Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by gecmc94 View Post
    Iata de ce exista merite in a avea alegeri locale intr-un singur tur de scrutin. Iata de ce este chiar mai democratic.
    Alegerile intr-un singur tur de scrutin forteaza opozitia sa colaboreze, sa se alieze, sa lucreze la un plan comun, la un program electoral comun, la strategii si obiective aliniate.
    Au cedat si liberalii... cine stie ce au primit la schimb, poate sa pice guvernul Citu. Dar au ales sa il sprijine pe Nicusor Dan. In studiul sociologic liberalii incercau sa il promoveze pe Florin Calinescu la primaria Capitalei. Nu cred ca a iesit prea bine. Deci da, au urmat niste negocieri, vor continua si impartirea sectoarelor. Iata de ce presiunea unui singur tur este totusi un posibil castig pentru electorat.
    Nicuşor Dan este susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, a anunţat joi liderul liberal Ludovic Orban, care a precizat că din cercetarea sociologică a PNL a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, nu şi bătălia cu PSD.

    Comment


    • Sa vedem afirmatiile lui Citu despre daca si cat va fi sau nu afectata Romania.

      28.01.2020: https://www.bugetul.ro/florin-citu-a...tinge-romania/
      „Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte foarte mic, aproape de zero. Am construit un buget conservator, sunt mai mulţi bani alocaţi pentru investiţii care se pot face şi asta înseamnă că în acest an ne aşteptăm ca o contribuţie mai mare la creşterea economică să vină de la investiţii, nu de la consum. Am spus asta şi în Strategia fiscal-bugetară prin modul în care am selectat proiectele. Nu îmi este teamă nici de o încetinire globală, România este OK
      Sa remarcam ca la acea data coronavirusul era in plina desfasurare in Wuhan.

      08.03.2020: http://epochtimes-romania.com/news/c...atiti---298502
      "Transparenţă şi profesionalism!

      Sunt foarte atent la posibilul impactul economic al coronavirus. Şi este bine să ştiţi de la ministrul de Finanţe al României cum vedem această perioadă.
      În acest moment efectele economice se văd doar pe piaţa din China. Datele arată că impactul a fost în special pe partea de ofertă, a scăzut producţia. Cifrele preliminare arată un impact semnificativ pentru China.
      Dacă economia Chinei nu-şi revine rapid, deşi sunt şanse foarte mari să-şi revină în totalitate în partea a doua anului, atunci ar putea, cu şanse foarte mici, exista riscuri şi pentru economia României dar pe care le ştim şi le-am luat deja în calcul.
      Aşa cum am mai spus, trebuie să ştiţi că AVEM şi resursele şi instrumentele pentru a reduce la minim efectul economic al coronavirus pentru economia noastră. Asta pentru că am fost precauţi şi pentru că suntem mult mai pregătiţi decât socialiştii care au destabilizat economia în ultimii ani.
      Suntem pregătiţi să folosim TOATE instrumentele de politică fiscală pentru a atenua impactul economic al coronavirus (de ex. nu vor exista întârzieri la plata facturilor, la rambursarea TVA etc).
      Obiectivul este clar: menţinerea creşterii economice sustenabile pe termen mediu.
      O luna mai tarziu, premierul desemnat Citu a devenit foarte atent la un posibil impact economic ce este semnificativ pentru China. Acum o luna erau sanse foarte, foarte mici.... acum au devenit foarte mici. A disparut un foarte.

      Bine, Cuie Mitule, dar scaderea pretului petrolului, al carui pret tinta a fost estimat de Goldman la 30$, nu iti va afecta bugetul? Ce Mitule, crezi ca veniturile bugetare din acciza pe combustibil sau de pe profit? OMV Petrom a cotizat in 2019 peste 10 mld lei la bugetul de stat. Daca dispar 5 mld de lei din buget, doar de la Petrom, mai este bugetul in regula?

      Pe ce investitii se bazeaza Cuie Mitu?
      „Sumele alocate pentru investiţii sunt de 4,5% din PIB ceea ce înseamnă cu mult peste ceea ce alocă alte ţări mai bogate din Uniunea Europeană. 50,5 miliarde faţă de 44,4 miliarde de lei anul trecut."
      Adica, ministrul de finante se lauda, se umfla in pene si ne da asigurari pe baza a doar sase miliarde de lei in plus. Pe care putem deja sa le punem la capitolul "vise, taica".
      Funny-Money-Meme-Thought-I-Had-Some-Money-And-Its-Gone-Image.jpg

      Comment


      • Asteptam cu interes urmatoare declaratie a lui Citu.
        09.03.2020 https://www.economica.net/citu-cer-p...or_180795.html
        "A introduce taxe într-un moment în care economia globală are o încetinire este criminal, aş spune, şi ar fi aproape de subminarea economiei naţionale...
        Mă uit dacă acest şoc se va transfera în economia din România, unde se va duce - pe partea de cerere, pe partea de ofertă, şi în funcţie de cum se va transfera acest şoc, dar avem şi resursele şi instrumentele pentru a reacţiona cât mai rapid
        Ce sa vezi.... Florin Citu a devenit preocupat. Se uita daca socul va afecta Romania. Si de la afirmatia precedenta ca efectul este doar in China, acum au picat toate bursele din lume prin caderi si de 12%.

        Recesiuni in Germania, in Italia, in Japonia (care a scazut cu 7% in ultimul trimestru din 2019.... ENORM, si nu include efectele coronavirus).

        Comment


        • Asta da deznodamant al carierei politice pe care Citu a urcat cu o gura mult prea mare.

          Europarlamentul PNL Rareş Bogdan a avut, joi, o reacţie vehementă după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

          ”Absolut inadmisibil să te joci, să faci jocuri politice. Dovedeşte lipsa totală, totală de înţelegere a fenomenului politic şi de patriotism”, a spus Rareş Bogdan.
          "Este inadmisibil, dacă ei vor să-şi bată joc de cariera lor, să-şi bată joc de ei, dar nu de o ţară şi nu de un partid. PNL nu merită să i se întâmple aşa ceva”, a mai spus Bogdan.
          El a mai afirmat că ”ce face Florin Cîţu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL”.
          Nu este doar o bataie de joc la adresa PNL ci a Romaniei si a tuturor. Scarba.

          Critica vine si de la Romania Curata:
          Era clar ca lumina zilei că Florin Cîțu era doar o propunere de paie a președintelui Iohannis, menită să pice în Parlament pentru forțarea planului de a avea anticipate odată cu localele (alegeri a căror desfășurare trebuie musai pusă sub semnul întrebării din rațiuni evidente de sănătate publică, fie vorba între noi), plan spulberat azi atât de CCR, cât și de anunțul aproape de noaptea minții al lui Cîțu. De noaptea minții pentru că vine cu 10 minute înainte de votul din plen al cabinetului său și în plină criză de coronavirus. Și mai și face mișto de noi: "Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi."

          Comment


          • Incepe valul ....

            Circa 200.000 de contracte de muncă sunt suspendate la nivelul acestei săptămâni, în condiţiile în care multe companii din România şi-au oprit activitatea, a declarat, vineri, Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

            Ministrul a adăugat că Guvernul s-a pregătit cu o estimare de până la 400.000 de contracte suspendate.
            Ceea ce nu ne spune ministrul este ca acesta este primul val, cel imediat, al industriei HoReCa (Hoteluri Restaurante) si Auto. Urmeaza valul doi, cel generat de reducerea cheltuielilor de capital in intreaga lume. Comenzile vor fi mai mici pentru orice in trimestrul 1 si 2.
            Asta fara sa punem la socoteala pe romanii intorsi fara locuri de munca din strainatate.

            Ce repede s-a stins frenezia si euforia banilor castigati dar ne-economisiti. Nu va invata nimeni nimic.
            Last edited by gecmc94; 21 March 2020, 00:03.

            Comment


            • Mai multe articole, si la noi, si in alta parte despre responsabilitatea globalizarii pentru aceasta pandemie dar si despre reactia idiotilor care ne conduc, in Europa dar si Romania.
              Globalizarea inseamna containere cu marfuri care circula pe apa, in aer si pe tren sau biti care alearga pe cabluri sau prin eter; globalizarea excesiva inseamna si punerea necontrolata in contact direct a unor populatii si stiluri de viata extrem de diferite. Globalizarea excesiva le-a adus europenilor un virus inspaimantator tocmai din Wuhan, din mijlocul Chinei, generand o criza medicala si economica de proportii epice, iar europenii ne-au cadorisit si pe noi cu virusul terifiant. Astazi, Uniunea Europeana functioneaza dupa principiul ''scapa cine poate'', iar Romania se trezeste naucita, in plina pandemie, ca a pierdut de ani buni peste un sfert din medici si asistente, ca a pierdut aproape total industria farmaceutica, ca si-a inchis singura unicul producator de vaccinuri, ca nu produce suficiente alimente pentru a-si hrani populatia si ca ''institutiile'' cu pensii speciale si cu salarii si mai speciale nu stiu sa gestioneze intoarcerea acasa a zeci de mii de romani care fug disperati din mijlocul epidemiei. S-a prabusit lumea cunoscuta intr-o saptamana? Da, dar toate acestea erau previzibile. Si niciun conducator al Romaniei nu a facut nimic sa indrepte aceste lucruri.


