Între OE și OEM e doar o diferență de timp - adică piesa care ERA pe mașină când a ieșit pe fabrică este OE și aceiași piesă, nouă, originală, dar pe care o pui pe mașină mai târziu este OEM.
Se folosesc ambii termeni, cu același sens - adică piesă originală, făcută pentru mașina respectivă.
Unii țin seama de diferență, alții nu.
La câte piese noi marcate OE am văzut..., practic ele nici nu ar trebui să existe în magazine de piese auto dacă ar fi să se țină seama de acest marcaj..., o piesă OE într-un magazin de piese noi ar însemna că acea piesă OE a fost luată de pe o mașină nouă, dezasamblată înainte de a fi terminată și testată... Lucru care nu are nici un sens.
Intrebari Logan 2
Collapse
X
-
Faptul ca un set de placute de frana ajung la limita de uzura mai repede nu inseamna obligatoriu ca sunt mai proaste. Conteaza multi alti factori.
Oarecum similar un set de anvelope care ajunge la limita de uzura dupa un rulaj mic nu este obligatoriu rau in comparatie cu anvelopele care "tin" mai mult.
Referitor la piese, eu stiu ca exista 4 categorii:
1. OE
2. OEM
3. AFTER MARKET
4. CONTRAFACUTE
- Likes 4
Leave a comment:
-
Lotsov
Dacia, ca si orice alt producator de automobile, trebuie sa foloseasca la fabricarea unei masini componente care au X % materiale ECO, pentru ca masina in sine sa fie ECO - directiva din partea UE. Si una din acele componente sunt placutele de frana, alta ar mai fi kit-ul de ambreiaj samd.
ATE, cand isi vinde produsele sub marca proprie, nu e obligata sa respecte asa ceva.
Faptul ca produsele OEM sunt produse de ATE nu inseamna ca sunt identice cu cele vandute sub marca proprie ATE. Sunt produse de ATE conform cerintelor primite de la Renault. De asta, in unele cazuri, piesele aftermarket sunt mai bune decat piesele OEM.
Eu, cat si in multi altii in alte cazuri, am observat fix asta - placutele OEM se duc rapid, indiferent de stilul de condus, uzand prematur si discurile. Sper sa ma insel.Last edited by Midnighte; 4 February 2022, 10:37.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Placutele oem renault sunt produse de ate.Originally posted by Midnighte View Post
Daca ai cumparat discuri ATE si placute OEM Renault, o foarte posibil ca placutele sa strice discurile. De vina e materialul placutelor sau procentajul de materie ECO din ele.
Cea mai buna si rezistenta combinatie e ca discurile si placutele sa fie ATE.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Daca ai cumparat discuri ATE si placute OEM Renault, o foarte posibil ca placutele sa strice discurile. De vina e materialul placutelor sau procentajul de materie ECO din ele.Originally posted by Lotsov View Post
Am comandat discuri ate si placute originale.
Cea mai buna si rezistenta combinatie e ca discurile si placutele sa fie ATE.
Leave a comment:
-
You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 4
Leave a comment:
-
Salutare! Cine mă poate ajuta cu o informație: ce marca de becuri far se folosesc la prim montaj? Eu inca nu am umblat acolo.
Leave a comment:
-
Adevarul ca la schimbarea usii, am ajuns acasa si am constatat ca nu transferasera scurgerile de cauciuc de jos si nici o protectie de spuma care sta prin usa. Era lasata jos pe pres. Probabil s-au gandit ca o voi pune eu.
Leave a comment:
-
Schimbătorul de piese măcar știe de ce schimbă piesa aia, montatorul face operațiile mecanic, mai ales dacă are un coleg ce tocmai a demontat piesa problemă
De obicei la mine nu rămân piese la demontare/montare ci pun piese în plus
- Likes 1
Leave a comment:

Leave a comment: