Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prostii cu statul paralel. Pe Barna, oricum nu l-aș fi votat și dacă nu apărea investigația Rose Project, înclin spre Paleologu, știu ca are șanse mici, însă nici Dancilă nu merita sa ajungă, ne ajunge 20 de luni cu ea la cârma țării. Barna s-a umflat tare că nu intră la guvernare și posibil să se de umfle imediat. PSD a făcut mult rău țării, e ușor sa vorbești din afară, însă dacă ai lucra prin instituții de stat, ai vedea altfel lucrurile.

    Comment


    • Eu nu am incredere nici in pnl... De votat, voi vota usr, dar ca presedinte as fi votat Barna, acum... Cred ca iar voi alege rau cel mai mic, care ca de obicei, ne este si ne va fi servit pe tava.
      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

      Comment


      • Un site aparent prietenos cu liberalii (il au consultant politic pe Gusa, patronul de unde a intrat in politica Rares Bogdan) a mai scos investigatii despre Barna.



        Barna este un „etalon” pentru majoritatea „consultanților” care au cheltuit 8,5 miliarde de euro alocate POSDRU, POCA și POCU din 2007 până în 2020.
        În realitate, în poveștile lui Barna, banii s-au dus spre simpatizanți USR PLUS, colegi de școală sau chiar sora sa după cum a arătat RISE Project.Ca în fiecare poveste cu USR PLUS apar și legăturile aferente cu fosta securitate, iar asta nu e tot.

        Acest articol arată faptul că atât de prost au fost manageriate astfel de proiecte. S-au cheltuit bani pentru a se pregăti ca antreprenor o femeie al cărei trecut în afaceri conținea deal-uri cu generali SIE, cu spioni CIA, înființarea unei fabrici din care deținuse la un moment dat 35%.
        Am fi putut concluziona că oamenii lui Barna au avut o scăpare. Că Oana Suciu s-a disimulat printre ceilalți cursanți pentru a pune mâna pe „premiul” de 33.000 de euro. Am fi zis asta dacă n-am fi descoperit că fata are toate pozele de profil pe Facebook branduite cu sloganuri USR PLUS.

        Cumetriile din USR nu sunt diferite de cele din PSD sau din PNL sau din PMP sau din defunctul UNPR. Un fel de FSN cosmetizat intelectual care să capteze speranțele românilor de mai bine.

        Nu este vina presei că Barna, Pâslaru, Voiculescu sau Ghinea nu sunt așa cum s-au prezentat. Nu este vina noastră că ei sunt în antiteză cu imaginea de oameni noi. Jurnaliștii prezintă faptele așa cum sunt ele. Și noi am fi vrut să apară din neant un om providențial care să salveze România.
        Artileria liberalilor (probabil ajutata si de investigatii specifice serviciilor) a cautat tot in trecutul lui Barna. Daca va imaginati, au luat om cu om, toti beneficiarii proiectelor (si probabil au fost multi) si le-au facut o fisa fiecaruia. Au gasit pe locul 15 din 48 intr-un proiect pe o femeie cu relatii securistice, CIA, SIE, etc. Puteti citi detaliile.

        Barna trece printr-o criza puternica. Stelian Ion, lider deputat USR, a spus ca atacul vine din partea liberalilor. Cum va juca Barna cartile pe care le are? Habar nu am. Mie teama ca le va juca prost.
        ”Din punctul meu de vedere, nu este cazul să facă niciun pas în spate, eu cred că este o dovadă în plus a faptului că reprezintă cel mai important concurent la adresa preşedintelui actual, Klaus Iohannis, şi lucrurile aşa stau acum”, a declarat Stelian Ion, promițându-i lui Iohannis că ”vom avea un tur doi între preşedintele actual şi Dan Barna şi vom vedea ce preferă românii”.

        Comment


        • Eu m-am tot gandit, si tot cu Barna votez.
          Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

          Comment


          • Paleologu e o alternativa, dar are un mare handicap; vine din partidul fara ideologie a lui Basescu. In plus, cu o educatie aleasa, poate fi omul care poate sa treaca peste lipsa de sustinere substantiala a unui partid, beneficiind de un mare suport popular. M-am saturat de presedinti care vor "partidul meu" in timp ce se afla putere, cand ar fi trebuit sa fie de fapt, niste mediatori intre diferite ideologii ale partidelor.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • PNL a invatat ceva din succesul trecut al PSD-ului la alegeri. Un program de guvernare detaliat si abundent. Si l-au facut. Am inceput sa-l lecturez. Sunt acolo niste promisiuni magnifice pentru care evident ca nu vor fi bani.

              Comment


              • Ce va fi vom vedea. Dar ai drepate cu banii (aia imprumutati), au avut grija pesedeii sai ii pape si sa ii arunce aiurea pe promisiuni electorale. Ca de facut nu au afacut nimic (daca vrei mai atesez inca o data frumosul lor program de guvernare cu vreo 7 spitale mari noi, autostrazi, scoli, etc.). Atatia ani nu le-a pasat decat de liderul suprem si baronii lui.

                Despre ideologia partidelor ce sa mai discutam.? Crin Atonescu se pupa cu Ponta, Tariceanu cu Draknea. Singurul presedinte cu "partidul sau" la putere a fost Ilici Iliescu (si a facut tot ce a vrut). Dupa aia ciumatii nu au mai avut alt presedinte dar cu o mica execptie au avut puterea (chiar cu unele aliante aberante). Si au tot dat la oase presedintelui tarii profitand si de CCR-ul serviabil. Plus avocatelul poporului caruia i-au marit toate cele si doarme in loc sa vegheze. Asa ca in urma tuturor idiotenilor din ultima vreme puterea presedintelui tarii a devenit una simbolica. Ce naiba mai poate sa medieze (cu tot suportul popular) cand partidele o iau razna?

                Ca tot s-a vorbit de raul cel mai mic. Ala a fost cand s-a avut de ales intre Ilici si Vadim. Acum nu vad asta. Desi e o alta aberatie: lista lunga de "prezidentiabili". Se viseaza cineva presedinte noaptea, ziua srange niste voturi si hop pe lista desi nu are absolut nici o sansa.

                Pentru propagandistii ciumatilor (care tot dau cu pietre in ceilalti candidati): Bai rau ati ajuns, trebuie sa o sustineti si votati pe coana Veorica !!!!

                Comment


                • Originally posted by IancuMIC View Post
                  Paleologu e o alternativa, dar are un mare handicap
                  ... nu poate genera emotie. Acesta cred ca este marele lui handicap, nu neaparat legatura cu Petrov. Legatura cu Petrov poate fi un handicap oarecum minor atunci cand ar ajunge la 40+%. Atunci poate fi speculata apropierea de turnatorul Petrov. Insa eu nu cred ca vreodata Paleologu va putea ajunge la asa ceva. Ba chiar nici de 10% nu va trece. Nu are talentul tatalui de a spune cuvinte "grele".

                  Barna si Diaconu au aceasta capacitate. Vad ca procentele lui Barna sunt in scadere, fiind clar afectate de atacul liberalilor care pare ca si-au atins obiectivul de a o impinge pe Dancila in turul 2. Voi vota cu cel de pe locul 3 dar sunt aproape sigur ca nu va fi Paleologu. As putea face campanie pentru el sau Diaconu. Dar daca in preziua alegerilor nu se apropie de locul 3, as vota cu cel de pe locul 3 pentru a putea schimba ceva in viata politica. Un tur doi care se prefigureaza acum este toxic pentru Romania.

                  Comment


                  • Ca si fapt divers, cumva aliniat cu programele de guvernare, iata un articol amuzant din ZF. Gasesc caraghioasa o atitudine de acest gen, a fanilor liberalilor care isi doresc masurile pesediste sa fie preluate de liberali.