              Daca "inchiderea" economiei va dura 5 saptamani (vezi cazul chinezesc) vom pierde cam 5% din PIB (daca doar jumatate din companii nu lucreaza), daca va dura 10 saptamani vom pierde 10% din PIB. Pentru ca nu va urma o "deschidere" imediata si la acelasi nivel, vom mai pierde inca 1-2% din PIB, trezindu-ne la sfarsitul anului cu o scadere dramatica ce poate atinge 12% din PIB!
              Daca Uniunea Europeana (cu zecile ei de directorate generale si agentii si cu cei 27 de comisari platiti mai bine decat cei mai bine platiti cercetatori in biologie) ar fi functionat cu adevarat atunci cand a izbucnit epidemia in China, toate granitele Uniunii s-ar fi inchis, toti cetatenii statelor membre ar fi fost repatriati si carantinati doua saptamani, cea mai mare parte a lucrurilor care ne isterizeaza astazi nu s-ar fi intamplat, iar economia ar fi ras voioasa la soare in continuare.
              Asa au facut Taiwan si alti vecini ai Chinei pe 30 ian 2020. Mult mai tarziu s-a prins si Trump si a inchis traficul cu UE spre protestul acesteai. Ultimii de pe planeta care au realizat ce ne ameninta au fost conducatorii Europei.

              Comment



              • România a cerut activarea acestui articol printr-o nota verbală pe 17 mar 2020, fără să facă vreo referire la drepturile pe care vrea să le suspende, ceea ce înseamnă că pot fi suspendate toate mai puțin dreptul la viaţă şi cele care interzic tortura şi sclavia.

                Avocata pentru drepturile omului, Diana Hătmanu socotește că măsura este „excesivă și disproporționată” fiindcă România nu se află în război. „N-ar fi exclus” ca din acest motiv, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului să respingă derogarea cerută de București. Avocata nu știe dacă e „simplă incompetență” sau dacă nu cumva ar fi „un mesaj foarte grav”: „Ungaria cu tot iliberalismul ei, deși se află în stare de urgență, nu s-a grăbit să deroge Convenția, nici Italia, Franța, Germania etc. Poate că o vor face și aceste țări, dar la momentul potrivit și cu toate explicațiile necesare”.

                Spre deosebire de Letonia, care a cerut la rândul ei aplicarea Articolului 15 din Convenție, România nu a precizat care sunt drepturile pe care ar vrea să le suspende, de unde s-ar înțelege, potrivit juriștilor, că liderii politici aflați la putere vor să renunțe la toate drepturile enunțate în document, cu excepția celor care nu pot fi suspendate, cum ar fi dreptul la viaţă şi cele care interzic tortura şi sclavia.

                În ultimii 30 de ani doar președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a mai cerut o astfel de suspendare, pentru a scăpa de inamicii politici și de conducerea armatei, după încercarea de lovitură de stat din 2016.

                Comment


                • Liviu Antonesei – Declar greva foamei. În fața escaladării fără precedent a măsurilor luate de către autoritățile românești care lezează grav drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români... [...]


                  Liviu Antonesei a declansat greva foamei impotriva unor masuri exagerate si autoritare ale autoritatilor romane.

                  1. Cer autorităților române să retragă toate actele de cenzură și să-și ia public angajamentul că nu va introduce cenzura, respectînd astfel Constituția și Declarația Universală a Drepturilor Omului.

                  2.Cer președintului țării și guvernului retragerea discriminării fasciste dintre cetățeni, în funcție de criteriul fixat arbitrar al vîrstei.

                  3. Cer președintelui țării, că doar e comandant suprem, să recheme armata în cazărmi. Sau dacă îi este atît de frică să declare legal starea marțială.

