou generos finului său, Paul-Jürgen Porr, care, coincidență este directorul Spitalului Polisano de la Sibiu şi a luat locul lui Iohannis de şef al Forumului Democrat al Germanilor din România după plecarea la Cotroceni a Naşului.
                        Procedura? Îl pune Ministrul Sănătății pe Victor Costache, angajat la Polisano care activează cu dublă normă (şi la stat ministru şi la privat medic) chiar în timpul mandatului de ministru. Ce conflicte de interese? Ce ştiu „miticii” ce e fainoşagu’ de Sibiu.
                        Va fi jale. Imaginaţi-vă pentru o clipă că Naşul e Dragnea şi nu Iohannis.

                        Dar protestatarii şi influensării la noi sunt verticali, imparţiali şi nu se lasă uşor amăgiţi. Mă tem de protestele care se vor declanşa în weekend. Mă tem de protestatarii vigilenţi şi furioşi de la Sibiu. Să nu se ajungă la furci.
                        In mod evident, autorul, Vasile Ernu, articol publicat in Romania Curata, este ironic. Nu va iesi nimeni in strada. Strada este moarta de mult. A murit sufocata de propria prostie. Acum este drumul liber pentru Orban si PNL sa dea OUG pe justitie NOAPTEA CA HOTII. Ceea ce au si facut. Ca hotii si ca prostii.
                        Având în vedere faptul că prin OUG 23/2020 a fost adoptată o soluţie normativă ce vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluţionează litigii în materia achiziţiilor publice, Secţia pentru judecători susţine că răspunderea disciplinară a magistraţilor, ca element component al statutului acestora, se circumscrie sferei de reglementare cu privire la care este interzisă adoptarea unei ordonanţe de urgenţă ca urmare a organizării şi desfăşurării referendumului naţional din data de 26 mai 2019 privind Justiţia

                        Comment


                        • Iata de ce exista merite in a avea alegeri locale intr-un singur tur de scrutin. Iata de ce este chiar mai democratic.
                          Alegerile intr-un singur tur de scrutin forteaza opozitia sa colaboreze, sa se alieze, sa lucreze la un plan comun, la un program electoral comun, la strategii si obiective aliniate. Daca face asta, opozitia intotdeauna invinge. Dar, ce sa vezi, in Bucuresti, PNL si USR nu pot colabora deloc. Ba chiar sunt si dispute interne.

                          Într-adevăr, circul politic pe tema candidaturii la București nu se mai termină în zona partidelor de dreapta, certurile nefiind doar între PNL și USR, ci și în interiorul PNL, unde Orban o vrea pe Violeta Alexandru candidat ca să îi taie aripile lui Rareș Bogdan. De asemenea, nici în USR nu e clar cine va fi candidatul, existând și aici mai multe tabere.
                          Ce ar fi schimbat sistemul in doua tururi? Pai este clar ca nu ar fi convins partidele de opozitie sa colaboreze. Ele sunt dispuse mai degraba sa piarda alegerile decat sa se inteleaga, dupa cum o demonstreaza situatia actuala. S-ar fi ajuns in turul 2 cand acel candidat dintre cei cativa ai opozitiei, ajungea sa ceara sprijinul celorlalte partide de opozitie. Ori alegerile in turul 2 sunt la max doua saptamani de turul 1. Crede cineva ca daca PNL, USR, PLUS nu s-au inteles asupra unui program aliniat in luni de zile inaintea turului 1, se vor intelege ele in doua saptamani? Nu, nu s-a intamplat niciodata de cand avem doua tururi. Singurul mesaj electoral in perioada dintre cele doua tururi este "votati-ma pe mine, chiar daca voi erati de la alte partide, pentru ca doar eu pot sa il dau jos pe X"... unde X era candidatul de la putere. Nu program politic comun, nu strategie, absolut nimic. Turul 2 se transforma dintr-o alegere pe program, in alegere pro si anti. Iar electoratul din opozitie voteaza doar anti ceva. Dupa care electoratul nu se alege cu nimic. Vor tipa ca au fost inselati de "partenerii" de tur 2.

                          De aceea britanicii joaca inteligent acest sistem al unui singur tur. Ei chiar sunt democratici, ei stiu sa colaboreze politic, daca este cazul. La noi nu este o democratie reala... dupa cum o atesta disputa opozitiei in jurul alegerii primarului.

                          Comment


                          • Tudor Chirila a lansat un videoclip... despre educatie si clasa politica. Se numeste "Romania (ne)educata".
                            Surpriza este dezamagirea suferita de el in relatia cu cei de la putere, adica cu liberalii. Face niste afirmatii de genul: "Va uniti pentru Educatie? Practic, educatia nu intereseaza pe nimeni. De fapt, reforma in educatie nu intereseaza pe nimeni. Ce ii intereseaza pe ei in momentul de fata este sa aiba alegeri anticipate ca sa conserve un avantaj electoral, cu trei luni inainte de data oficiala a alegerilor. Nimeni nu isi doreste o reforma. Oamenii au alte prioritati, conservarea puterii in mainile lor. Noi? Mai stam o tura."

                            Comment


                            • Cititi si va minunati, de data asta nu din surse pesediste ci acum destul de "securiste". Lupta pe Justitie s-a mutat acum intre alte tabere mai greu de definit. Ce, credeati ca Justitia este independenta? Ar fi fost frumos daca nu ar fi fost multe nume de politicieni discutate in articolul de mai jos. Care articol a fost scos de "oamenii de bine" exact dupa ce CSM-ul a dat aviz negativ propunerilor de sefi de parchete ale liberalilor.



                              seria dezvăluirilor despre jocurile de culise din rândul magistraților continuă pe GÂNDUL.RO cu un nou episod. Reamintim că în primul episod am arătat cum doi procurori din CSM, Horațiu Radu și Nicolae Solomon, au conceput și propagat o serie de articole de presă, cu ajutorul unei rețele de jurnaliști ”de casă”, pentru a impune anumite persoane agreate de un sistem putred la șefia principalelor parchete din România.

                              Comment


                              • CCR a luat o decizie corecta, de bun simt.
                                votul a fost de șapte voturi în favoarea solicitării liderilor PSD ai Parlamentului și două abțineri. S-au abținut judecătoarele Livia Stanciu și Simina Tănăsescu. Pentru că nu au fost voturi împotrivă, înseamnă că nu vor fi nici opinii separate.

                                Ce i se reproșează lui Ludovic Orban, spun juriștii specializați, este faptul că a declarat, înainte de învestirea Guvernului, că PNL nu va vota noul Cabinet, întrucât scopul este de convocare a alegerilor anticipate. „Fraudarea scopului” este denumită în limbajul constituționaliștilor stratagema PNL.

                                În opinia judecătorilor CCR, premierul era obligat să caute o majoritate parlamentară, lucru pe care nu l-a făcut.
                                Sursa: Europa Libera

                                Iohannis, Orban sunt acum niste escroci. Despre primul stim deja asta din modul in care a furat casele cu acte false. Exista o decizie definitiva a instantei care spune sotilor Iohannis ca stiau ca actele lor sunt false atunci cand au obtinut imobilul. Adica frauda.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google