Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cazul din Caracal (nu le-as numi crime inca pana cand nu se poate explica totusi mai tehnic cum s-au volatilizat doua corpuri umane fara urme in afara de fire de par si aparent dinti) a provocat reactii politicianiste stupide, mai ales de la prezidentiabili. Barna pare cel mai decent.

    Dancila:
    Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români?
    Deja violatorii se vor teme de castrarea chimica reversibila, care este un medicament ce reduce nivelul de testosteron si reduce caracterele secundare masculine (masa musculara, pilozitate). Poate Dancila are impresia ca se va folosi un spargator de nuci dureros ...

    Iohannis:
    Și resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii.' a spus președintele Klaus Iohannis.

    'Călcarea în picioare a legilor justiției, a codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare. Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza această situație. Ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni onești, care caută deschis și sincer soluții pentru rezolvarea situației. Atunci când vine de la cei care au masacrat legi, au dat afară oameni competenți pentru a-și numi apropiații în funcții, au scăzut pedepsele unor infractori și au vrut să își subordoneze politic toată justiția pentru a scăpa de răspundere, atunci când acești oameni vorbesc despre referendumuri legate de justiție, atunci când fac apeluri ca și când nu au avut nicio legătură cu această temă, ei nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu au nicio valoare!
    Politicianisme si politrucisme in fiecare propozitie. "A fost nevoie sa moara oameni ca sa cada guvernul Ponta". "Guvernul, nu cumva este autorul moral al acestei tragedii". Fals ca au scazut pedepsele, nu s-au redus pedepsele ci s-au acordat sporuri de conditii nefavorabile, prostanac Iohannis. Iar in acest caz nu avem un recidivist cu condamnare anterioara. Reactia lui Iohannis este scarboasa. A lui Dancila este comica.

    Barna:
    Această tragedie arată că în momentul de față statul român e în faliment funcțional. Statul român nu mai poate să asigure un serviciu minim pe care oamenii îl așteaptă de la el, siguranța cetățenilor. Din această perspectivă, mesajul implicării și mesajul schimbării e cu atât mai necesar și cu atât mai important. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situație excepțională, sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român. Am ajuns în situația în care oameni mor pentru că se blochează sisteme plătite cu sute de mii de euro și milioane de euro de statul român”, a spus președintele USR.
    Absolut corect. Reactia politiei si procuraturii locale sunt penibile. Mai trimit si la un articol de pe Romania Curata in care se trece in revista faptul ca Romania a fost penalizata de Comisia Europeana pentru faptul ca nu avea implementata localizarea 112. Nu-i problema, noi luam cu 8 mld de dolari rachete de la americani.
    http://www.romaniacurata.ro/scurta-c...calizarii-112/
    Last edited by gecmc94; 30 July 2019, 01:07.

    Comment


    • Unii au scormonit Internetul si au gasit asta din 2012.
      Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu. Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar şi ale unor austrieci aflaţi în...

      Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu. Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar şi ale unor austrieci aflaţi în România pentru consolidarea unor hidrocentrale. Tinerele erau şantajate cu imagini video din timpul partidelor şi erau scoase frecvent de la ore pentru a fi duse la clienţi. În total 30 de fete au fost traficate.

      Cei şase membri ai grupării conduse de Daniel Bogdan, zis Cocoş, au fost reţinuţi în urmă cu o lună. Asta după ce au traficat zeci de fete obligându-le să practice prostituţia. Printre aceştia se află şi doi pompieri angajaţi la ISU Olt. Nelu Ţeculescu, zis şi „Pompieru“, este unul dintre cei care au fost prinşi în interceptări vorbind cu minorele abuzate.

      Comment


      • Patru ani mai tarziu, Cocos, cel care ducea minore americanilor si altor VIP-uri din zona este omorat in inchisoare de un gardian dupa 1.5 ani de pedeapsa. Suna a film de actiune cam prost?


        Daniel Bogdan zis Cocoş, din Caracal, condamnat pentru trafic de minori, a decedat zilele trecute la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, familia acestuia acuzând că decesul ar fi survenit în urma unor lovituri primite de la un gardian.
        Daniel Bogdan se afla în penitenciar din septembrie 2014, fiind arestat preventiv pentru trafic de minori. La începutul acestui an, Tribunalul Olt îl condamnase la 6 ani, 8 luni şi 1324 zile de închisoare.
        Agerpres menţionează că, în urma unei solicitări din partea avocatului, bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, însă medicii susţin că acesta nu avea nimic.
        ”A fost de două ori la noi. Prima oară a acuzat că a fost victima unei agresiuni fizice în urmă cu şase zile şi că are dureri de coloană lombară şi parestezie la mâini şi la picioare. S-au făcut o serie de investigaţii, inclusiv computer tomograf la tot corpul, şi nu a evidenţiat leziuni. A fost consultat la ortopedie, traumatologie, neurochirurgie şi a fost eliberat din Urgenţă cu recomandarea să menţină repaus la pat şi a primit medicaţie. Când a plecat pacientul de la noi le-am spus că am luat în calcul şi faptul că simulează, pentru că nimic din ceea ce investigasem noi nu avea bază obiectivă pentru ce acuza el. Pacientul a stat câteva ore bune în Urgenţă şi a fost investigat amănunţit”, a declarat pentru Agerpres dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.
        Pe 2 februarie, bărbatul a fost dus la Spitalul Penitenciar Colibaşi, iar pe 5 februarie la Spitalul Municipal Bucureşti, unde la scurt timp a decedat.

        Comment


        • "sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român."
          Da si eu zic.... Foarte corect.
          Este trist ca situatia descrisa mai sus o intalnim cam peste tot in România, de la spitale, scoli, interprinderi, etc, pana la varf(parlament, senat, etc). Si mai trist este ca aceasta situatie nu are cale de iesire, eu nu vad o solutie(reala, aplicabila) care sa rezolve aceasta problema. Este blestemul nostru national, este in cultura noastra.

          Comment


          • Lucruri foarte ciudate se intampla in cazul Caracal, dupa ce IML a confirmat varianta incinerarii, iar vecinul de gard spune ca a simtit fum intre orele 16-17 dar mirosea a carpa arsa, lucru care nu i-a semnalat ceva ciudat, se mai practica arderea de resturi. Poate ca autoritatile se "prefac" ca merg pe o directie ca sa poata ataca reteaua de traficanti.

            Oricum, sa revenim la politica. Spalare de bani evidenta. Niciun om sanatos la cap nu arunca bani pe care nu ar avea cum sa ii stranga, neavand veniturile declarate necesare. Investigheaza cineva din DNA sau DIICOT? Nu.


            O simplă privire aruncată pe lista celor care au „donat” sau „contribuit electoral” înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 ne bagă în ceață.

            Dacă ne uităm peste TOP 5 donatori și sumele donate nu înțelegem nimic. Majoritatea sunt anonimi din punct de vedere politic, aveau șanse ZERO să ajungă în Parlamentul European, însă au donat un purcoi de bani pentru partid. Mai mult, sumele enorme de bani strânse nu pot fi justificate decât prin tot felul de împrumuturi dubioase.

            Vorbim de un top cinci extrem de simpatic, alcătuit din:
            Lungu Vasile Cristian (PMP) – donație 1.558.600 lei;
            Luca Sigina Ana Maria (PRO România) – donație 1.550.000 lei;
            Puşcaşu Geanina Cristina (PRO România) – donație 1.500.000 lei;
            Cosmin Cristian (PRO România) - donație 1.500.000 lei;
            Ana Maria Dimitriu (PNL) - donație 1.400.000 lei;

            Colegii de la Știri de Focșani au scris despre cazul „faimoasei” Ana Maria Dimitriu: Suma enormă donată de o amărâtă de consilieră pentru campania la europarlamentare. Venituri de 19.000 de euro, contribuție de 300.000 de euro! De asemenea, Ziar de Cluj a stat de vorbă cu Lungu Vasile Cristian de la PMP și am aflat că distinsul politician a pus jos 1.558.600 lei din... banii strânși la șosetă.

            PRO România e un caz extrem de interesant, pentru că dă nu mai puțin de TREI sponsori în TOP 5. Printre care o avem pe Sigina Luca de la Cluj-Napoca. Inițial, i-am luat la puricat pe Cosmin Cristian și Geanina Pușcașu, să vedem de unde au „scos” milionul. Cristian Cosmin, secretar de stat, cu 500.000 RON în conturi și un venit anual (împreună cu soția) de 220.000 RON (undeva la 4000 de euro pe lună) pare a avea „pârghiile” necesare pentru a scoate de sub saltea aproximativ 300.000 de euro pentru gloria partidului. După care am ajuns la fosta asistentă a europarlamentarului Daciana Sârbu, Geanina Cristina Pușcașu, om de casă al familiei Ponta. Aici nici nu mai contează declarația de avere, putem citi printre rânduri.Astfel, am ajuns la Sigina Luca, cea mai atipică prezență în top. 1.550.000 lei nu sunt o avere când ești un partid, o țară, o companie mare sau un milionar. Însă, când împreună cu soțul (conform declarației de avere) câștigi într-o luna 3300 RON, nu îți ajung 2 vieți să faci așa sponsorizări generoase. Am încercat să luăm legătura cu Sigina Luca, însă se pare că distinsa doamnă nu dorește să avem un dialog (așteptăm oricând o replică).

            Comment


            • Trebuie sa cititi asta. Mie imi pare un delir, dar ce stiu eu? Sunt alti oameni pe forum care pun botul la ce spune acest individ. Apartine lui Vladimir Tismaneanu si trateaza reactiile lui Cumpanasu printr-o prisma politica. In esenta spune ca ar fi o unealta a unora din "subterana". Cand o fi devenit asta? Acum sau cand sprijinea statul anti-coruptie?

              ”Obraznic, oportunist, limbut și ubicuu, Alexandru al Cumpănașului nu a apărut din neant. E o perversă combinație de Ciuvică și Cristoiu, plus ceva din Dan Diaconescu. Mahalagiu și șarlatan, escroc și pehlivan.

              A fost plăsmuit de psihologii subteranei, după rețete vechi adaptate timpurilor noi. Este Noul Om Nou. Calcă pe cadavre (nu știu dacă doar metaforic), nu are niciun fel rețineri, remușcări, scrupule. Pentru el, binele și răul sunt fie caduce, fie complet interșanjabile. Trei decenii de anomie post-comunistă au rezultat, iată, în acest homuncul, un Hopa Mitică funambulesc evadat dintr-un iarmaroc al dezaxaților, detracaților și depravaților.

              Update: Între timp gagiul intrat în transă a devenit pe față, explicit și isteroid, megafonul guvernului Aragaz. Acționează cu maxim cinism ca un agent provocator. Zice că-l susțin intelectualii și exemplifică prin nobelitul Eugen Simion și prin popa Bichir. Pe bune...”, scrie Vladimir Tismăneanu.

              Comment


              • Trist dar adevărat. eu nu înțeleg ce păzesc cei de la SRI. De ce nu-i ajută pe incompetenții aia din miliție????? Sa fie și ei mânjiți? Oare viața noastră a românilor nu înseamnă siguranță națională!????????!

                „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                Comment


                • S-a mai scurs un miting care s-a dovedit a fi un mare fas. Fara revendicari evidente, s-a transformat doar in miting politic al simpatizantilor PNL si USR. Vreo 15 000 zic cei din presa, fata de cei 250 000 asteptati. Am trecut prin Piata Victoriei la ora 18:45 si la ora 20:40. Oameni veniti pentru sustinerea partidelor lor. Am apucat sa aud ce zbiera un prostanac la microfon cum ca pentru diaspora s-au legiferat 3 zile de vot dar au pus niste bariere ca numai 10 000 de romani s-au inregistrat ca votanti. Extraordinar cum se intoarce vina in vorbe si tot a celor de la putere este care fura voturile romanilor. Nu este vina romanilor care muncesc ilegal, fara acte, fara documente de rezidenta, practic incalcand toate legile tarilor gazda.
                  Atat despre marele miting pentru nimic, ajuns un nimic. Suficient de remarcat ca pe 11 aug 2018 si 10 aug 2019 s-a putut manifesta pasnic. Nu si pe 10 aug 2018 cand anumite forte subterane chiar au manipulat si instigat multimea sa devina violenta si sa forteze intrarea in Guvern pentru a-l da jos. Parchetul General si-a declinat compententele si a trimis dosarul la DIICOT pentru ca sunt dovezi clare ca a fost o tentativa de lovitura de stat. Si probabil nu vom mai afla nimic prea curand despre acest dosar. Pacat de multimea care a picat la mijloc, intre jandarmii care aparau legea si niste tampiti din piata si de la butoanele din spate care au organizat un Maidan revolutionar ce a esuat in Piata Victoriei

                  Boul de Iohannis stie ca dosarul este la "secret" acum. Si isi permite sa il speculeze politic ca un ticalos mizerabil ce este. Doar a speculat si mortii de la Colectiv. A speculat si fetele moarte din Caracal facand Guvernul responsabil. In declaratia de mai jos, Iohannis s-a coborat la nivelul lui Malin Bot.
                  10 august - acum un an s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos. Românii au venit să demonstreze paşnic, după aceea am intrat într-una din marile tragedii post-decembriste. Guvernul pesedist şi-a atacat propriii cetăţeni cu bâte, gaze lacrimogene, români care au demonstrat paşnic au fost atacaţi de Guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple aşa ceva niciodată.Trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru aşa ceva, ceva inimaginabil, şi îmi doresc tare mult că dacă astăzi are loc o manifestare de comemorare a ce s-a întâmplat anul trecut să fie frumoasă, paşnică şi sper foarte mult ca de data aceasta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm. Intrăm în campanie electorală.
                  Malin Bot, 13 aug 2018,
                  Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi îmbrăcat în jandarm și ar fi condus autospecială cu tun de apă vineri în Piața Victoriei, susține fostul jurnalist Mălin Bot potrivit unor extrase video prezentate pe facebook pe pagina spune și tu nu rezist.
                  Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi îmbrăcat în jandarm și ar fi condus autospecială cu tun de apă vineri în Piața Victoriei, susține fostul jurnalist Mălin Bot potrivit unor extrase video prezentate pe facebook pe pagina spune și tu nu rezist. Dragnea s-a îmbrăcat în jandarm și i-a dat cu tunul în cap! Cu apă. Mirel […]


                  Dorinta boului de Iohannis nu a fost indeplinita. Acel ceva frumos de comemorare in 2019 a fost un penibil fas, putini oameni. Asa si merita tampitul de Iohannis si manipularile lui mizerabile. Sa vina Barna.

                  Ce mai face alt prezidentiabil? Dancila? Pai a luat-o pe calea Firei. Vroia sa mai dea o saptamana de vacanta copiilor.
                  „Vă rog doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie, sunt convinsă că este încă o măsură așteptată de elevii din România”. Potrivit surselor Edupedu, cererea ar veni din partea patronatelor din turism.
                  Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut oficial, în ședința de Guvern, ministrului Educației, să amâne cu o săptămână începutul școlii pentru data de 16


                  ProTV comenteaza astfel faptul ca Dancila a fost refuzata.
                  Comisia de dialog întrunită luni la minister a pus la aceeaşi masă inspectori şi reprezentanţi ai părinţilor. Aceştia au votat în unanimitate menţinerea datei fixate acum câteva luni.
                  Reamintim că premierul şi-a motivat dorinţa de amânare a primei zile de şcoală până pe 16 septembrie printr-o cerere a operatorilor din turism, nemulţumiţi de încasările din această vacanţă de vară.
                  Ce se mai intampla cu sondajele? Dancila este creditata cu 7.5%. Perfect. Chiar atat merita. Nu inteleg prostia romanilor care l-ar vota in proportie de 41% pe hotul de case Iohannis. Ciolos + Barna sunt pe la 20%.

                  Ce se mai intampla cu PSD-ul? Pai s-a auto-emasculat. Si-a scos singur "sangele din instalatie". Cum asta? Pai dupa ce a pus pe la sefiile importante oameni ai serviciilor (Ciolacu, de exemplu, Birchall, etc) si-a schimbat si strategul economic. Asta este o miscare de culise pe care putini au observat-o si comentat-o.

                  6 iul 2019: Cristian Socol a
                  ”The end. 14 ani. Contributie Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidentiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019. Sute de propuneri de politici publice fundamentate. Viziune pentru dezvoltare. Succes, esec, lectii. Stânga a ridicat România. Din 2 iulie, un nou capitol”, a scris Cristian Socol pe Facebook.
                  Recomand articolul de mai jos care discuta impactul avut de ideile lui Socol asupra Romaniei.


                  Cum comenteaza "securistii" din presa asta? G4media
                  Cristian Socol, unul dintre arhitecții programului de guvernare cu care PSD și Liviu Dragnea au câștigat alegerile din 2016, a anunțat pe Facebook că începe ”un nou capitol”. Socol și-a pierdut principalii susținători – Liviu Dragnea (condamnat la închisoare) și Marian Dinu (scos de PSD din Consiliul de Administrație al BNR).
                  Anunțul lui Socol vine la două zile după ce premierul Viorica Dăncilă l-a angajat pe post de consilier în cadrul Cancelariei pe Dan Matei, director general în Ministerul Finanțelor și o voce respectată în mediul economic.
                  Dancila l-a marginalizat pe Socol (oferindu-i doar un post de secretar de stat) si l-a luat consilier pe Dan Matei.
                  Socol a revenit printr-un update pentru a dezminți informațiile vehiculate în presă pe seama plecării sale și a precizat că nu a contribuit la ordonanța lăcomiei, cu care nu a avut ”vreo tangență”. Pentru a demonta speculațiile privind îndepărtarea sa ca om al lui Dragnea, condamnat între timp la închisoare cu executare, Socol spune că i s-a oferit un post de secretar de stat, dar că l-a refuzat.
                  Cine este Dan Matei? Este un functionar european, fara niciun articol in vreo revista economica, fara nicio viziune publica despre macro-economie. Ce a facut el la Bruxelles? A supervizat ca finantele unor tari sa fie in parametrii agreati. A fost practic un corp de control al Bulgariei si Finlandei sa se incadreze in deficite.

                  Deci, in locul unuia ca Socol, care avea analize critice prin care demonta propaganda cum ca in Romania nu ar fi crescut productivitatea muncii si ca deci romanii merita un salariu mai mare (propaganda sustinuta evident de marile multinationale care isi externalizeaza profitul), PSD si Dancila il au acum consilier pe unul direct de la Comisia Europeana. Asta inseamna sa capitulezi. PSD este un partid capitulat. Nici "anti-sistemul" nu mai este parte din discurs. .... Si ghici ce? L-a preluat Barna. Baiat destept care stie ca PSD-ul a castigat 45% fiind "anti-sistem".

                  Barna, 8 aug 2019:
                  Liderul USR Dan Barna spune că președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă sunt sprijiniți de "sistem" și nu se așteaptă ca acesta să-l sprijine pe el. "Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru", a spus Dan Barna la TVR 1, potrivit Mediafax.
                  "Serviciile de informații, mai ales după ce s-a întâmplat în ultimii ani, au suficientă maturitate să nu devină jucători activi în perioada electorală. Nu mă aștept de la sistem la vreun sprijin de vreun fel. Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru. Noi venim exact din oamenii aceia care spun noi trebuie să intrăm să zugrăvim, să schimbăm canapele că au putrezit. Din această perspectivă e logic să nu ne așteptăm la niciun sprijin și e perfect legitim să ne așteptăm ca fiecare pas să fie mult mai greu decât pentru ceilalți. Este un lucru pe care ni l-am asumat. Vechea clasă politică va face tot ce e posibil pentru a se proteja. Din perspectiva asta nu mă aștept la un sprijin din partea sistemului", a declarat, miercuri seară, la TVR1, liderul USR Dan Barna.

                  Întrebat dacă se așteaptă ca "sistemul" să-i sprijine pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Dan Barna a spus: "Categoric, da".

                  În același timp, deputatul USR a declarat că nu îl cunoaște și nu l-a întâlnit niciodată pe fostul șef SRI Florian Coldea.

                  Comment


                  • Iata ce efecte are venirea lui Dan Matei, functionar eurocrat. Daca in perioada fostului PSD se puneau la cale proiecte care sa forteze mana marilor investitori fie in petrol si gaze, fie in comert (la marile lanturi de magazine), fie in domeniul bancar (cu noul indice de dobanda)..... acum se preiau proiectele care sunt privite cu ochi buni in Europa de la Bruxelles, de la centru. Anume taxa pe zahar. Sunt taxe care sunt privite cu ochi buni de eurocratii si elitele neoliberale (taxa pe viciu impusa plebei). Nu va atingeti de profiturile marilor companii.... ca va bag in puscarie ca pe Dragnea.

                    Raiffeisen Bank, a cincea cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat S1/2019 un profit net [eliminat un artificiu contabil al bancii....] cu 13% peste nivelul din S1/2018, adică de 478 mil. lei.
                    Sursa: ZF

                    Si plebea sa plateasca pentru faptul ca este proasta de behaie, se lasa pacalita de propaganda si consuma zahar ...
                    Guvernul se gandeste sa aplice un proiect USR privind accizarea bauturilor cu zahar deja respins in Parlament
                    Accizarea bauturilor cu zahar a fost respinsa definitiv pe 16 apr 2019 in Parlament de catre Camera Deputatilor in calitate de for decizional, dupa ce Senatul il adoptase. Guvernul vrea acum, 1 aug 2019, sa aplice aceasta masura. E-Juridic a relatat pe larg despre acest proiect.
                    ”Proiectul medicului si senatorului USR aradean, Adrian Wiener, pentru limitarea consumului de bauturi cu continut ridicat de zahar este preluat de Guvern, dupa ce PSD l-a respins in Parlament. Proiectul copiaza masurile aplicate in numeroase tari (Franta, Marea Britanie, tarile nordice, Ungaria, etc.) si care s-au dovedit deja eficiente in reducerea bolilor cardiovasculare si a diabetului de tip II”, conform USR.
                    Adrian Wiener, senator USR Arad, precizeaza ca initiativa sa urmareste exclusiv diminuarea consumului de zahar de catre romani.
                    https://e-juridic.manager.ro/articol...ent-26306.html
                    Last edited by gecmc94; 11 August 2019, 18:51.

                    Comment


                    • Incident la discursul lui Iohannis. Cele mai bune imagini sunt prinse din lateral unde se vad si Iohannis si militarul lesinand. Scena cu paltonul aruncat pe masina la Paris este depasita. Nu cred ca este timiditate, si deci teama de a arata empatie, emotie si compasiune fata de oameni. Atacurile politice in care a folosit dramele de la Colectiv, Caracal sustin mai degraba ipoteza unei mitocanii, asta daca ne mai gandim si la renovarile aduse dormitoarelor prezidentiale in vila resedinta la preluarea mandatului. Barna, preia legatura si fa-l albie de porci pe escrocul hot de case.

                      Primul minut contine chiar secventa video, urmeaza apoi comentarii ale oponentilor politici, deci se poate sari peste. Comparatia insa o da chiar Obama insusi. Iata aici.

                      Sau asta cand ajuta un ziarist mult in spatele salii in care tinea o conferinta de presa.


                      Comment


                      • E oficial, de ieri tarisoara asta are marea sansa de a fi condusa de Viorica Vasilica Dancila! (smailul asta e al lui Daddy).

                        Iar poporul roman nutreste speranta ca distinsa doamna sa stie intr-un final pe unde se afla.

                        Comment


                        • Mari schimbari pe scena politica. Tariceanu a realizat ca de la Dancila nu poate obtine nimic, ca unii din PSD au niste orgolii prostesti in campania prezidentiala. Si a parasit guvernarea, prezidentialele si sefia Senatului. Corect, pana aici. Foarte ipocrita insa motivarea din declaratia politica. Asta este politica, o carpa murdara de multe ori.

                          Reactia lui Iohannis de la respingerea remanierii are o prima parte buna. Componenta Guvernului chiar trebuie validata politic de parlament. Asta este partea corecta.

                          Ce insa nu este deloc corect, ce este o mizerie care trebuie taxata, este partea din declaratie care se refera la Dana Garbovan. Aceasta profesionista a justitiei din Romania pe care o apreciaza foarte bine Alina Mungiu Pippidi. Si pe care Kovesi, in perioada protocoalelor neconstitutionale cu SRI-ul, o impiedica sa devina ministru.
                          Sefa UNJR, Dana Garbovan, se declara „stupefiata” de dezvaluirile procurorului Mihaiela Iorga Moraru. Aceasta a declarat ca Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca sa o intrebe daca nu ar putea sa "iasa" cu un dosar al unui fost ministru ce urma sa fie numit premier, pentru ca acesta din urma ar fi numit-o pe Dana Girbovan ministru al Justitiei, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA.

                          „Am ascultat stupefiata afirmatiile doamnei procuror Mihaela Iorga Moraru, facute in seara zilei de 11 februarie 2018, in care a afirmat ca doamna procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi i-a cerut sa "urgenteze" un dosar cu un ministru, deoarece numele acestuia era vehiculat ca viitor premier.

                          "Explicatia a fost de genul ca 'daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi'", a spus doamna Moraru.
                          Ei bine, Iohannis a dat drumul la niste fecale din gura lui infecta. Iata-le aici. Sunt si minciuni, Dana Garbovan fiind judecator, nu om politic, deci nu se politizeaza nimic. Dar si calomnii, acuzand de aberatii politice pe un judecator.
                          Resping propunerea pentru ministrul justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu”
                          De remarcat insa ca la numirea lui Ana Birchall, Iohannis nu a zis nimic. A acceptat fara vreun comentariu. De ce? Ana Birchall este omul americanilor, Clinton si Soros.
                          Doamna Birchall, care acum este ministru delegat pentru afaceri europene, este, în schimb, președinta din România a unei fundații a lui Hillary Clinton, o fundație progresistă, care reprezintă o altă tendință, cu siguranță, decât cea a dlui Trump.”, a spus Cristian Pârvulescu
                          Deci Birchall era o marioneta pe care serviciile romanesti o puteau manevra daca spuneau americanilor ca in justitie trebuie sa se intampla aia si ailalta. Americanii trimiteau comenzi apoi catre Birchall si aceasta le executa. Operatia asta insa nu mai merge cu Dana Garbovan. Asa ca mizeria umana numita Iohannis a trebuit sa isi umple gura de fecale pe care sa le scuipe in spatiul public. Un ticalos.

                          Comment


                          • La cum arata peisajul alegerilor, voi vota probabil cu Barna contra lui Iohannis, desi ticalosia celor doi este comparabila daca ne uitam la declaratii. Probabil ca Barna i-a intins o capcana boului de Iohannis, sa il faca sa fie si mai radical in declaratii iar Iohannis a sfarsit prin a manca rahat si a fi taxat pentru asta.
                            Barna:
                            Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia. Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire
                            Iohannis a sfarsit prin a spune azi ca propunerea Danei Garbovan este una "total impotriva valorilor democratice". Barna s-a limitat sa spuna ca numirea este "un semnal". Asta pe 23 aug. Barna i-a cerut demisia din magistratura. Dana Garbovan s-a conformat, a publicat pe 25 aug un program in 12 puncte si si-a dat demisia pe 26 aug (si a retras-o astazi cand nu mai are obiect). A indeplinit astfel tot ceea ce ii ceruse Barna ca sa demonstreze transparenta. Ce face Iohannis? M**e Iohannis.

                            Chiar si Banciu l-a calcat pe cap pe Iohannis. Meritat.
                            ”Ce greșește este că-și dă cu părerea despre activitarea unui magistrat, ceea ce e o încălcare a Constituției. De unde știe un profesor de fizică că un magistrat, atenție, de la Curtea de Apel Cluj, e competent sau nu? Sigur, a avut luări de pozitie - n.r. Dana Gîrbovan, dar astea le spunem noi, nu trebuie să le spună el - n.r. Klaus Iohannis. Cum să spună că Dana Gîrbovan nu-și dorește independența justiției? Cum ar putea să se pronunțe. Care justiție independentă, când tu tocmai te-ai băgat peste ea? De unde știi tu? Prezintă-ne argumentele! Cum ai aflat, cine ți-a spus, cine te-a sfătuit să iei o astfel de decizie?” a spus Radu Banciu, la B1 TV.
                            Radu Banciu a mai afirmat că președintele e ”un neamț pe dos, este comod și puturos, leneș, nicio atitudine cu privire la nicio problemă importantă, nu s-a mânjit, nu s-a băgat niciodată.”
                            As vota cu Barna, daca va mai candida (pentru ca este atacat chiar din propriul partid pe teme diverse, inclusiv cum a devenit bogat pe seama contractelor cu statul, consultant). Urasc votantii si simpatizantii USR+. Acum vreo doua zile am certat un trotinetist cu barba si mustata, un om pe la 30 de ani, tipic corporatist, sigur #rezist. Mergea cu trotineta pe contrasens, pe carosabil, pe directia mea de biciclist dar in sens invers. L-a claxonat un autobuz, eu l-am intrebat "asa se circula?"... iar nesimtitul penibil imi raspunde "ai vreo problema!".

                            Iata atmosfera purulenta din USR (din care au plecat mai multi membri de baza, am tot dat citate din scrierile lor cand au plecat).
                            http://www.romaniacurata.ro/dati-l-a...mitru-din-usr/
                            Dați-l afară pe Caramitru din USR!
                            Caramitru tocmai a făcut-o pe Sidonia Bogdan și jurnaliști cu alte opinii față de el drept „instrumentele mafiei”, „coprofagi și sclavi infiltrați”, „mizeria în formă umană”.

                            Ca fost jurnalist și fost USR-ist, simt nevoia să intervin, nu ca să iau apărarea jurnalistei, se descurcă singură, nici apărarea USR, se descurcă singur în tactica politică de a întreține mai multe publicuri, ci ca să explic pericolul imens care paște viitoarea alianță PNL-PLUSR.

                            Caramitru e doar vârful aisbergului în PLUSR. El doar are limbajul vituperant, câteva idei fixe, fanatismul multor membri de partid și a unei părți din electorat, doar că, spre deosebire de ceilalți, are poziția necesară prin susținerea sa de către conducerea Barna, succesul de antreprenor și verbul ca să se exprime dezlănțuit. Caramitru știe că politica, mai ales la noi, funcționează pe antagonizare, de unde atitudinea dintr-o bucată, vorbitul în lozinci. E o combinație la el de reacție din stomac, dar și dr calcul politic.

                            Dacă funcționează ca voturi, nu va functiona ca politici publice. Am simti-o în USR când erau puțini oameni cu care puteam lucra pe un policy brief, pe o campanie civico-politică bine gândită, pe un proiect legislativ, iar din cunoștințele mele la alte partide e chiar mai rău.

                            Cunoștințele politice ale multor PLUSRiști vin din media, fără să aprofundeze, fără curiozități intelectuale, fără contextualizări și comparații, fără răgaz de studiu.

                            Continuând actualul val, vor veni mai mulți care gândesc precum Caramitru, chiar dacă nu se exprimă ca un fanatic.

                            Dar tipul acesta de pasiune poate fi stavilit, măcar parțial, dând un semnal mai clar, ca avem nevoie de un ton mai rațional în spațiul public. El efectiv trebuie retras nu doar de la programul de guvernare dominat de libertarieni pro-privatizări peste tot ca Năsui, în loc să revendice reprofesionalizarea statului, ci efectiv să fie dat afară din partid.

                            Semnalul transmis ar fi unul clar, în spațiul public, dincolo de polemicile inevitabile, trebuie să domine un limbaj mai puțin extremist, mai rațional și mai dialogal, un limbaj al guvernării.

                            Altfel, după atâta violență simbolică, dus nivelul discuției la cel mai mic numitor comun, la un populism deșănțat continuu, oamenii vor deveni din ce în ce mai pasivi. Da, violența va continua, agitație va exista în continuare, dar va fi puțină energie publică pentru a crea politici, consens, viziune. Iar asta, după eșecul preconizat al noului CDR, poate conduce la apatie generală, la neîncredere și mai mare în politică.

                            Așa că dați-l afară pe Caramitru din USR înainte de a fi prea târziu!
                            Deci Nasui si USR-ul sunt pro-libertarieni si pro-privatizari. Ahaaa. Apoi PNL vine cu Citu care face curatenia de primavara, taieri de salarii/beneficii.
                            ”Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat. Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor.
                            Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.” scrie Florin Cîțu, pe Facebook.

                            El mai precizează că acest sistem ”bolnav și falimentar” va dispărea odată cu venirea Guvernului PNL, anunțând că ”vine curățeania de primăvară”. Această curățenie ar presupune și restructurarea din temelii a mai multor instituții, precum ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS, etc.
                            Este ceea ce tot anuntam aici pe forum dar eram ironizat. Programele economice sunt tinute secrete dar mai scapa cate unul niste chestii. Pare ca se gandesc la privatizari (deci si restructurari) masive, taieri de venituri (prin eliminari de sporuri, tichete - pe care le-a mai taiat Ciolos, si altele). Perfect. Poporul asta prost merita. Apropos, o consultatie de 20 de minute la Regina Maria a ajuns la 360 de lei (de la 320 de lei in primavara). Adica 76 €. Aud ca prin Germania este vreo 30 €. Daca asta este raspunsul USR si PNL, abia astept.

                            Comment


                            • Da, vad ca si Basescu il critica pe Iohannis.
                              ”Lansase un program în 12 puncte care se vedea că vine din experiența unui judecător care a judecat vreo 20 de ani. Cred că s-a pierdut o bună ocazie de a avea un ministru al Justiției judecător. Se pare că doamna Gîrbovan a renunțat pentru că a cerut să fie reintegrată în magistratură.” a afirmat Traian Băsescu.

                              Încă de la început, Traian Băsescu a aprecizat nominalizarea Danei Gîrbovan pentru funcția de ministru al Justiției. Fost președinte și-a exprimat aprecierea pe Facebook

                              Comment


                              • Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului (al orice, al Romaniei) Isarescu:
                                „De aceea, mai practică şi mai eficientă ar fi îngheţarea salariilor în sectorul public imediat pentru un număr limitat de ani, de exemplu 2 ani, ceea ce ar aduce venituri suplimentare de aproximativ 1,2 la sută din PIB, fără a adăuga inflaţie. Dacă totuşi, între timp, o recesiune loveşte din nou, iar rata de sacrificiu va fi mai mare ca la precedenta recesiune, atunci deficitul bugetar ar putea creşte peste aşteptări, iar finanţatorii lui ar putea avea nevoie de dovezi suplimentare privind disponibilitatea autorităţilor de a pune finanţele ţării într-o poziţie mai bună”,
                                Eh, el este chiar optimist. Inghetare zice. Dar daca ingheti salariile de baza si tai sporurile si beneficiile, se cheama ca se reduce venitul. Se taie.

                                Iar despre incompetenta politica a unora din BNR, iata parerea unui tampit care crede ca s-a dat o lege prin care s-au redus puterile presedintelui. Mda .... pai sa te mai miri ca bunicul Luizei crede ca criminalul din Caracal exista pentru ca s-a modificat o lege a justitiei de catre PSD (baaai, Codul Penal este nemodificat de la ministrul Raluca Pruna, amaratule).
                                Eugen Radulescu, BNR:
                                eu aş spera să se poată contura cu adevărat pricepuţi, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare şi PLUS, să preia conducerea. Primul pas ar trebui să fie asumarea răspunderii pentru o lege care să abroge toate porcăriile promovate din ianuarie 2016: în primul rând, cele din justiţie şi alinierea riguroasă la recomandările Comisiei de la Veneţia; cele care au ciuntit cu neruşinare puterile preşedintelui; cele economice, care au permis jefuirea banului public
                                Te-ai fi gandit ca unul din BNR se gandeste la economie ... dar el vede in primul rand justitia, fraaate, Comisia de la Venetia si apoi PRESEDINTELE (nu pot sa scriu cu litere mai mari). I-au fost ciuntite puterile..... Fratilor, idioti pe toate drumurile si in toate posturile puterii. Popor idiot, Brancusi avea dreptate daca a spus ce se zice ca ar fi spus.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google