                  Dacă aceste lucruri nu se petrec în termen de 24 de ore de la publicarea prezentei declarații aceasta va fi pusă în operă, începînd din 26 martie anul curent, la aceeași oră la care am postat textul. Am mai făcut o singură dată greva foamei, în ianuarie 1990, împotriva cenzurii tipografice. După șase zile de grevă ministrul culturii de atunci Andrei Pleșu a reușit să bage mințile în capetele tipografilor manipulați care nu lucrau decît publicațiile pro-feseniste, Am mai continuat greva pînă în ziua a zecea, ca să mă asigur că înțelegerea este respectată. Cît va fi nevoie acum, nu pot să știu, Dl Pleșu era totuși un om cultivat, oleacă de disident în timpul comunismului, pe cînd troglodiții ăștia…

                  Tehnic vorbind, va fi o grevă a foamei pe termen nelimitat. Sau pînă cînd cerințele primesc răspunsurile favorabile. Greva se va manifesta prin abținerea completă de alimente. Voi consuma însă apă, ceaiuri de plante cu lămîie, cafea slabă fără zahăr, lapte sau îndulcitori și voi lua medicamentele prescrise de medici pentru evitarea consecințelor diabetului de tip 2, aflat acum sub control perfect. Îmi voi lua medicamentul antiglicemic, că vreau să protestez, nu să mă sinucid! Voi sta încuiat în casă, voi renunța la pomana celor două ore în țarc, voi respinge asistența medicală, pentru că medicii sînt ocupați cu epidemia, voi răspunde la telefon și la mailuri, cît voi fi în stare și dacă în nemernicia lor, securoii de tip nou nu-mi vor tăia comunicațiile. Voi continua să fumez, probabil mai rar și doar pipă. În fiecare zi, după prima zi de grevă, voi posta o poză portret, ca să poată fi observată de cei interesați cum îmi evoluează starea. De asemenea voi ține un jurnal public. „jurnal de grevist al foamei” sau „jurnal din arestul la domiciliu, nu știu exact.

                  Comment


                  • Peste 3 milioane de oameni au depus actele pentru beneficii de şomaj săptămâna trecută în USA, mult peste aşteptări, întrucât pandemia a închis businessuri, oraşe şi state întregi, potrivit FT.

                    Potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii, acest nivel este cel mai ridicat din ultimii 50 de ani

                    Numărul cererilor de şomaj a crescut brusc la 3,28 milioane cereri, de la 282.000 cereri în săptămâna anterioară – ceea ce arată dimensiunea şocurilor economice generate de pandemia de COVID-19, din cauza închiderii businessurilor pe fondul carantinei.

                    Aşteptările au variat, astfel încât consensul analiştilor Bloomberg arăta că se va situa la 1,7 milioane de cereri, în timp ce Institutul pentru Politici Economice se aştepta la 3,4 milioane.
                    bfm79B0_0.jpg?itok=Xpz2lwzO.jpg

                    La fel se va intampla si la noi. Firmele vor concedia pe banda rulanta. Iar motivul este unul simplu. Este timpul reasezarii salariilor. In ultimii cativa ani, piata muncii a fost cea a pretentiilor, cea a salariatului care era cautat si pretindea salarii din ce in ce mai mari iar firmele supralicitau. Sute de mii de oameni au venit inapoi din strainatate iar businessul nu mai este ce era acum 3 luni. Companiile vor da afara chiar si peste 50% dintre angajati si vor reangaja pe altii, pe bani mai putini, atunci cand se va aseza la loc praful dupa haosul de acum.

                    Comment


                    • Salutari gecmc94 ! Vad ca esti pe baricade...
                      Si guvernu' lucreaza din plin( cu motoarele turate la maximum...) in perioada asta
                      De exemplu de o saptamana se chinuie sa redacteze un (una bucata!!!) text privind unele masuri privind amanarea unor rate.Mai analizeaza,se mai gandesc...e complicat rau...parca ar scoate pe piata vaccinul pt coronavirus.Puteau sa arunce un ochi pe modelul din alte tari-ca tot ne laudam ca suntem o singura Europa.
                      In ritmul asta ordonanta de urgenta va aparea atunci cand urgenta dispare...
                      Idem cu unele masuri care ajuta mediul de afaceri, IMM-urile ,etc.De cetateanul obisnuit au uitat complet !Mult amatorism si incompetenta (si asta ucide -nu numai coruptia...)

                      Bine ca macar am fost pregatiti inainte de a incepe criza asta ( ''pregatiti'' ca la venirea iernii... ) !Am cumparat rachete Patriot, am mai comandat cateva rable de F16,ceva tancuri si transportoare ca poate ne ataca cineva (rusii,iranienii, comunistii(!?) de chinezi...)si noi nu aveam masti si combinezoane pt medici si niciun stoc strategic de dezinfectant !!!
                      Mai rau , nici nu le producem...le importam pe toate...
                      Asta in conditiile in care OMS-ul si multe alte grupuri medicale (de Hollywood nu mai amintesc) avertizau de ani buni ca lumea n-ar fi pregatita in cazul unei banale pandemii de gripa..
                      Dar noi ( si altii) ...nu si nu ca Batman,Batman...Asiguram 2% din PIB pt aparare ...nu pt cercetare ,nu asiguram un procent decent pt sanatate .Stim textul cu ''sanatatea si educatia prioritati nationale''.Hartia/facebook-ul suporta orice.Au trecut institutul Cantacuzino la armata (CORECT!),dar puteau sa bage jumatate din banii de pe rachete in a-l face operational si produceam si noi vaccinurile/medicamentele noastre...Probabil ca nu s-a gandit nimeni sau daca s-a gandit nu am avut voie...Nu poti sa-i acuzi/dovedesti de prostie...ca sunt asimptomatici...
                      Noroc cu minunata ...solidaritate europeana.Doar asta ne mai alina in aceste momente de criza.
                      Salutare maximala si SANATATE la toti colegii de forum si nu numai !

                      Comment


                      • Salutari si multa sanatate! A aparut in seara asta OUG pentru amanarea ratelor pana la 9 luni.
                        OUG-ul "convinge" bancile sa va acorde inca un credit.
                        Surse din Guvern au arătat ECONOMICA.NET proiectul de OUG care suspendă ratele bancare, cel puțin forma care a intrat spre aprobare în ședința de guvern. Ratele pot fi suspendate până la nouă luni, nu mai târziu de finalul acestui an, iar de această facilitate poate beneficia orice debitor care nu are restanțe la plata ratelor. Mai jos aveți forma integrală a proiectului de OUG.

                        Art. 4. Dobânda datorată de debitori corespunzatoare sumelor scadente a căror plată este suspendata potrivit art. 2 se capitalizeaza la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare. Capitalul astfel majorat se plătește esalonat pe durata ramasă până la noua maturitate a creditelor, ulterior perioadei de suspendare, cu excepția creditelor ipotecare pentru care se plătește esalonat până la maximum 5 ani.
                        Am luat un exemplu de credit de aici https://www.bancatransilvania.ro/simulator-credite/ si un credit Prima Casa la 30 de ani cu o rata lunara de 1374 lei. Sa zicem ca suntem in luna 41 a creditului. Atunci avem de returnat 431 lei principalul si 944 lei dobanda.
                        Luna Principal Dobanda
                        41 431 944
                        42 432 942
                        43 434 940
                        44 435 939
                        45 437 937
                        46 438 936
                        47 440 934
                        48 442 932
                        49 443 931
                        = 8435 lei
                        Suma dobanzilor datorate pe lunile 41-49, anume 8435 lei, va fi adaugata la creditul ramas de returnat (care a fost suspendat in luna 41 dar se va relua in luna 50). Si va fi reesalonat, aplicandu-se dobanda creditului. Ce inseamna asta? Ca banca te mai crediteaza inca o data. Ca si cum iti mai da un credit de nevoi personale cu dobanda si cu care iti platesti cele 9 rate. Banca nu pierde nimic la aceasta afacere. Buna treaba, donle Citu.

                        Comment


                        • @ radiantm ai intrerupt lungul monolog al colegului.
                          De "genocid" si "subminare" cred ca ar trebui acuzate toate scursorile post-decembriste, iar ciumatii rosii (sau ma rog roz-bombon) au fost campioni in astea.
                          S-au primit 45 tone material medical din Corea dar multe spitale se plang de dotari. E greu sa remediezi in cateva zile un sistem ce se afla in colaps de multa vreme (vezi si medicii ce au migrat in masa, etc.). Pe un alt topic s-a pomenit de Cercel. Sa faci jocuri politice in situatia actuala este putin cinic. La fel se poate spune si despre cei de la stiripesurse. Ca dadeau stiri false in balacareala politica e una, dar sa lansezi "bombe" false despre pandemia asta este penibil daca nu chiar penal.
                          Despre "Firmele vor concedia pe banda rulanta" se stia de inceputul unei noi crize de ceva vreme, germenii acesteia au aparut inaintea "minunatului" virus. Corona asta e cireasa de pe tort (sau poate una cautata si gasita).

                          Si hai sa dam o lectie de supravietuire: sa fim sanatosi intr-un sistem bolnav!

                          PS (hai sa mai facem si haz de necaz): Daca o aveam acum pe coana Veorica mare "premiera" cred ca fugea pana si covidul asta spre Pristina, sau ii punea Draknea pe aia de la Teldrum sa il fure cu totul.
                          Last edited by Gil26; 27 March 2020, 07:42.

                          Comment


                          • A sarit iarasi Gil sa isi apere favoritii lui, liberalii, iar sa politizeze niste cadavre, sa se urce pe ele. Ca si la Colectiv cand au murit mai multe persoane decat acum la coronavirus.

                            Iohannis, declaratie de presa, 23 mar 2020:
                            Cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni de a folosi să câștige capital politic. E un cinism înfiorător
                            Gravitatea situației e fără precedent și tocmai de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a izbândi împreună
                            Iohannis, declaratie de presa, 04 nov 2015:
                            Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca.
                            Daca legile ar fi fost respectate, niciunul n-ar fi trebuit sa moara.
                            Ce sa ne facem cu demagogia liberalilor? Doar sa o aratam. Lui Iohannis nu ii convine cand este atacat din cauza ca este un prost incompetent. Si da, el spune ca ce a facut el insusi la Colectiv este de un CINISM INFIORATOR. Da, hotul de case Iohannis este un cinic. Doar asa a putut fura casele cu acte false, lucru scris negru pe alb in hotararea judecatoareasca. Un cinic idiot.

                            Ludovic Orban:
                            „Nu mă refer la cazuistică. Suntem la un număr de decese relativ mic, sunt sub nivelul de mortalitate din alte ţări. De regulă, cei care au decedat au şi alte afecţiuni, lucru care s-a manifestat şi la alte ţări. Capacitatea de diagnosticare a fost limitată. România nu a fost pregătită
                            Pai normal ca nu a fost pregatita desi Guvernul a primit avertizarea OMS din 22-23 ian 2020. Si s-a miscat foarte greu.
                            27 feb 2020: Iohannis
                            Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”,
                            Ce ne mintea Iohannis pe 27 feb? Ca Guvernul lui a luat deja toate masurile. Ce ne spunea ministrul sanatatii?
                            10 mar 2020: Costache
                            România mai are kituri de testare a infecţiei cu coronavirus doar pentru o săptămână, a declarat, marţi, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, în condiţiile în care numărul pacienţilor infectaţi creşte de la o zi la alta.
                            Ce a gresit guvernarea lui Iohannis? Nu i-a supravegheat electronic pe toti cei care se intorc in Romania, nu i-a testat. Spitalele au fost complet nepregatite. A spus-o chiar Orban inainte: "Romania nu a fost pregatita". De ce nu era pregatita?
                            16 mar 2020:
                            Covid-19. Medic ATI de la un spital bucureștean: Nu avem echipamente de protecție
                            Digi: Medicii, de la care așteptăm să pună capăt acestei epidemii și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, spun că își pun în pericol viețile zi de zi. În spitale nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente.
                            Ce facea in acest timp Iohannis, Orban si alti netrebnici? Ne spune G4Media pe 27 feb 2020, atunci cand Iohannis ne spunea ca este totul in regula.
                            Cu nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, președintele Klaus Iohannis mai face un pas hotărât către anticipate, deși situația în țară se

                            Coronavirus și anticipate. Vor putea Klaus Iohannis și PNL să le gestioneze pe amândouă deodată?
                            Cu nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, președintele Klaus Iohannis mai face un pas hotărât către anticipate, deși situația în țară se complică teribil odată cu apariția primului caz de coronavirus confirmat la Gorj. Liberalii au decis să meargă mai departe cu planul lor de a organiza cu orice preț parlamentarele în paralel cu alegerile locale pentru a da stisfacție ambiției prezidențiale.
                            Analiza de mai sus facuta de un pesedist convins, Dan Tapalaga de la G4media (sunt ironic), ne arata comportamentul criminal al acestui regim iohannis, un cinic idiot si incompetent. Dar Gil isi apara favoritii sustinand ca ceilalti ar fi fost mai rai.

                            Nu stiu cat de rai ar fi fost, dar Citu a fost foarte amical cu bancile iar cei cu rate vor plati mai mult bancilor. Ca asa-i in tenis. Iar USR aplauda. Ca doar PSD este ciuma bancilor. Iar USR a luptat contra OUG 114 care impunea ceva neplacut bancilor.

                            Romanilor, intr-un stat neoliberal sunteti PE CONT PROPRIU. Fiecare pentru el.

                            Comment


                            • Nu am prea inteles pe ce cadavre m-am urcat. Si nici pe cine apar.
                              Dar am inteles ca Iohannis este un prost incompetent, cinic, idiot, cu comportament criminal, ce a putut fura casele cu acte false.
                              Poate ai si tu dreptate, era mai bine cu Veorica care nu putea rosti o propozitie fara greseli gramaticale sau o fraza coerenta. Plus toti ministerasii aia competenti gen Andrusca, Ivascu, etc.
                              Si clar era mult mai bine cu Draknea, micul dictator ce credea ca poate face orice doreste cu\din tarisoara asta. Plus ca mai avea putin si dadea ordin sa se traga in proprii concetateni.
                              Cat despre furat or fura si astia (iohannis cu toti liberalii lui) dar nu au nici o sansa sa ii intreaca oricat s-ar stradui ei pe cei din sleahta pesedista (mai ales pe cei din jurul maretului si mult iubitului conducator).
                              Si era interesant (dar cred ca totusi de nedorit) sa avem toata cohorta aceasta (clar impreuna cu tovarasii lor de "doctrina" de la ALDE) in situatia actuala.

                              Oricum ma asteptam la mai mult de la tine, eventual la o avalansa propagandistica si ceva gen stiripesurse.
                              Asa ca te las sa postezi singurel (ca in ultima vreme) pe topicul asta. Poate nu ar fi rau sa deschizi si un alt topic, ceva de genul "Teze si antiteze politice cu gecmc94" caci lupta de clasa trebuie dusa pe toate fronturile.

                              Comment


                              • Propaganda sa te fi asteptat de la cineva acum interzis pe forum care prelua toate minciunile si intoxicarile presei anti-psd si le considera subiecte de presa.

                                Eu am discutat si am propus spre discutie doar sursele pe care voi, anti-pesedistii le considerati credibile: digi, g4, europa libera si multe altele din aceasta zona. Voi, anti-pesedistii care va considerati "cu stea in frunte", ca sunteti altfel. Nu, nu sunteti altfel, am pus de multe ori statistica marilor corupti unde PNL+PDL erau campionii Romaniei. PSD + UNPR = 21, PNL+PDL = 25, iar PC cu 3 mari corupti ii impartim egal la ambele tabere ca s-au distribuit pe unde au vazut cu ochii.
                                KmwwWj7.png


                                Nu m-am obosit sa discut despre cazul Suceava unde PNL domneste de multa vreme prin Flutur care este acum bolnav si de coruptie / ticalosie dar si de Covid-19. El, Flutur, care s-a dat drept "medic" pentru a fi testat, astfel incalcand protocolul de prioritizare a testarilor. Suceava este un exemplu de incompetenta locala liberala. Iar asta costa vieti. Nu consideram important sa aduc in discutie, dar acum ca spui ca "ceilalti erau mai rai", merita pus pe masa. Suceava este noul Colectiv, responsabilitatea totala a autoritatilor locale de la PNL dar si a Guvernului liberal (in cazul in care acestia ar fi refuzat cererile disperate ale factorilor locali). Tine minte asta.... SUCEAVA ESTE NOUL COLECTIV nu am vazut scuze de la guvernanti. Normal, nesimtiti.
                                https://www.libertatea.ro/stiri/gheo...uceava-2929990

                                Ca si in 2009, agenda politica a idiotului Iohannis a fost mai importanta decat criza mondiala. Spunea radiantm mai sus, s-au cumparat rachete, avioane,.... tot ce ne trebuie exact pentru criza medicala pe care o traversam si mai ales pentru criza economica ce va veni.

                                Ia sa vedem ce nu s-a cumparat in ultimele doua luni la Mioveni, cel mai nou spital din tara, aflat in administrarea primariei Mioveni (PSD) careia i-au fost taiate 2 mil euro din buget in ultimele doua luni din 2019. Daca exista viziune de la nivel guvernamental (si nu ca "este doar o raceala"), era timp sa se schimbe filtrele, sa se cumpere costume de protectie.
                                După cum precizează Horia Trăilă, managerul Spitalului de la Mioveni, „sunt colegi care doresc să demisioneze. Nu avem materiale, nu avem bani. Spitalul este finanţat de Primăria Mioveni, însă de mai multe luni aceasta a primit doar o parte din cotele defalcate de la bugetul central. Iar acest spital nu a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Nu am auzit să mai fie în România vreun spital orăşenesc fără secţie de boli infecţioase şi unde să se trateze doar boli infecţioase, aşa cum se cere aici acum. Şi mai este o mare problemă: la spital nu avem geamuri ce se deschid, aici este un flux de aer continuu pozitiv. Filtrele de aer sunt pentru 0,13 microni, iar particolele de virus au 0.02 microni! Aceasta înseamnă că aerul filtrat va fi infectat şi circulat prin tot spitalul de la Mioveni, ce va fi şi el infectat, pentru că virusul va ajunge peste tot. Colegii mei consideră că din punct de vedere epidemiologic este sinucidere curată”.
                                https://adevarul.ro/locale/pitesti/m...4a4/index.html

                                La Mioveni, toţi medicii din spitalul inaugurat anul trecut şi-au depus demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru Covid, potrivit Ştirilor Pro TV. Aceştia acuză lipsa de echipamente de protecţie. Doar 3 demisii au fost acceptate, iar restul aşteaptă decizia managerului.

                                Horia Trăilă, managerul spitalului Mioveni a declarat pentru Ştirile Pro TV:“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta. (…) Ca echipamente, avem 60 de combinezoane, doamnă ! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital !”


                                PNL = PSD aceeasi mizerie este mai adevarat ca niciodata. Dar, una dintre mizerii nu ar fi aruncat bani atat de pretiosi marilor corporatii internationale de armament, financiar-bancare, energie, in detrimentul apararii populatiei. Asta este ce diferentiaza cele doua mizerii. Iar adeptii liberalilor trebuie sa intre in pamant de rusine sau sa fie viteji si sa accepte nenorocirile provocate. Probabil ca de aceea au si disparut de pe subiectul discutiilor politice, odata ce au ajuns la putere.

                                Iata ce fac bancile in situatie de criza. Pastreaza banii, nu ii dau statului. Prin contrast, in ultimele luni, PNL a dat toti banii pe care nu ii avea si a ridicat deficitul in mod artificial la aproape 5% din PIB. Sursa: profit.ro 16 mar 2020
                                Guvernul nu a reușit să împrumute 1,27 miliarde de lei în ultimele zile. Două licitații de obligațiuni au eșuat, în contextul în care băncile preferă să păstreze lichiditățile, iar străinii se retrag din regiune
                                Sa repetam... ce a facut PNL in ultimele luni? A cheltuit in mod ARTIFICIAL, tot ce nu era prioritar pentru a mari ARTIFICIAL deficitul bugetar astfel incat sa poata da vina pe PSD pentru un dezastru. PNL a aruncat miliarde de euro, cam 1.5% din PIB, pe nimicuri in loc sa doteze sistemul sanitar. Ce CRIMINALI. Citu, Iohannis, Orban ar trebui scuipati nu pupati in fund de catre adeptii lor.


                                Dar, sa cascam ochii la ce ne spune Citu despre ce va urma.
                                Min Finantelor ne spune ca deficitul bugetar este de 0.73% pe primele doua luni ale anului. Deci nici nu exista efectul starii de urgenta.

                                Economia României se va contracta cu 6,6% în 2020, după un trimestru 2 foarte dur ca urmare a măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus și a unei creșteri accelerate în a doua parte a anului, potrivit unui raport al băncii ING, citat de Profit. ro.
                                În decurs de doar câteva săptămâni vom experimenta o contracție care în mod normal ar fi avut nevoie de câțiva ani proști pentru a se materializa. Economia ar urma să recupereze parțial pierderile în 2021, dar revenirea în “V” este mai puțin pronunțată decât se aștepta.
                                Deficitul fiscal ar urma să crească la un nivel între 7 și 9% din PIB, în funcție de dinamica PIB și de performanța veniturilor. Aceste niveluri foarte proaste n-au mai fost atinse de la criza economică din 2009-2010, când România a încheiat și un acord cu Fondul Monetar Internațional.
                                Deficitul bugetar va ajunge la 7,9% în 2020.
                                Pe baza acestui raport al ING, ce a venit ieri sa ne spuna Citu?
                                Într-o economie, nu există nimic gratuit. Tot ceea ce plătim noi astăzi, vom plăti prin taxe în viitor. Tot ceea ce pierd companiile astăzi va fi taxat în alte costuri. Nu există nimic gratuit, nu se șterge nimic gratuit. Este un efort colectiv, asta trebuie să înțelegem.
                                Deci, tot ce platim noi (statul, acesta era contextul) astazi ca masuri de suport economic si care se transforma in deficit bugetar enorm, vom plati prin taxe in viitor, insa devine evident ca taxele vor fi marite. Nu poti sa platesti un deficit de 8% cu acelasi nivel de taxare pe care il aveai la deficit de 3-4%. Iar liberalii nu vor taxa companiile, mie mi se pare destul de clar. Ar fi contrar doctrinei lor. Probabil vor mari TVA-ul, vor elimina reducerile de taxe anterioare, inclusiv pentru IT-isti. Vom vedea. Mesajele lui Citu nu sunt chiar credibile.

                                Attached Files
                                Last edited by gecmc94; 28 March 2020, 13:45.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google