                    O discuţie joi la prânz cu proprietarul unui restaurant din Bucureşti, când se numărau voturile la moţiunea de cenzură şi când Rareş Bogdan şi Ludovic Orban, liderii PNL, îşi savurau victoria la televizor că a căzut guvernul Dăncilă, că a căzut PSD-ul care a făcut atâta rău în această ţară, afirmând că dacă preşedintele Iohannis le va cere, ei sunt pregătiţi să preia guvernarea.

                    “Ştii ceva, nu am votat niciodată cu PSD, tot timpul am votat cu liberalii, dar sincer îţi spun că cel mai bine mi-a mers cu businessul şi am câştigat cel mai mult cu PSD-ul la guvernare! Tot aud că PNL vrea să mărească taxele, eu sper să nu facă acest lucru!”, îmi spune patronul, uitându-se la televizor.

                    Reacţia lui poate fi singulară, dar tare mă tem că nu este.

                    Din 2012 încoace, PSD-ul lui Ponta a scăzut TVA-ul, în special la alimente, ceea ce s-a văzut în businessul de restaurante, a crescut salariile, a venit creşterea consumului, care a adus şi creşterea economică. PSD-ul lui Dragnea a continuat să crească salariile şi mai mult, a dat facilităţi fiscale în stânga şi în dreapta, a scăzut fiscalitatea pe microîntreprinderi, a redus impozitul pe venit de la 16% la 10%, a impulsionat piaţa construcţiilor.

                    Poate pentru PNL celebra ordonanţă OUG 114 dată de Dragnea şi Vâlcov a fost o crimă, dar pentru proprietarul de restaurant taxarea băncilor este chiar bine venită, având în vedere că bancherii nu au cea mai bună imagine în rândul antreprenorilor. Problema fiscalităţii din domeniul energiei, comunicaţiilor şi gazelor nu reprezintă o chestie de viaţă şi de moarte pentru antreprenorii români, ci mai mult pentru multinaţionalele care deţin principalele active.

                    Problema este că PSD, în cei opt ani de guvernare din 2012 încoace, a dat mai mult măsuri de dreapta decât de stânga, dar paradoxal, cei de dreapta - antreprenorii, patronii - nu-i votează nu pentru că nu apreciază măsurile, ci pentru că nu dă bine să spună că votează cu PSD-ul.

                    Comment


                    • Nu m-am putut abtine. Ati citit asta? Un interlop "Calu" a venit in sediul PNL si si-a tras o poza cu Ion Stefan, viitorul ministru. Iar consilierul lui este interlop cu acte in regula.
                      Interlopul Marian Corcoz, zis Calu, și ministrul propus la Ministerul Dezvoltării, deputatul PNL Ion Ștefan. „Calu” este anchetat de DNA Galați pentru trafic de influență. După cum se poate vedea, „Calu” venise în

                      Ion Ștefan (50 de ani), deputat de Vrancea la primul mandat, este propus de PNL pentru postul-cheie de ministru al Dezvoltării Regionale, portofoliul care gestionează fondurile de miliarde de lei alocate primăriilor și consiliilor județene.

                      El a devenit cunoscut în Focșani ca patron al unei fabrici de mase plastice în care mai este încă asociat cu fratele său.

                      Ion Ștefan nu conduce organizația de Vrancea a PNL, fiind doar vicepreședintele filialei.

                      Ce dezvăluia România Liberă în 2017 despre consilierul său Daniel Moroșanu, angajat la cabinetul parlamentar:

                      Prim-vicepreședinte al PNL Vrancea este Daniel Moroșanu, cunoscut mai curând ca un interlop autentic în județul Vrancea. În 2000, împreună cu fratele său Nicu Moroșanu, care era bodyguard al unei discoteci din localitatea Vidra, i-ar fi aplicat o corecție corporală unui tânăr pe nume Costel Boștiog, asistent sanitar, care ulterior avea să decedeze.

                      Comment


                      • Revenim la Programul de Guvernare al liberalilor, chestii serioase.

                        La pagina 3 se enunta obiectivele. Pe langa organizarea alegerilor, apare si asta:
                        Tranziția de la modelul economic actual bazat pe creșterea consumului, fără asigurarea investițiilor necesare sustenabilității cheltuielilor publice, la un model economic care să stimuleze dezvoltarea economică bazată pe investiții și pe creșterea competitivității și productivității, având ca obiectiv prioritar diminuarea dezechilibrelor economice.
                        Cred ca atunci cand un salariat intr-o companie citeste aceste cuvinte cheie "productivitate" si "competitivitate" intr-o prezentare a managerului general, atunci se gandeste in primul rand la "concedieri", la "redundanta". Stiu, pe termen scurt, PNL si Iohannis spun ca nimic nu se va schimba in politica de salarizare. Dar, sa nu ne amagim. Este doar pana la alegeri. Sa fie clar pentru toata lumea asta.

                        Sa luam programul Tomata. El practic va fi desfiintat. Iata cum
                        Programul PSD:
                        3000 euro pentru minim 1000 mp spatiu protejat cultivat cu rosii. Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
                        Deci, 3000 euro pentru 2000 kg de rosii. Deci subventia efectiva a fost de 1.5 euro / kg de rosii. Subliniez asta. A fost gandita sa incurajeze constructia de sere.

                        Programul PNL, pagina 40:
                        3. Modificarea Programului de creștere a tomatelor în spații protejate, cu o schemă de minimis prin care vom subvenționa 10% din valoarea facturii tuturor legumelor livrate spre comercializare;
                        Cat costa acum pe piata un kg de rosii din Turcia? 4,5 - 5 lei / kg? Daca producatorul agricol roman reuseste sa vanda un kg pe piata sau fabricilor de conserve cu 5 lei (iar asta este posibil doar in piete, caci fabricile sau lanturile de magazine le vor achizitiona la jumatate de pret), el va primi din partea statului roman 0.5 lei / kg, adica 0.1 euro / kg de rosii. Sa comparam 1.5 euro de la PSD cu 0.1 euro de la PNL. Cifrele "nu minte".
                        Last edited by gecmc94; 24 October 2019, 23:32.

                        Comment


                        • Destul de multe vorbe goale in programul PNL din care nu prea poti deduce ce vor sa faca. Din categoria "sa fie bine, sa nu fie rau". Sau continuarea actualelor masuri implementate: de exemplu la aeroporturile Otopeni si Baneasa.

                          Dar am retinut dorinta de privatizari. Mai clar de atat nu exista nimic scris, dar te poti gandi la privatizarea CFR.
                          Se va implementa un program accelerat de redresare și de stopare a declinului companiilor de stat din domeniul transporturilor, inclusiv prin măsuri precum privatizarea acestora
                          Apoi autostrada catre Brasov va ramane in PPP. Asta desi ne tot convingeau ca nu poate fi construita in PPP nefiind rentabila, iata-l aici pe Drula de la USR. Deci fumigena in programul de guvernare, nu se va face nimic. http://www.ziare.com/economie/infras...ru-ani-1527717
                          Mentiune: Autostrada Comarnic-Brasov in lungime de 58,0 km si costuri 997,75 mil. de euro (preturi 2014 MPGT) se va promova ca proiect pilot in PPP, prin dialog competitiv. Decizia se va lua doar daca vom obtine sprijinul Comisiei Europene si daca IFI (Institutiile Financiare Internationale), Banca Mondiala, BEI si BERD vor fi de acord sa participe la finantarea proiectului. Se va utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu si solutii tehnice moderne si prietenoase cu mediul ambiant (ex. tuneluri).
                          PNL vrea sa extinda programul Masa Calda in scoli, programul initiat de PSD prin programul lor de guvernare dar care atingea doar putine scoli din cauza ca doar acelea aveau infrastructura sa poata servi elevilor masa calda. Si nu a putut sa il extinda. Sa speram ca PNL poate face ce PSD nu a putut (sau nu a avut banii sa faca).

                          Despre munca se spun niste lucruri interesante.
                          Evaluarea impactului Legii nr. 153/2017 și promovarea unor măsuri în vederea restabilirii unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților;
                          Ce poate sa insemne "restabilirea unui echilibru" si "eliminarea inechitatilor"? Pai Fenechiu de la PNL explica intr-o emisiune TV ca ar putea insemna legiferarea posibilitatii ca si firmele private sa poata da vouchere de vacanta deductibile. Asta da, s-ar putea incadra la categoria "inechitate". Dar cum poti restabili un echilibru daca salariile bugetarilor au fost trase in sus, cu intentie, pentru a forta reechilibrarea lor la nivelul intregii economii la un nivel mai inalt? Mai ales cand PNL scrie in introducere ca trebuie crescuta competitivitatea si productivitatea muncii (care ar fi scazut)? Este clar ca acum exista un dezechilibru, bugetarii fiind mai bine platiti. Si eu nu pot intelege decat reechilibrarea in jos. Care sunt acele masuri care "restabilesc un echilibru"? Nu sunt detaliate.... asteptam alegerile si apoi le vom afla.

                          Ce mai vrea PNL? Sa elimine libertatea (ca ei sunt liberali) de a opta intre Pilonul 1 si 2. Asta este bizar si este clara miscarea cu dedicatie catre administratorii de fonduri care cotizeaza mult la sponsorizarea partidului. Eu sper sa pice la CCR o astfel de initiativa de a limita dreptul de a opta. Daca nu PSD, atunci poate Avocatul Poporului, dna Weber o va ataca. CCR a decis recent ca o lege care spunea ca elevilor li se asigura transportul gratuit doar daca aveau abonamente era neconstitutionala.
                          eliminarea posibilității de a opta între Pilonul 1 și Pilonul 2;

                          Comment


                          • Hotnews titreaza asta preluand Digisport: "Digisport: Gafă de proporții! Dan Barna l-a întrebat pe Emerich Jenei dacă vrea să-i ofere un autograf. VIDEO cu momentul uluitor"
                            La fel scrie si Realitatea.
                            Se mai indoieste cineva ca media favorabila liberalilor il ataca pe Barna exact asa cum il atacau pe Ponta cu "fa" la inundatii, sau alte dezinformari scoase din context de care acum nu imi amintesc dar stiu ca au fost multe?
                            Ce poate scoate Barna ca replica? Practic nu ataca sub nicio forma partidul liberalilor si nici pe candidatul lor. Ceea ce este stupid.
                            Intervine si Basescu, care insa are totusi fler si intelege mecanismele electorale. Sunt curios totusi sa vad daca dosarul lui Barna se va concretiza sau va fi un blat.
                            "Dan Barna a stins lumina campaniei. Nu are detentă, nu porneşte în creştere. Eu sper să fie în creştere Paleologu. ... Dar, în mod cert, USR-ul a pierdut bătălia candidaturii, au un candidat care e pe descreştere", a afirmat Traian Băsescu, informează News.ro.
                            Daca insa ne uitam la guvernul Orban, ajungem la ministrul Lucian Bode. Ce spune USR-ul despre el? Nimic. De ce? Oare de ce?
                            Doi cumnati si parteneri de afaceri din judetul Salaj au reusit sa corupa mai multi functionari ai statului si un judecator sindic, arata procurorii DIICOT, care au cerut arestarea preventiva a tuturor. Detaliile care apar in acest dosar complex arata dimensiunea la care a ajuns coruptia in Romania.

                            Pe de alta parte, cei doi cumnati si-au construit un sistem de relatii in cadrul autoritatilor locale, pentru ca acestea sa inchida ochii la infractiunile de evaziune cu produse petroliere, scrie Adevarul. Unul dintre cei implicati este inspectorul Dumitru Bode, fratele deputatului Lucian Bode (PNL), fost ministru al Economiei. In schimbul serviciilor prestate, Dumitru Bode isi alimenta periodic cu carburant automobilul personal in contul firmelor detinute de Galis si Huluban.

                            Noul ministru propus al Economiei Lucian Bode face parte dintr-un mic pol de putere in PDL, apropiat fostului premier, Emil Boc, organizat in jurul PDL Salaj si structurat ca o grupare de” trafic influenta” la nivelul institutiilor centrale. Din aceasta echipa fac parte Andreea Vass, proaspat demisionara din functia de ministru, deputatul Lucian Bode, nominalizat pentru functia de ministru al Economiei, Radu Cristescu, demis la sfarsitul anului trecut din pozitia de presedinte al ADS in urma unor acuzatii de mare coruptie si Aurel Todea, director general in Ministerul Economiei, care ar avea la activ patru dosare penale. Toti sunt membrii PDL Salaj: Lucian Bode, presedinte, Andreea Vass, sefa Organizatiei de femei, Radu Cristescu, aspirant la calitatea de membru de partid si Aurel Todea, fost purtator de cuvant al formatiunii democrat-liberale.

                            Ancheteonline a publicat in cursul anului trecut mai multe articolele care au dezvaluit relatiile si faptele din interiorul acestei grupari, in urma carora Radu Cristescu a fost demis din fruntea ADS.

                            Comment


                            • V-am zis ca Diaconu poate genera emotie. Am vazut emisiunile de la Romania TV si apoi de la A3. Ceva impresii de la voi? Mie mi-a placut. Sper sa fie pe locul 3. Poate atrage pesedisti sa il voteze.
                              Last edited by gecmc94; 27 October 2019, 23:10.

                              Comment


                              • https://www.zf.ro/opinii/vine-guvern...utori-18506502

                                Articolul nu trateaza in detaliu programul de guvernare al PNL. Cred ca redactorul sef nu a avut timp sa il interpreteze. Pentru ca indicii sunt, dar si multe incertitudini. Se va mai clarifica in timp, dar liniile directoare exista.

                                PNL şi Ludovic Orban nu sunt de acord cu creşterea salariului minim şi nici nu încurajează acest model, considerând că face mai mult rău economiei decât bine.

                                Dublarea salariului minim nu a dus la scăderea numărului de locuri de muncă, ci chiar la creşterea acestora cu 700.000, chiar dacă o parte sunt la stat.
                                >>> Asta se cam dezbate, clar este ca nu exista un singur verdict. O cautare pe net ne arata ca doar Mises Institute (niste adepti ai spartanismului economic, fara stimulente) mai titra ca ar creste somajul prin 2015. Iar liberalul Bogdan Glavan, vehiculat drept propunere de ministru, este un adept al acestui curent.

                                În cifre deficitul comercial din 2019, respectiv diferenţa dintre importuri şi exporturi, se va duce spre 18 miliarde de euro, cel mai mare din istoria României.

                                Pentru reducerea importurilor eu sper că liderii PNL vor da o directivă ca toţi PNL-iştii să renunţe la maşinile străine din import şi să meargă cu ceea ce produce Dacia şi Ford la Craiova.

                                Importurile de maşini noi şi second hand depăşesc de 5 miliarde de euro pe an, şi nu prea ştiu cum pot fi reduse altfel decât printr-o criză economică pe care nu o doreşte nimeni.

                                Importurile de telefoane mobile se apropie de 1 miliard de euro, şi eu sper ca liderul PNL, Ludovic Orban, să vorbească de acum înainte măcar la un telefon Allview, un brand românesc, chiar dacă produs în China, şi nu la Apple sau la Samsung.
                                >>> Aici articolul expune demagogia PDL. Practic, urma de prosperitate la romani se traduce in "masina cea mai tare" si "telefonul cel mai smecher". Nu sa isi cumpere mobila. Nu sa economiseasca sau sa investeasca. Nu sa isi traga WC-ul in casa. PDL nu are o solutie la aceasta dilema.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google