aripadefoc un link cu un video si o fotografie pentru clips.
Logan III - Probleme Tehnice
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Originally posted by madi View Postaripadefoc un link cu un video si o fotografie pentru clips.
- Likes 1
Comment
-
Am dat Like dar doresc sa scriu si asta: toata stima /aprecierea pentru efortul si perseverenta colegului madi
Plus postul acesta:
Originally posted by t0rquemada View PostE o clemă ce intră în plastic iar în ea se clipsează ceva (cam orice panou al plașei de bord).
Nu e nicio legătură între ea și restul problemelor.
Comment
-
Asa o intrebare - daca conectez inca o baterie in paralel, de acelasi tip, EFB 60Ah la cea existenta, va sesiza oare sistemul masinii ceva?
Sau, dat fiind faptul ca vom avea in caz ideal 120ah capacitate totala, ambele baterii vor sta putin sub 50% de SoC deoarece ECU va contoriza doar dupa capaciatea de 60Ah sau se va lua dupa valorile tensiunii? Sau posibil sa apara un conflict din cauza diferentelor de energie stocata/consumata, sistemul necunoscand ca mai este o baterie conectata?
O metoda de cum as putea compensa acest lucru, este ca sa fortez incarcarea la 100% prin deconectarea sezorului de curent, pe perioade determinate de timp.
Oricum va trebui sa schimb bateria in anii urmatori, as cumpara alta noua din timp, si cea veche, sau noua, sa o mentin la nivel ( redresor peste noapte sau conexiune temporara la bateria de serviciu) si sa nu o descarc sub 50-60% folosind-o pentru un sirocou 5kw pe motorina ( pentru calatorii pe perioada rece a anului, sa nu stau la ralanti ) Sirocoul consumand ceva de genul 15-40w/ora sau mai putin, bateria avand capacitate de ~720wh, pentru 8-10 ore de lucru ar ajunge la nivel incarcare 50-60%.Să ne țină turbinele!
Comment
-
Recomandati sa se greseze cuiul din caroserie prin care se cupleaza mecanismul de cuplare a spatarului banchetei?
Am o trancaneala dintotdeauna in partea din spate la anumite denivelari si la viteze mici, in special. Am gresat cu vasilina siliconica toate incuietorile usilor si al portbagajului si as incerca sa dau si pe cuiul ala care pare curat, ce tine bancheta
Comment
-
Nu e o problema, este doar feedback.
Schimbat ulei cutie (110mii km) am vazut ca a intrat cam 1.7 l (a bagat pana a dat pe afara, cica asta e metoda)
Acum vine partea interesanta. Uleiul era negru pacura. Vasozitatea era ok, insa culoarea... Ulei de KFCpacat ca nu am citit inainte sfaturile lui DFA sa miros si sa ma uit daca are ceva pilitura/miros de ars. Nici poze nu am facut... Dar, sunt curios, a mai schimbat careva in zona sta de km si era la fel de negru?!
THX!
Comment
-
Originally posted by viruszatu1 View PostRecomandati sa se greseze cuiul din caroserie prin care se cupleaza mecanismul de cuplare a spatarului banchetei?
Am o trancaneala dintotdeauna in partea din spate la anumite denivelari si la viteze mici, in special. Am gresat cu vasilina siliconica toate incuietorile usilor si al portbagajului si as incerca sa dau si pe cuiul ala care pare curat, ce tine bancheta
- Likes 2
Comment
-
Originally posted by madi View PostVezi ca este o bucsa de plastic la axul pivotant spatar, e posibil sa fie sparta. Alta cauza ar putea fi ansamblu bucsi cauciuc din capul amortizorului( eu le-am schimbat cu un kit Kyb SM9914.
Comment
-
Originally posted by Mihai2k4 View Post...
Schimbat ulei cutie (110mii km) ...Uleiul era negru pacura. Vasozitatea era ok, insa culoarea... Ulei de KFC... Dar, sunt curios, a mai schimbat careva in zona sta de km si era la fel de negru?!
inclusiv referitor la culoare:
…
Schimbarea culorii NU este un semnal de uzură - vezi foto atașat cu ulei de CV la 30.000km comparativ cu unul nou.
Tot ceea ce este indicat de schimbarea culorii uleiului atunci când îl verifici este că uleiul respectiv își face treaba corect. Una din sarcinile uleiului implică și îndepărtarea și captarea contaminanților și depozitelor de pe piesele mobile ale cutiei de viteze.
…
Sunt mai multe cauze pentru care uleiul din cutia de viteze își schimbă culoarea spre negru:
- captarea oxidului negru care se formează pe suprafața unei piese de oțel în timpul încălzirii la temperaturi înalte, în special în procesele de laminare și forjare;
- captarea contaminanților și depozitelor de pe piesele mobile ale cutiei de viteze;
- încălzire și supra-încălzire;
- oxidarea naturală a uleiului, care are loc în timp;
Schimbarea culorii spre negru NU este un semn de uzură dacă uleiul din cutia de viteze:
- nu are miros de ars (trebuie să miroasă la fel ca uleiul nou!);
- nu este contaminat cu pilitură metalică;
- nu are alte semne de degradare;
- Likes 1
Comment
Comment