Salut, codul este acesta: 110624453R
Găsești și la piese auto Arges, mai multe magazine.
Spor!
Probleme Tehnice Logan II
Collapse
X
-
LE: la partea asta din manualul de utilizare m-am referit (iar la ”ce trebuie sa faceti”: nimic
):
Attached Files
Leave a comment:
-
S-a mai discutat asta, mai ales in ultima vreme si in special la modelele mai noi Dacia \Renault, producatorul s-a acoperit cu asta (sau ma rog a "aburit-o"), considera ca este ceva "normal", vezi si in manualul de utilizare al masinii (la toate modelele scrie asta).
PS: m-am uitat si eu foarte atent la Sanderica, inca de acum cateva luni cand am citit astea pe forumuri, mai ales ca a si fost "vreme propice", nu am vazut si nici nu are problema asta "tehnica" ...Last edited by Gil26; 15 January 2023, 22:18.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Intrebare... garantia acopera aburirea interioara a stopurilor? Am 5 ani garantie, acum am trecut in anul 4 de garantie...
E vreo problema ca se fac asa? Farurile vad ca sunt ok...
Leave a comment:
-
Nu curge nimic dacă se scoate parțial antigelul, adică vreo 2,5L, înainte de a umbla acolo, în rest fiecare face ce/cum vrea.
- Likes 2
Leave a comment:
-
Problema cunoscuta si din pacate destul de des intalnita si la alte modele Dacia \Renault, cam la 4-6 ani garnitura de prim montaj cedeaza, si chiar daca termostatul si senzorul temperatura sunt OK de obicei in service se schimba corpul cu totul ...
PS: si asa este, mai mare "deranjul"
Last edited by Gil26; 15 January 2023, 18:42.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Cum spui tu t0rquemada , eu am schimbat garnitura lu' pește cu tot cu corp carcasa sau cutie de apa sau whatever....
Deranjul, adica antigelul scurs pe motor e mai mare decat lucrarea in sine!Last edited by DannyMC; 15 January 2023, 18:42.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Aia e cutie ieșire apă și dacă e cazul, se schimbă doar garnitura (vreo 25ron), aia veche(maro) își pierde elasticitatea, aia nouă (neagră) e din alt material.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Am zis sa-l pun si aici.
Am observat acum cateva luni scaderea nivelui de antigel din vasul de expansiune, iar dupa a doua completare era clar ca se pierde pe undeva. Am tot completat si urmarit sa vad pe unde curge dar pierderea era de mica amploare si cat a fost cald nu s-a vazut absolut nimic, motorul era uscat, sub masina nu ramanea pata. Noroc ca mi-a venit vremea rece si umeda in ajutor.
Asa ca azi s-a schimbat piesa defecta si anume carcasa corp termostat
S-a schimbat si antigelul desigur, oricum a trebuit scurs aproape tot si era deja momentul, adica 4 ani de la ultimul schimb.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Din ce se vede:
1 - suruburi bagate fortat și oblic au distrus filetul apoi piulita a rupt tabla cuștii
2 - suruburi ruginite iar la desurubare au plecat cu tot cu piulită rupând tabla cuștii
Alte piulițe
- Likes 1
Leave a comment:
-
Revin și cu câteva fotografii.
torquemada crezi că mai pot folosi piulița veche? Cam aici e problema mea de fapt... Daca nu, bănuiesc că e o piuliță specială.
Am prins eu scutul acolo într-un colier.
Leave a comment:
-
Piulițe nituibile nu știu să găsești din inox, suruburi , saibe și saibe grower de la orice magazin mai răsărit deorgane de asamblare
- Likes 1
Leave a comment:
-
Mulțumesc, este vorba de șuruburile și piulițele cu care se prind scutul.Originally posted by Gil26 View PostSalut, nu stiu despre ce masina este vorba iar codurile OE se obtin pe baza seriei VIN, vezi doar ca exemplu codurile OE pentru masina mea (7703602209 si 041000001R), dar cel mai bine cred ca verifici \gasesti pe baza seriei sasiu in reprezentanta, site-uri online de piese auto, etc...
De asemenea mulțumesc torquemada, știi cumva de unde pot sa cumpăr piulițe și șuruburile pentru scut? Mă gândeam că dacă le iau pe toate din inox nu ruginesc.
Mulțumesc
- Likes 1
Leave a comment:
-
Pe cadrul motor ai 4 piulițe captive (o cuscă metalică) ce au prostul obicei să se smulgă la strângere excesivă - reperele 5 (041000001R) sunt doar pentru montare pe scut, cele 2 din partea din față, se văd din avion liniile punctate.
Se înlocuiesc, la nevoie, cu piulițe nituibile + suruburi inox M6 x 25 (cu organele de asamblare corespunzătoare).Attached Files
- Likes 4
Leave a comment:

Leave a comment: