Dacia Logan facelift

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • detalii MCV cu facelift

    Dupa lungi cautari pe net am reusit sa gasesc acest material foarte util, zic eu, pentru cei care sunt interesati de MCV cu face-lift printre care ma numar si eu.

    Iata materialul:
    "Dupa lansarea lui Sandero in iunie si a Noului Logan in iulie, Dacia propune astazi o noua versiune a celebrului sau break, Logan MCV (Multi Convivial Vehicle). Cu trasaturi fidele noii identitati vizuale a marcii, cu o versiune Lauréate imbunatatita, Noua Dacia Logan MCV se inscrie in politica de reinnoire a Dacia, o marca generoasa si ingenioasa.

    Cu trasaturi fidele noii identitati vizuale a marcii, cu o versiune Lauréate îmbunatatita, Noua Dacia Logan MCV se înscrie în politica de reînnoire a Dacia, o marca generoasa si ingenioasa.

    Noua Dacia Logan MCV si-a pastrat toate avantajele care i-au asigurat succesul comercial (aproape 150 000 de unitati comercializate din octombrie 2006 si pâna în prezent): un raport pret/spatiu interior imbatabil, o modularitate remarcabila, o polivalenta si o fiabilitate recunoscute.

    Noua Dacia Logan MCV va fi comercializata în Europa începând cu luna noiembrie 2008, cu o garantie de 3 ani sau 100 000 km, la un pret fara concurenta.

    Noua Dacia Logan MCV este produsa la uzina Dacia din Mioveni. Uzina este certificata ISO 14 001, prim urmare 95% din masa vehiculului este refolosibila si 5% din materialul plastic folosit este reciclat. În plus, Noua Dacia Logan MCV în versiunile de motorizare 1.5 dCi 70 CP si 1.5 dCi 85CP emite numai 140g CO2/km, respectiv 137 g CO2/km, primind, prin urmare, semnatura Dacia eco².


    NOUA DACIA LOGAN MCV, MAI ATRAGATOARE

    Un profil mai dinamic al caroseriei

    Noua Dacia Logan MCV beneficiaza de cele mai recente evolutii în materie de design, inaugurate pe Dacia Sandero si pe Noua Dacia Logan. Calandrul este mai mare si afiseaza noua sigla a marcii, iar bandoul superior este cromat (cu exceptia versiunii de intrare în gama). Noua bara de protectie fata se afla în prelungirea conturului caroseriei, creând astfel un ansamblu armonios. Blocurile optice au fost marite, iar proiectoarele de ceata sunt încadrate de ornamente carbon sau în culoarea caroseriei (în functie de versiune). Partea posterioara a caroseriei este armonios completata de bara de protectie cu catadioptri. Cu aceste bare de protectie noi, vehiculul câstiga 2 cm în lungime, ajungând la 4,47 m. Noutatile sunt valabile si în cazul gamei de culori ale caroseriei, îmbogatita cu patru nuante: Gris Basalte, Bleu Electrique, Bleu Extrême, Noir Nâcré (disponibil ulterior).

    Un plus de rafinament pentru versiunea Lauréate

    Dacia Logan MCV a cunoscut un succes comercial remarcabil înca din momentul lansarii, afirmându-se drept un produs unic pe piata. Clientii Logan MCV prefera versiunile cele mai echipate: versiunea Lauréate reprezinta între 60% si 80% din vânzari, în functie de piata. În prezent, aceasta versiune devine si mai atragatoare, beneficiind de echipamente suplimentare. Versiunea Lauréate a Noii Dacia Logan MCV primeste o noua plansa de bord, inaugurata pe Sandero; mai moderna si mai practica, aceasta este completata de o consola de bord noua. Designul noilor panouri ale portierelor contribuie la aerul de modernitate al habitaclului datorita mânerelor mai ergonomice si a baghetelor decorative elegante. Informatiile afisate pe tabloul de bord sunt usor lizibile, iar comenzile sunt amplasate ergonomic. Coloana de directie este reglabila pe înaltime, optimizând pozitia la volan. Vizibilitatea catre partea din spate a masinii a fost ameliorata datorita formei specifice a tetierelor (pentru scaunul din centru al banchetei de pe rândul 2 – rabatabila 2/3-1/3 – si pentru cele doua scaune ale banchetei de pe rândul 3, rabatabila 1/2-1/2), care echipeaza versiunea Lauréate.


    AVANTAJE CONFIRMATE

    Spatiu interior si modularitate

    În configuratia cu 7 locuri, Noua Dacia Logan MCV ofera spatiu si confort pentru trei adulti (peste 1,90 m) pe bancheta de pe rândul 2, si pentru alti doi adulti pe bancheta de pe rândul 3. Spatiul la nivelul coatelor este de 1,42 m, în timp ce spatiul disponibil la nivelul genunchilor este de 170 mm, respectiv 174 mm.

    Volumul de încarcare atinge valori record. Pe lânga cei 54 l disponibili în spatiile de depozitare din habitaclu, Noua Dacia Logan MCV afiseaza un volum de încarcare de 700 l în configuratia cu 5 locuri, acesta putând ajunge pâna la 2 350 l în configuratia cu 2 locuri.

    În configuratia cu 7 locuri, bancheta de pe rândul 3 poate fi pliata 1/1 sau 1/2-1/2 (în functie de versiune si piata), rabata înspre rândul 2 sau retrasa complet. Atributul de modularitate se aplica si în cazul banchetei de pe rândul 2, care poate fi pliata 1/3-2/3, în functie de versiune. În plus, aceasta poate fi rabata catre scaunele din fata pentru a obtine o volum maxim de încarcare. Pe bancheta de pe rândul 2 pot fi instalate trei scaune pentru copii (locurile laterale dispun de sistem de prindere Isofix), în timp ce alte doua scaune universale pentru copii pot fi instalate pe bancheta de pe rândul 3.

    Toate aceste optiuni fac din Noua Dacia Logan MCV un vehicul foarte practic si polivalent, care poate fi cu usurinta adaptat transportului de persoane sau de obiecte voluminoase.

    Siguranta ca prealabil

    Noua Dacia Logan MCV este echipata cu sistemul ABS Bosch 8.1 de ultima generatie. Acesta este completat de un repartitor electronic al fortei de frânare (EBV) si – element inaugurat pe Dacia Sandero si pe Noua Dacia Logan – asistenta la frânarea de urgenta (AFU).

    În planul securitatii pasive, Noua Dacia Logan MCV (versiunea Lauréate) este echipata cu o plansa de bord din polipropilena cu structura tip fagure care diminueaza consecintele impactului asupra genunchilor. Portierele din partea soferului si a pasagerului din dreapta prezinta protectii suplimentare în zona picioarelor, care ofera o protectie suplimentara în eventualitatea unui impact. Noua Dacia Logan MCV este echipata cu centuri de siguranta cu prindere în trei puncte pentru toate locurile si cu tetiere (inclusiv pentru locurile de pe ultimul rând în configuratia cu 7 locuri). În plus, noua varianta Dacia Logan MCV poate primi pâna la 4 airbag-uri, doua pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta si alte doua airbag-uri laterale pentru zona toracelui.


    Aceeasi gama de motorizari

    Cele doua motoare pe benzina cu 8 supape de 1.4 si 1.6 l sunt perfect adaptate criteriilor de cost, robustete si costuri reduse de întretinere, specifice marcii Dacia. În plus, ambele motorizari afiseaza un consum redus în ciclu mixt, respectiv 7,6 l/100 km (în configuratia cu 5 locuri). Motorul 1.6 16V 105 CP, recunoscut pentru versatilitatea si confortul pe care le ofera, este dinamic, în conditiile în care consumul este de numai 7,5l/100 km în ciclu mixt (în configuratiile cu 5 si 7 locuri).

    O adevarata referinta a motorizarilor diesel, motorul 1.5 dCi este disponibil atât în versiunea dCi 70 CP, cât si în varianta mai dinamica dCi 85 CP. Afisând un consun de numai 5,3 l/100 km, respectiv 5,2 l/100 km (în configuratiile cu 5 si 7 locuri), versiunile dCi 70 CP si dCi 85 CP îsi pastreaza pozitia foarte competitiva pe segmentul vehiculelor break cu motoare diesel.

    Noua Dacia Logan MCV este produsa la uzina Dacia din Mioveni, uzina care este certificata ISO 14 001. Prin urmare, vehiculul este reciclabil în proportie de 95% si contine 5% plastic reciclat.

    Noua Dacia Logan MCV dCi 70 CP si dCi 85 CP primesc semnatura Dacia eco², ca urmare a emisiilor CO2 de 140 g/km, respectiv 137 g/km."

    Ce parere aveti?
    Eu zic ca daca ramane la acelasi pret ca si MCV PH1 ar fi extraordinar pentru ca imbunatatirile sunt destule.

    Comment


    • Vad ca motorul de 1,4 este prezent in continuare, din punctul meu de vedere acesta este nepotrivit pentru MCV.

      Comment


      • Originally posted by Cromatic View Post
        Vad ca motorul de 1,4 este prezent in continuare, din punctul meu de vedere acesta este nepotrivit pentru MCV.
        ca sa fie mai ieftina cu vreo 500E de asta tin motorul de 1,4 ....Oare la un deal cu 7 persoane in masina cum trage?
        Nobody dies virgin...because life fuck's us all !!

        Comment


        • Originally posted by Cristi_LCD View Post
          Van-urile si Pick-up-urile beneficiaza si ele de face-lift?
          Da, dar la anul.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

          Comment


          • Pana la urma Prestige-ul are ceva imbunatatiri fata de versiunile inferioare?
            Se auzea ceva de niste imbunatatiri.
            Astra J 1.4T 140cp Enjoy Power Red

            Comment


            • Andrei multumesc. Credeam ca nu ai vazut intrebarea mea.
              Cel mai lent 1,6 8v

              Comment


              • Ieri am vazut prin oras un Logan PH2 1.6 16v cu jante de Prestige,sa fi fost Laureat cu jante de aliaj sau chiar Prestige?Avea nr rosii.In functie de cursul euro,sapt.viitoare voi comanda si (sper)achita integral Prestige-ul.
                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                Comment


                • Prestige are bordul in doua nuante gri cu bej ,,parca ,,,iti poti da seama si dupa asta,dar aici depinde de gusturi ,mie nu mi plac nuantele astea combinate ,si diferenta mare intre laureate cu abs si prestige nu exista ,cu exceptia gentilor si altor maruntisuri,probabil de asta au si ieftinito fata de varianta ph 1 ,cu motor de 1.6 16 v sau cel de 85 cp pe motorina se merita , la fluctuatiile astea ale euro ,a si mai astepta sau a si urmari un curs mai bun ,ca rupe la buzunar

                  Comment


                  • Daca jantele erau astea era Laureate, daca erau altele, era Prestige.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                    Comment


                    • Pai ala n-are jante de aliaj.@D-Fens azis ca a vazut unul cu jante de aliaj, asta cred ca l-a incurcat.

                      Comment


                      • Andrei,asa aratau jantele.Inseamna ca le-a luat separat daca era Laureate.
                        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                        Comment


                        • @Cromatic: Cum sa nu fie jante de aliaj? Fa un zoom pe poza sa vezi ce si cum.

                          @D-FENS: Le-a pus optional, la Laureate.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                          Comment


                          • Vor fi aceleasi Jante si pe Prestige numai ca sunt standard ca acea varianta de dotari . Euro a scazut momentan este moment relativ prielnic . Maine plec la Pitesti , daca aflu noutati postez
                            1.6 MPi Icy White

                            Comment


                            • Ne-ar interesa ce dotari mai are Prestige.
                              Multumim
                              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                              Comment


                              • Citat:
                                Original a fost postat de garib1973 Vezi Post
                                Pe Laureate am cauciucuri Michelin
                                Pentru ca ai ABS, de asta. Altfel aveai Kormoran.


                                ..Gresit..Pe laureate nu ai ABS!!
                                __________________

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google