If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
am fost si eu cu cineva in tg mures zilele trecute, a mers ca vantu si ca gandu,prima data când am avut frica in masina... 120-140 in afara, 110 in localitati si 180 pe autostrada )
sb- tg mures a durat 1h si 35, 1h 40
tg mures-sb via turda sub 2h
drumul nu mi-a placut deloc, dezolant si foarte prost la dus
am plecat la 5 seara din sb, la 11 am fost inapoi acasa. am facut si o pauza de masa
După o zi normală de lucru, Joi seara (ora 23.20) a trebuit să plec până la Târgu-Mureş.
Am avut parte de un drum de noapte cu ceaţă (A3 de la jumătate-Ploieşti-Câmpina), lapoviţă şi chiar un pic de ninsoare între Sighişoara şi Târgu-Mureş.
De remarcat totuşi prezenţa maşinilor de la firmele de deszăpezire care au împrăştiat material antiderapant pe şosea, mai ales între Braşov-Sighişoara şi Sighişoara-Târgu-Mureş.
Oricum "mizeria" de pe drum a fost maximă, gândiţi-vă că numai la dus am consumat un borcan plin de soluţie de parbriz... (am făcut 5 opriri pe drum, numai ca să şterg geamurile laterale, oglinzile şi farurile).
Rezolvat mintenaş treburile prin Târgu-Mureş, astfel încât în jur de ora 12.00 am virat-o uşurel către casă.
La întoarcere am profitat la maximum de vremea ceva mai bună şi mai ales de ..., lumina zilei.
Oboseala însă după o astfel de "escapadă" este maximă, aşa că mare atenţie celor care mai sunt nevoiţi să parcurgă distanţe relativ mari, în condiţii de iarnă şi mai ales, fără pauze de somn.
P.S La întoarcere n-am mai folosit GPS-ul, aşa că nu am poză cu datele de drum.
Tradiţionala poză cu kilometrajul maşinii la început de an: 80.241 kilometri.
Anul l-am început cu 61.131 kilometri, aşa că cifra totală de kilometri parcurşi în decursul lui 2015 este de 19.110 kilometri.
La Mulţi Ani tuturor colegilor de pe acest forum!
Un An 2016 plin de satisfacţii şi realizări şi nu în ultimul rând: Drumuri Bune tuturor şoferilor!
În ajunul Sfintei Sărbători de Crăciun, doresc tuturor membrilor acestei frumoase comunităţi să-i aibă aproape şi să petreacă cu voioşie alături de cei dragi!
Şi nu în ultimul rând, Moşul să treacă cu sacul de cadouri pe la fiecare dintre voi.
@77sky: Raportările şi calculele finale se fac la anul în Luna Ianuarie.
Acum, aşa ca de la fin la naş, neoficial te informez că media consumului pe cei aproape 80.000 de kilometri parcurşi este situată undeva în jurul valorii de 5,3 litri/100 km.
P.S Autonomia după ultima alimentare îmi indica 1.158 de kilometri.
Merită amintit preţul cu care am alimentat: 4,79 lei/litru (Motorină Standard - Petrom Şos.Alexandriei).
"Finule" o intrebare de la tipicar la si mai tipicar
No: amu, tinand cont de cate to (litri) au fost alimentate (ti), cu autonomia actuala, cat iti "ese" consumul mediu?
Ca asta este cheia.
Eu, spre exemplu, la sareta mea, am la 111464 km, 6837.99 l digerati (si o parte mica din asta in rezervor), cu o autonomie de cca 1000 km, Rezulta o medie Totala de cca 6.08 l/100 km, cu cca 80 procente rulaj urban (estimat de mine...)
Cum adica stand bara la bara si mers voiniceste , consumul a scazut sub 4 %. E defecta masina asta, glumesc evident, insa mi se par consumuri exagerat de mici.
Si la nivelul asta de trafic tot 4% a fost consumul?
Nicidecum, consumul s-a situat undeva în jurul valorii de 3,8 litri/100 km...
Lăsând gluma la o parte, am mai spus de nenumărate ori în paginile acestui topic că eu unul nu resetez C.B-ul maşinii intre cei 9.999 de kilometri cât acesta înregistrează, tocmai pentru a avea o imagine cât mai precisă a consumului pe o perioadă mai mare de timp şi de kilometri parcurşi.
@micutzu666: Ţinând cont de faptul că la anul, mai exact pe 31.03.2016, maşina împlineşte 5 ani şi neavând niciun fel de reproş la adresa ei, raportat bineînţeles la clasa din care face parte (să nu uităm că vorbim totuşi despre un low-cost veritabil), probabil că voi mai ţine Logan-ul măcar 1 an.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Leave a comment: