Imbunatatiri Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Deci ce vrei defapt sa demonstrezi? Ca perdelutele tale protejeaza mai bine pielea comparativ cu o folie profesionala, montata corect, care are in spate multi ani de cercetari si de "trial and error"?

    Comment


    • Cam așa ceva pare . Sunt unii colegi de forum care sunt împotriva foliilor si încearcă să aducă argumente de tot felul ca au dreptate.
      Daca ne apucăm să rascolim internetul vom găsi mii de articole atât pro cât și contra atât pt folie cât și pentru alte accesorii din această categorie.
      Atâta timp cât este legal fiecare își alege ce vrea să folosească si ceea ce crede că este mai util pentru el si astfel de discuții cu fel si fel de argumente nu-și au rostul...

      Comment


      • Mie mi se pare aiurea că cei care și-au pus folie sunt catalogați cocalari. Adică dacă am perdele sunt educat și ascult Beethoven și Bach, dar automat devin manelist dacă scot perdelele și pun folie. Durutul in cur de capra vecinului e la mare preț din câte se pare. Am două dacii, una cu perdele și una cu folie. Eu ce sunt, dragi forumisti?

        Comment


        • Multe masini de serie vin din fabrica cu geamuri "colorate". Daca veneau cu sigla nike lipita pe luneta si sticker Tiuning pe portbagaj, da era aiurea dar asa nu inteleg rautatea asta. Poate colegul se refera la cei care au folii complet intunecate si pe geamurile din fata, ceea ce este foarte ilegal. Poate ca acolo se pot aduce exprimari de genul cocalar sau manelist. In rest la geamurile laterale spate si luneta, daca ai omologare si ai montat folia pe bune intr-un centru autorizat, nu vad problema. E vorba in primul rand de confortul tau termic si apoi de ce nu...de a feri ochii curiosilor de ce ai tu prin masina.

          Eu am avut fosta masina cu geamuri colorate din fabrica si a fost chiar ok si primul "upgrade" pe care as vrea sa il fac noului Logan ar fi exact folia. Una e sa lasi masina in soare fara folii in spate si alta e sa o lasi cand ai folii montate. Sunt sigur ca sunt ceva grade diferenta. Plus de asta la drum lung, este mai comod pentru pasagerii spate si pentru copil (cine stie cunoaste). La drum lung mai trage un pui de somn si doarme mai linistit daca nu ii bate soarele in mecla.

          Nu ne apucam sa facem ca unii cum mai vazut ca pun prosoape si paturi in geam...

          Comment


          • [QUOTE=Maskatu

            Eu am avut fosta masina cu geamuri colorate din fabrica si a fost chiar ok si primul "upgrade" pe care as vrea sa il fac noului Logan ar fi exact folia. Una e sa lasi masina in soare fara folii in spate si alta e sa o lasi cand ai folii montate. Sunt sigur ca sunt ceva grade diferenta. Plus de asta la drum lung, este mai comod pentru pasagerii spate si pentru copil (cine stie cunoaste). La drum lung mai trage un pui de somn si doarme mai linistit daca nu ii bate soarele in mecla.

            Nu ne apucam sa facem ca unii cum mai vazut ca pun prosoape si paturi in geam...[/QUOTE]


            Exact asta am observat si eu, bebe doarme mai repede si mai bine, mai mult, daca nu ii bate soarele în ochi, chiar este de ajutor
            am avut pe masina câțiva ani jaluzele, care ajutau si ele , inclusiv la temperatura, se simțea că în fața era mai cald decât în spate
            dar de cand cu copilul, si soția si bebe nu prea vedeau afara datorită jalezelelor, era efectul acela ciudat
            însă cu folia se vede perfect afară, si protejează si de soare ( cine vrea ca folia sa faca treaba foarte buna ii recomand sa monteze folie de calitate, ceramică, este diferenta enormă fata de folia cea mai ieftină)
            chiar si folia transparenta, de exemplu air blue 80 de la llumar, are proprietăți net superioare în toate privințele chiar fata de o folie clasica de 5%,

            cine vrea să vadă diferenta , poate sa apeleze la vreun prieten sau cunoștință, vecin ,care are folie ceramică pe masina , intr o zi însorită de vara
            Sau la vreun centru autorizat care are aparat de măsurat specializat

            am si eu vecini care merg cu prosoape în geam, sau carpe, sau parasolare

            Comment


            • Ca îmbunătățiri (dacă se poate spune așa), am montat camera duală ”Viofo a129 Duo”: https://www.banggood.com/Viofo-A129-...p-1321355.html Filmează destul de bine. Vă recomand să mai așteptați, cei de la ”VIOFO” mi-au scris că vor scoate o cameră duală care filmează 4K (sau 2,7 K, nu mai știu exact).
              Last edited by Danis702000; 14 May 2019, 15:56.

              Comment


              • Originally posted by Maskatu View Post
                Deci ce vrei defapt sa demonstrezi? Ca perdelutele tale protejeaza mai bine pielea comparativ cu o folie profesionala, montata corect, care are in spate multi ani de cercetari si de "trial and error"?
                Daca atat ai priceput, atat esti capabil. Toate materialele stiintifice date iti demoleaza orice mizerie de argumentatie cu "cercetari si trial and error despre suprematia foliilor". Foliile tale sunt doar un sindrom al drobului de sare (daca stii ce inseamna), adica iti rezolva o NON-PROBLEMA, o problema pe care nu ai avut-o niciodata. Nu ai nicio problema din cauza UV in masina. Atat poti macar sa pricepi? Ca iti place nuanta de culoare a foliilor, asta este o alta discutie, una estetica, de preferinta. Am spus anterior, esti liber sa iti placa cu folii negre, albastre, argintii, roz, etc, iar mie sa imi placa cu geamul clar (perdelutele pot fi trase doar limitat (o treime, o jumatate de geam, cat este nevoie pentru o ambianta de luminozitate confortabila) si fara sa fiu victima unei tampenii promovate pe post de sfat medical.

                Comment


                • Originally posted by augustus8186 View Post
                  Cam așa ceva pare . Sunt unii colegi de forum care sunt împotriva foliilor si încearcă să aducă argumente de tot felul ca au dreptate.
                  Daca ne apucăm să rascolim internetul vom găsi mii de articole
                  Augustus, gaseste ceva stiintific si sunt gata sa il citesc. Asta daca esti capabil de asa ceva. Nu articole de can-can si nici de promovare ale unor folii.

                  Comment


                  • Originally posted by furtunos View Post
                    Mie mi se pare aiurea că cei care și-au pus folie sunt catalogați cocalari. Adică dacă am perdele sunt educat și ascult Beethoven și Bach, dar automat devin manelist dacă scot perdelele și pun folie. Durutul in cur de capra vecinului e la mare preț din câte se pare. Am două dacii, una cu perdele și una cu folie. Eu ce sunt, dragi forumisti?
                    Pui o intrebare foarte adanca. Stii de ce sunt interzise foliile pe parbriz (de fapt, spus mai corect, gradul de opacitate este atat de mic permis de lege incat folia nu mai poate fi decat clara cand se adauga peste opacitatea existenta a geamului din fabrica)? Nu pentru ca soferul nu ar vedea cu o opacitate mai mare. Ci, atentie mare, subliniez, ceilalti participanti la trafic au nevoie sa vada gesturile, ochii, mimica conducatorului auto.
                    De exemplu, la o trecere de pietoni, pietonul se asigura ca are contact vizual (eye contact cum zice englezu', sa vad ca ma vezi) cu soferul si ca mimica, atitudinea fetei ii confirma pietonului ca a fost observat. Daca pietonul nu poate vedea soferul, acesta va fi descumpanit si nesigur de intentiile masinii. Va opri sau nu la trecere?

                    Foliile nasc aceeasi problema de neincredere (tu zici "cocalar"). Am dat in trecut reactia politistilor americani (si sunt sigur ca este aceeasi peste tot). Ei cauta, opresc in trafic masinile cu folie. De ce? Au ceva de ascuns. Asta este prima reactie. Asta este reactia pe care o starnesc foliile asupra celor din afara. Vreti sa credeti, sau nu, problema este a voastra. Nu aveti decat sa experimentati cu ochelarii de soare, sa vorbiti cu un strain care are sau nu ochelari de soare. O sa vedeti ca prezenta ochelarilor de soare va reduce increderea in persoana din fata voastra. De ce? Creierul vostru nu poate evalua complet stare din teren, gradul de periculozitate, pentru asta fiind necesara citirea intentiilor din zona ochilor persoanei respective. Asta este o chestiune biologica ce nu se poate reantrena. Este parte din gena noastra. (((( paranteza.... imi aduc aminte un experiment facut cu o pisica demult, pisica se afla la circa 4 m de mine si intre noi era o bara orizontala de 10 cm a unui gard; din intamplare m-am oprit sa ma uit la pisica si pe linia care unea ochii nostri se afla chiar bara; pisica s-a ridicat cativa cm mai sus ca sa aiba contact ochi la ochi cu mine, sa imi citeasca intentiile; eu m-am lasat putin in jos si a intervenit bara intre ochii nostri; pisica s-a mai lasat putin in jos ca sa restabileasca contactul; si tot asa, mi-am schimbat pozitia de cateva ori pana mi-a fost absolut sigur ca pisica dorea sa aiba contact vizual cu ochii mei ))))

                    Iar de durut in dos, nu este problema. Doar trebuie si voi sa pricepeti ca drumul este PUBLIC, adica suntem acolo pe baza de incredere, nu pe mosia fiecaruia proprietate personala. Ca sa am incredere in colegul de trafic, masina trebuie sa para de incredere, nu opaca. Masinile cu folii starnesc neincredere, este chiar simplu de priceput.

                    Comment


                    • PS: Mai incerc sa elimin o posibila confuzie. Sa nu confundati radiatia UV cu senzatia termica din masina (sau transferul termic, reflexia sau absorbtia caldurii). Radiatia UV este cea mai putin purtatoare de energie din tot spectrul luminii solare, la o mare distanta de spectrul vizibil si infrarosu. Am mai dat graficul cantitatilor de energie in functie de lungimea de unda in discutia precedenta.

                      Comment


                      • Originally posted by gecmc94 View Post

                        Nu pentru ca soferul nu ar vedea cu o opacitate mai mare. Ci, atentie mare, subliniez, ceilalti participanti la trafic au nevoie sa vada gesturile, ochii, mimica conducatorului auto.
                        .
                        Și eu am scris de câteva ori aceeași chestie, dar nimeni nu întelege așa că soluția ar fi: pui ce folie vrei dar creste RCA cu 150%, chiar sunt curios câți își vor mai pune folie
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • Am vazut la multe marci, inclusiv la Dacia, la modelul Duster, ca nivelele de echipare superioare au inclus geamuri laterale spate+luneta mai putin transparente. Iar in multe cazuri chiar la nivele de baza avem pe lista de optionale "geamuri fumurii spate".

                          Comment


                          • off topic Citisem mai de mult pe un forum ca daca iti cumperi un SUV alb este semn de cocalar??!! Oare asa se numeste cine are un Duster alb? Articolul se referea, cei drept, la masini cu dimensiuni mai mari. Dar daca iti cumperi un Duster portocaliu sau un Ford Ranger tot portocaliu, cum se cheama ca esti? Atat timp cat oferta se afla pe lista unui producator (de renume), care-i problema?

                            Comment


                            • Citim selectiv:
                              - una e să cumperi mașina (de ex Duster ph3) cu geamuri mai închise,
                              - alta e să cumperi mașina (de ex Logan II) cu geamuri normale pe care să pui folie
                              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                              Comment


                              • Citesc aberații peste aberații. Vă legați de folie complet inutil. Oare dacă aveți dubă sau autobuz sau alt vehicul care nu are lunetă in fața voastră, nu mai știți să apreciați ce e in fața mașinii respective? Și vorbeam de folie legală, autorizată de rar și poliție. Chiar nu văd logica.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google