Antigelul din bol ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Costi-bc
    replied
    Circuitul e inchis si sub presiune , deci nu se evapora nici apa nici antigelul.

Cel mai indicat e sa schimbi antigelul la 3-4 ani , odata cu distributia.

Leave a comment:

• amigos
    replied
    Originally posted by Ampt View Post
    Cu tot respectul, dar hai să nu facem o dramă din adăugarea în vasul de expansiune a 100ml de antigel. Şi asta în condiţiile în care capacitatea circuitului de răcire la Dacia Logan este undeva în jurul valorii de 5,45 litri, adică colegul @andreyi a completat procentual cu aproximativ 2%...
    Tot cu respect iti spun din propria experienta, antigelul aproape de minim imi arata -10 grC, scos cat am mai putut din bidonas (120ml) si apoi inlocuit cu apa pana la maxim, dupa care tras o tura cu masina iar la revenire masurat solutia si arata -30grC. Concluzia mea: face mai bine 200 ml de apa decat 200 ml antigel la o anumita proportie.

De la o anumita concentratie a antigelului, nu e bine nici sa fie mai mare nici mai mica. Iar parerea mea este ca din solutie se evapora apa nu antigelul, cand nivelul din borcan scade usor.
    Last edited by amigos; 16 December 2014, 23:09. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Socramiu avea antigelul din fabrica in symbol, la test a iesit punctd e inghet -20 de grade si au zis ca e mic. A mai pus antigel concentrat cat era loc in borcan. Nici testul nu l-a refacut dupa...

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Cu tot respectul, dar hai să nu facem o dramă din adăugarea în vasul de expansiune a 100ml de antigel. Şi asta în condiţiile în care capacitatea circuitului de răcire la Dacia Logan este undeva în jurul valorii de 5,45 litri, adică colegul @andreyi a completat procentual cu aproximativ 2%...

Leave a comment:

• amigos
    replied
    Iti recomand sa scoti jumatate de borcan (vreo 200 ml) cu o seringa si sa completezi cu apa distilata. Testerul e doar 8 lei de cumparat.
    Last edited by amigos; 23 November 2014, 20:35.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Am completat cu foarte putin antigel concentrat (cred ca nici 100 ml), poate data viitoare o sa completez cu apa distilata.

Leave a comment:

• amigos
    replied
    Originally posted by andreyi View Post
    Nivelul antigelului este undeva la minim la rece(cam de cand mi-au montat instalatia GPL, prin mai 2014) si cand e cald motorul este un pic peste minim. Am si apa distilata si Glaceol dintr-ala, sa completez doar cu Glaceol concentrat pana pe la 1/2 intre min si max?
    Rau ai facut daca ai completat cu antigel. Cand scade nivelul in instalatie din motive normale e cazul sa completezi cu apa, deoarece apa are punctul de fierbere mai mic si pierderea e de fapt evaporarea apei din solutie. Ca sa te convingi iei un tester de masurare a densitatii antigelului si vezi cate grade iti indica antigelul din borcan. Scoti un pic de antigel din instalatie intr-un pahar si-l combini cu putina apa (cel mult parti egale) si vezi cate grade iti indica combinat. Antigelul etilen glicol are punctul mult mai mic de inghet daca nu e combinat cu putina apa sau daca e combinat cu prea multa apa.
    Last edited by amigos; 23 November 2014, 20:09.

Leave a comment:

• iCSvision
    replied
    Multumesc de sfaturi si pareri!

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Până la urmă ai făcut alegerea corectă. Acum poţi sta liniştit.

Leave a comment:

• iCSvision
    replied
    Am fost si am ridicat antigelul. Pretul a fost exact ca pe site (17,70ron). Nu cred ca este mai ieftin de atat.
    Attached Files

Leave a comment:

• iCSvision
    replied
    Pei o sa dau comanda online cu ridicare din magazin. Oricum va anunt daca sunt diferente de pret.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Pretul din magazin poate fi diferit fata de pretul online.

Leave a comment:

• iCSvision
    replied
    O sa iau de aici ca mi-e in drum unul din magazinele lor:

Antigel verde / 1L
    DACIA

Multumesc de informatii!

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Originally posted by popavlm View Post
    uite aici un pret bun...
    Plus transport, nu iese in castig.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    NU VA LUATI DUPA CULOARE, NU E STANDARD! Cititi eticheta pentru a afla ce tip de antigel e, pentru Renault trebuie organic, fara silicati. Sau pe scurt Type D.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google