Logan III - Probleme Tehnice
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Oricum, intre timp mi-a venit o idee... Voi scrie la Vocea Clientului (sper sa mai existe) sa imi explice acolo ce i s-a facut masinii.
- Likes 1
-
Vajnicii flacai de la APAN service nici macar nu mi-au spus ce i-au facut masinii. Nici ca s-a aplicat BT71538... ce-au facut se vede in poza cu fisa de la service pe care am atasat-o mai in urma.Originally posted by DFA View PostDespre faptul că BT71538 e doar o ameliorare ți-ar trebui să ți se spună și la service Dacia...
Soluția definitivă este schimbarea turbinei cu cea ranforsată.
Nu bagă nimeni "gunoiul" sub preș...
Daca asta nu e bagat gunoi sub pres, ce-o fi...
- Likes 1
Leave a comment:
-
Am scris foarte clar pe Wiki...Originally posted by ursamajor View Post3. Din ce ai scris pe Wiki am inteles ca nu se rezolva nimic, ci doar se amana producerea defectului final.
Nu știe nimeni cât de mult sau puțin.BT71538 / BT67873 nu are pretenția să rezolve defectul - ci doar să diminueze efectele distructive asupra supapei de descărcare - deci practic lungește viața turbinei.
Despre faptul că BT71538 e doar o ameliorare ți-ar trebui să ți se spună și la service Dacia...Originally posted by ursamajor View PostCeea ce concorda cu ce am zis eu si anume ca se baga gunoiul sub pres.
Soluția definitivă este schimbarea turbinei cu cea ranforsată.
Nu bagă nimeni "gunoiul" sub preș...
Originally posted by ursamajor View PostE nasol sa pleci, de pilda, intr-o calatorie in afara, stiind ca te poti astepta oricand sa-ti bulesti motorul...
Nu se bulește nici un motor în urma erorilor provocate de turbină... - cel mult motorul intră în LIMP MODE și te târâi cu mașina până la service.
Erorile ar trebuie să fie prezente, nu neapărat memorate.Originally posted by ursamajor View Post4. Dupa urmatoarea calatorie mai lunga voi testa cu OBD2-ul sa vad daca mai apar erori. Sa inteleg ca daca ele mai sunt acolo, Dacia le ia in considerare si poate schimba turbina? Sau trebuie sa crape de la sine?
Condițiile de schimbare ale turbinei sunt pe Wiki..., dacă ai fi citit nu mai discutam despre pct. 4....
POST-GARANȚIE
- BT71538 permite acum înlocuirea turbinei gratuit chiar și dacă mașina a ieșit din garanție !!!!!!!
- DAR, cu niște condiții:
- mașina a făcut revizii în rețeaua Dacia;
- se trimite video cu test joc turbină și constatare accelerație neliniară deranjantă la fabrică;
- dacă fabrica aprobă, turbina se înlocuiește cu cea ranforsată;
- Likes 3
Leave a comment:
-
pe mine ma sperie altceva.
am masina de aproape 4 ani (primul lot) si:
1. senzor gpl n-am avut probleme ( mi l-au schimbat fortat la revizie)
2. turbina nu am avut probleme, doar accelerat in valuri ( am schimbat-o si pe aia sa fiu sigur, face la fel pe benzina cu toate reset-urile si calibrarile)
3. pompa de apa, la fel, e aia de fabrica dupa 4 ani si 100mii km
Acum ce sa fac... sa o schimb de dragul de a o schimba?
- Likes 1
Leave a comment:
-
Am citit, cum sa nu. S-ar putea sa vorbim de chestii diferite.Originally posted by DFA View PostHuh????
Nu cred că ai înțeles cum funcționează calculatoarele mașinii...
Ce comunică ele între ele și ce comunică ele cu șoferul sunt aceleași lucruri - doar că într-o formă diferită.
Iar BT71538 nu ascunde nici o eroare - ți-am dat mură în gură să citești TOT ce am scris despre ce face BT71538 pe Wiki, dar se pare că nu te-ai obosit...
OTS - Rechemări - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
uite un mic extras din ce face BT71538:
1. La mine nu zornaie nimic.
2. N-am idee de erorile INTERNE citite de tehnicianul Dacia, dar stiu ca erau multe, eram prea la distanta de ecranul lui pentru a le putea citi, dar in mod sigur erau si de la turbina si ansamblul ei. Inca regret ca nu le-am salvat cand le-am citit cu OBD2-ul meu.
3. Din ce ai scris pe Wiki am inteles ca nu se rezolva nimic, ci doar se amana producerea defectului final. Ceea ce concorda cu ce am zis eu si anume ca se baga gunoiul sub pres. E nasol sa pleci, de pilda, intr-o calatorie in afara, stiind ca te poti astepta oricand sa-ti bulesti motorul...
4. Dupa urmatoarea calatorie mai lunga voi testa cu OBD2-ul sa vad daca mai apar erori. Sa inteleg ca daca ele mai sunt acolo, Dacia le ia in considerare si poate schimba turbina? Sau trebuie sa crape de la sine?
Leave a comment:
-
Teoretic, da, 1.0TCe e reușit... dar practic (din interacțiunea pe viu) :
1. probleme specifice - Logan II 2020
2. Turbo (clănțănit/zornăit) - Logan II, Logan III, Duster ph3
3. senzor presiune diferențială -Logan III
Leave a comment:
-
Cu toate acestea mici probleme ale adolescențe, consider că sunt niște motoare reușite, iar Dacia vinde mașini cu un raport calitate preț acceptabil.
Este drept că prețul sau profitul Dacia putea fi mic ...dar asta e piața.
Personal sunt mulțumit de cum se comporta mașina, iar în comparație cu cealaltă masina din semnătura, este superioară dpdv tehnic și confort.
Că aspect negativ, in afara de troncănit, este umezeala de la valva PCV de la asta noua care e mai mare in 3k km decât la aia veche in 10k km.
Poate pe gaz e mai "uleioasa", așa cum este mai zgomotoasa și trepidează mai tare.
Leave a comment:
-
Huh????
Nu cred că ai înțeles cum funcționează calculatoarele mașinii...
Ce comunică ele între ele și ce comunică ele cu șoferul sunt aceleași lucruri - doar că într-o formă diferită.
Iar BT71538 nu ascunde nici o eroare - ți-am dat mură în gură să citești TOT ce am scris despre ce face BT71538 pe Wiki, dar se pare că nu te-ai obosit...
OTS - Rechemări - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
uite un mic extras din ce face BT71538:
BT71538 .... are rolul doar să diminueze efectele distructive asupra supapei de descărcare - deci practic lungește viața turbinei.
Odată BT71538 aplicat, actuatorul EWG practic evită să mai țină deschisă supapa într-o poziție intermediară, în bătaia directă a fluxului de aer de la motor, acolo unde oscilează și zornăie cel mai tare astfel că - fie o ține închisă mai mult, fie o ține deschisă cât mai larg - în ambele situații supapa fiind mai "tăcută" - rămânând să zornăie doar pe timpul de tranziție de la închis la deschis și invers, de la deschis la închis - de unde și scurtarea timpului de zornăială - automat se reduce uzura supapei. De menționat că în frână de motor la turația în gama 1.500 - 2.500 rpm supapa nu este deschisă complet și intră inevitabil în bătaia gazelor evacuate - zornăind discret cel mai mult (cam cum face când mașina e nouă sau aproximativ nouă).
- Likes 2
Leave a comment:
-
Adica, pana la urma erorile acelea tot de la turbina au venit...Originally posted by DFA View PostTurbina generează erorile și ECU Injecție le raportează.
Mie mi se pare ca ascunderea gunoiului sub pres (ascunderea erorilor din soft) e o magarie, nu teoria conspiratiei...Originally posted by DFA View PostÎți cam plac teoriile conspirației...
Ce rezolvă acel update depinde de ce erori sunt...
Dacă erorile sunt de genul DTC226322 și/sau DTC148E22 atunci update-ul este cuprins în BT71538.
Dacă erorile revin după aplicarea BT71538 va trebui schimbată turbina.
Leave a comment:
-
Noua turbină ranforsată (Oct.2023 - prezent) poate zornăi ca și cea originală (Oct.2020 - Oct.2023) - DAR NU SE MAI DEFECTEAZĂ ca cea originală... - eu zic că e un progres... ;)Originally posted by anduvirgil View PostCiteam ca problema ar fi fost remediată / ameliorată prin update soflt/alt tip de turbină din 2023/2024, se pare că nu este chiar așa,
Zornăitul provocat de supapa de descărcare a turbinei - EWG apare și la modele fabricate în 2025.
- Likes 7
Leave a comment:
-
Se pare ca trec de la „greieri„ la probleme tehnice....de la cârâit la zornăit (termen consacrat) supapă descărcare.
Citeam ca problema ar fi fost remediată / ameliorată prin update soflt/alt tip de turbină din 2023/2024, se pare că nu este chiar așa,
Zornăitul provocat de supapa de descărcare a turbinei - EWG apare și la modele fabricate în 2025.
Leave a comment:
-
Atasat doar ca exemplu o “lista” cu erorile din injectie (asa cum apar ele in bazele de date) pentru un Logan & Sandero III 1.0 ECO-G motor H4D480 plus cateva erori legate de turbina, supraalimentare, admisie aer (se pot observa si potentialele erori “in cascada”):
- Likes 3
Leave a comment:
-
Originally posted by DFA View PostErorile în cascadă provocate de turbină și ce mai e pe lângă ea (cablaj oxidat, senzori defecți, furtune crăpate, conducte fisurate, etc.) sunt discutate și răsdiscutate de ani de zile...
Vezi aici povestea completă... - OTS - Rechemări - Logan/Sandero III 2020-2028 wikiPana la urma tot n-am inteles; erorile acelea au fost legate de turbina sau doar de injectie?Originally posted by DFA View Post
Foaia aia nu trebuia să ajungă la tine.
Ea arată ce versiune de firmware injecție s-a aplicat.
Leave a comment:
-
Sa constatat problemă la Reprezentantă, cică e posibil un lot de garnituri să nu fie bune. Nu știu ce să cred sau cum să abordez problema. Mă gândesc să nu fie la cutia de viteze o problemă sau un defect ascuns. Mulțumesc pentru orice sfat.
Leave a comment:

Leave a comment: