My Logan - 1.5 Dci 75 Cp -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ampt
    replied
    @einstein1984: Şi atunci la ce turaţie să schimb când motorul este rece, la 2.500 rpm?

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Cand motorul este rece, schimbatul treptelor de viteza le fac la 2.250 rpm, dupa ce imi apar primele 2 pavele la indicatorul de temperatura apa motor, schimb la 2.500 de ture. Datorita faptului ca la acesta motorizare cutia este altfel etajata ( exista poze in acest thread care sunt mai mult decat explicite ), dupa schimbare turatia va fi undeva la 1.750 rpm, unde de altfel motorul are si cuplul maxim.
    Sa mor daca intelmeg de ce la un motor rece alegi sa mergi in sarcini mari ca sa folosesti turatii mari si sarcini mici cu el cald. Mai ales ca e diesel. Asta ar trebui turat ca sa nu stai in sarcini mari LA RECE, si apoi folosite sarcini mari in zona in care e capabil de cuplu sanatos, adica la 1700-2200 de ture, nu invers.
    Sarcina amre=presiune medie efectiva mare= apasare piston pe cilindru si cuzinet pe fus maneton mare= nevoie de presiune /debit de ulei care se obtin la turatii mai mari cu uleiul rece. cand uleiul e cald, intra mai usor in sorbul pompei si debitul e mai bun chiar si la ture mici

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Originally posted by ladislau View Post
    Am rasfoit topicul tau pina la un anumit punct si daca exista deja un raspuns la ceea ce vreau sa stiu,imi cer scuze ; posibil sa-mi fi scapat
    Cu ce viteza/turatie rulezi in oras si cam cate ture are masina la 50 km/h in treapta a treia ?
    Câteva din răspunsurile la întrebările tale găseşti aici, respectiv aici.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    in sezonul rece asa e recomandat, si nu pt situatii neprevazute gen blocat in viscol etc, ci pt a proteja sistemul de injectie

Leave a comment:

• vdmihai
    replied
    Masinuta asta sta numai cu plinu' facut

Leave a comment:

• ladislau
    replied
    Am rasfoit topicul tau pina la un anumit punct si daca exista deja un raspuns la ceea ce vreau sa stiu,imi cer scuze ; posibil sa-mi fi scapat
    Cu ce viteza/turatie rulezi in oras si cam cate ture are masina la 50 km/h in treapta a treia ?

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Astăzi am trecut şi eu la echiparea maşinii cu "încălţările" de iarnă, montarea anvelopelor făcându-se ca şi până acum pe jantele din echiparea de origine a maşinii.
    Cu anvelopele de vară am circulat în perioada 26.04.2014 - 01.12.2015, deci exact 7 luni şi 4 zile, interval de timp în care am parcurs cu ele 12.668 kilometri.

Kilometri afişaţi de bord astăzi când am făcut schimbul şi am trecut la anvelopelele de iarnă: 79.092 kilometri.
    Ca de obicei ataşez câteva poze cu valorile afişate înainte de echilibrarea fiecărei roţi, iar ca bonus şi câteva fotografii cu discurile şi plăcuţele de frână, precum şi cu gradul de uzură al anvelopelor de iarnă, care au ca dată de fabricaţie DOT 3811.

De asemenea am inspectat vizual starea burdufelor de planetară, precum şi cea a amortizoarele. Totul se prezintă în regulă şi din ce am observat nu sunt scurgeri pe nicăieri.

P.S Cu anvelopele de vară am parcurs în total 56.520 kilometri (5 anotimpuri de vară) şi la cum se prezintă mai ţin lejer măcar un sezon.
    Attached Files

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Consumul mixt înregistrat după 5.000 de kilometri parcurşi în perioada 27 August - 29 Noiembrie 2015.

Având în vedere abaterea de aproximativ 10 procente între consumul afişat de CB-ul maşinii şi metoda plin-plin, rezultă un consum real de 4,8 litri motorină la 100 de kilometri.

P.S Întotdeauna când alimentez fac plinul la rezervor până la primul clic al pistolului de la pompa de carburant.
    Toate alimentările cu motorină din această perioadă au fost făcute de la aceeaşi staţie Petrom, iar cu excepţia unei alimentări, chiar de la aceeaşi pompă.
    Attached Files

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    @Niki:Corect, am încurcat borcanele.
    Mea culpa..., mulţumesc frumos pentru atenţionare!

Leave a comment:

• Niki
    replied
    Dacă nu-l reglai, era 9:07.
    Ora s-a dat înapoi, nu înainte.

Sent from Android

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    @logan21cdc: Dacă nu reglam ceasul şi îl lăsam pe ora de vară, atunci ar fi indicat întocmai cum ai spus.

P.S Mulţumesc pentru urări, la fel îţi doresc şi eu!

Leave a comment:

• logan21cdc
    replied
    Felicitari si la mai multi km! Trebuia sa fie si ora 7:07 si era complet.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Felicitari , ca la bateriile "777"!
    Attached Files

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Nu puteam să ratez o cifră atât de rotundă...
    Attached Files

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    Astia cat ruleaza in oras, de cand ies pe poarta unitatii si pana intra, nu opresc motorul...poate zi asta conteaza

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google