Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• DFA
    replied
    înseamnă doar că ai clasicul defect de cablaj/mufă la modulul TCU - uneori merge doar o deconectare-curățare-reconectare a mufelor TCU - alteori se înlocuiește TOT cablajul TCU...

Leave a comment:

• Bizone
    replied
    Daca la denivelari se face rosu deseori butonul de S.O.S. iar in bord clipeste in acelasi timp cheita galbena de service, asta inseamna vreo defectiune, sau doar ca ceva baterie care alimenteaza acest sistem este pe terminate? La drum lin, totul este ok.

Leave a comment:

• DFA
    replied
    Mai sunt și altele...

gen - 112329452R montate pe mașinile din 2025 - care ar putea fi mai bune..., sau mai proaste..., nu știu...

precum și 113752043R care s-a pus pe 0.9 TCe 90 de pe Logan II și care e compatibil cu cel de pe L3...

Leave a comment:

• catelullego
    replied
    Doar din pura curiozitate, stie cineva care-i diferenta intre aceste 2 repere (suport motor - cel de langa vasul de antigel):
    - 112104949R
    - 112108827R

Pe masina (Sandero 3 1.0 ECO-G 2021) am suportul cu primul cod. Pe site-uri si al 2-lea apare ca fiind compatibil (Sandero/Logan/Jogger 2021+, atat cu GPL cat si fara).

Sunt curios daca este o versiune "imbunatatita" / mai noua, sau este vorba de fix aceeasi piesa.

Leave a comment:

• Mihai2k4
    replied
    aha, interesant. o sa ii rog sa verifice, insa tindnd cont ca faceau nazuri si in garantie la anumite lucruri, m-as mira sa recunoasca ca e ceva de schimbat...

Leave a comment:

• DFA
    replied
    da, se poate schimba și în post-garanție - gratuit doar dacă ai făcut toate reviziile în rețeaua Dacia și mașina încă nu a trecut de 5 ani de la vânzare...

Leave a comment:

• Mihai2k4
    replied
    Originally posted by DFA View Post
    La tine trebuie schimbată siguranța F24 (văzut cum arată și soclul ei, dacă e ars) și senzorul de temperatură și curent de pe borna minus a bateriei. Ambele se schimbă cu modele noi, conforme, au buletine tehnice, se pot schimba și gratuit, în funcție de versiunea lor. Sunt informații gârlă despre ele pe Logan3Wiki - m-am săturat de câte ori am menționat aceste cauze și soluțiile lor...

Suspectă mai poate fi și fulia alternatorului - precum și alternatorul cu totul.
    am tot citit dar de asta n-am dat... la cate sunt, mai scapam si noi informatii ))))))

se pot schimba chiar daca nu mai este ingarantie?

Leave a comment:

• DFA
    replied
    La tine trebuie schimbată siguranța F24 (văzut cum arată și soclul ei, dacă e ars) și senzorul de temperatură și curent de pe borna minus a bateriei. Ambele se schimbă cu modele noi, conforme, au buletine tehnice, se pot schimba și gratuit, în funcție de versiunea lor. Sunt informații gârlă despre ele pe Logan3Wiki - m-am săturat de câte ori am menționat aceste cauze și soluțiile lor...

Suspectă mai poate fi și fulia alternatorului - precum și alternatorul cu totul.

Leave a comment:

• Mihai2k4
    replied
    una noua ieri...

Dadeam cu spatele, fara sa accelerez, doar ridicam ambraejul. in timp ce faceam manevra, dintr-o data s-a scuturat motorul + aproape sa moara, a dat sa se opreasca insa si-a revenit. la asta adaugat tableta moarta stinsa fix in secunda aia. si-a mai revenit cand am oprit masina peste 10 minute

Sa ma ingrijorez? a racit si a tras o basinica?

Leave a comment:

• RuginaDacica
    replied
    Cumva aici se pune?...Am vazut intamplator videoul recent si a zis omul la inceput ca o sa ii puna o saiba acolo fiindca a auzit ca asa se scapa de zgomot. https://youtu.be/05KtJOAjfow?si=KGK7jyIiIA5KNVML&t=37

Leave a comment:

• catelullego
    replied
    Nu stiu sa-ti raspund cat de usor sau greu este sa-l schimbi singur, insa la service am platit 1.8 ore de manopera pentru inlocuire.

Leave a comment:

• Bizone
    replied
    Cred ca am aceesi problema. Troncanitul e identic. Este complicat de schimbat acel suport sau saiba? Daca nu il schimb, se poate deteriora ceva mai grav?

Leave a comment:

• catelullego
    replied
    Update: problema a fost de la suportul de la CV (inlocuit acum 3 luni, dupa aproximativ 5.000 km). Mai exact, lipsea o saiba care trebuie montata la prinderea acestui suport. Dupa ce a fost pusa saiba respectiva, problema a disparut. Cred ca este vorba de reperul 8200201381. Mi s-a spus (service multimarca) ca exista si o rechemare (din 2024) pentru aceasta problema.

Totusi, mi se pare destul de ciudat si poate ma poate lamuri cineva: cum se face ca suportul de CV original (cel schimbat acum 3 luni, din cauza troncanitului la rece pana se incalzea masina - o problema diferita fata de cea actuala) a functionat perfect peste 70.000 km fara acea saiba?

Si un video cu zgomotul in cauza (nu-mi apartine, insa 100% asta era si la mine): https://jumpshare.com/s/8BVbODsAgvvt4quG10lQ

Leave a comment:

• catelullego
    replied
    Sper totusi sa fie din nou suportul de la motor )

M-am programat Luni pentru o constatare, anunt aici care-i baiul. La mine pare sa vibreze mai tare toata masina (efectiv tremura scaunul pasagerului cand e gol) - nu cred ca un volant defect poate cauza asta... dar ramane de vazut.

Mersi!

Leave a comment:

• Mihai2k4
    replied
    catelullego

n-am rezolvat nimic. Am lasat-o asa sa mearga pana isi da duhu. am fost si am verificat tampoanele (asa sper eu ca au verificat) si cica sunt ok. Zgomotul acum este mai amplificat, se aude cand ridic piciroul de pe ambraej fara sa accelerez si plec cu ea sau cand stau pe loc, se aude o bataie ritmica cu motorul (pistoanele)

Dracu mai stie. probabil o fi volanta (sper) nu cred ca e ceva de la motor...

PS: tamponul motor a fost schimbat la 60 mii parca. cel de cutie, niciodata (masina are 138mii)

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google