Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dragi colegi, va propun un exercitiu de imaginatie (expresie draga coanei mari): cum ar fi Viorica Vasilica "prezidenta" tarii. Si putin mai departe: cu Draknea reloaded si iarasi "la sfori".

    Ei bine, acesta poate fi totusi un scenariu probabil (e o sansa mica dar ea exista totusi). Somnul democratiei a nascut monstrii, iar prostia poate deveni o virtute.

    Comment


    • Este guvernul francez democratic? Asta nu mai stiu. Daca ar fi sa ii credem pe liberalii, useristii, hastagistii, psihopatii adunati prin piata, etc, nu, nu mai este. Insa nici Romania nu mai este pentru ca sub comanda noului ministru Vela de la PNL, protestatarul # Marian Morosanu (zis Ceausescu) a fost incatusat si dus la sectie, exact in ziua alegerilor. Vremea cand liberalii erau doritori de libertate s-a dus. Acum sunt la guvernare. Pe vremea PSD nu a fost incatusat. Si-a permis sa vandalizeze locuinte si sedii si a plecat acasa linistit.
      „Astăzi, în jurul orei 12,15, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit al unui bărbat. Acesta striga şi adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament. A fost imobilizat de poliţişti (nota mea: adica i-au pus catuse spune presa de la fata locului) şi condus la sediul secţiei, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi adresare de injurii”, a informat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) potrivit unei informări de presă, transmis de Agerpres.
      Iata ce au facut astazi, la aniversarea protestelor vestelor galbene. Sa dai cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa contra unora care protestau este dictatura. Cel putin asa ni se spunea. Cei din imagine sfidau legea care spune ca poti protesta doar cu fata neacoperita si ridicasera o "baricada" din niste panouri, aruncand cu pietre in fortele de ordine. Politistii francezi insa aplica legea si apoi iti rad in fata. Dupa parerea actualei puteri liberalo-userista, jandarmeria franceza trebuia sa intre in grup si sa extraga doar pe cei care aruncau cu pietre. Ce sa vezi, dupa primele incidente violente, prefectul a anulat toata aprobarea spunand "cine este prost sa mai ramana".
      Paris police prefect Didier Lallement canceled permission for a scheduled demonstration in view of the violence.
      “Our response will be very firm. All those who are hiding their face, all those who are throwing stones are going to be called in for questioning,” he told a news conference.
      “People who came to Place d’Italie to destroy...and were stupid enough to stay, will be called in for questioning,” he added.
      Some 105 people had been taken in for questioning, he said.
      In alte locuri, protestele au degenerat mai rau, cu masini incendiate si vitrine sparte.

      veste_aniversare.png
      https://www.reuters.com/article/us-f...-idUSKBN1XQ0BN
      Last edited by gecmc94; 16 November 2019, 19:20.

      Comment


      • Alta stire importanta despre ce ar trebui sa urmeze.
        https://www.zf.ro/eveniment/comisia-...etare-18598584

        În recomandarea din 14 iunie 2019, autorităţile europene cereau ca România să prezinte, până la 15 octombrie 2019, un raport referitor la măsurile pe care ţara noastră le-a luat pentru a se asigura că rata de creştere nominală a cheltuielilor publice primare nete nu depăşeşte 4,5% din PIB în 2019 şi 5,1% în 2020. Comisia spunea atunci că nedepăşirea acestor niveluri corespund unei reduceri anuale a cheltuielilor publice de 1% din PIB în 2019 şi 0,75% în 2020, tăieri care, spune executivul comunitar, ar repune România pe o traiectorie de ajustare adecvată în vederea atingerii obiectivului bugetar de 3% pe termen mediu.
        Am subliniat ceea ce conteaza, in limbaj cat mai non-tehnic. Sa reiau.... REDUCEREA cheltuielilor publice cu 1% din PIB in 2019 si cam la fel in 2020. Discutam mai jos si raspunderea PSD. Insa iata ce va trebui sa faca Orban si Citu. Sa taie cheltuielile publice. Sa le taie. Ii vedeti voi in stare pe Citu si Orban sa se bata cu pumnul in piept si sa contrazica Comisia Europeana? Serios? Ati baut ceva!!!! Eu ma astept ca PNL si Iohannis sa respecte intocmai si DE INDATA recomandarile Comisiei. Epoca rebelului Dragnea s-a dus.


        Sa incepem cu greaua mostenire... da, PSD-ul trebuia sa fi dat o astfel de prognoza despre cum se vor incadra finantele publice in ceea ce vrea Comisia. Insa, se ne aducem aminte ca deja din august, de la rectificarea bugetara, guvernul mergea pe avarie cu cateva ministere (inclusiv al invatamantului) fara titulari. Iar la rectificarea din august, cel mai vaduvit a fost ministerul educatiei.....
        Pe 10 oct 2019 a picat Guvernul... deci raportul.... sa-l ia naiba ca Romania nu mai avea guvern.

        Ce a facut noul Guvern liberal din 4 nov 2019? A inceput depesedizarea. Chiar daca acest lucru ar fi de dorit, faptul ca s-a facut in bloc, a dus la paralizarea activitatii multor ministere care organizeaza in nov-dec concursuri pentru ocuparea functiilor importante. Pana in ianuarie, mare lucru nu se intampla.... Iar asta este grav. Romania merge in deriva, fara guvernare in tot trimestrul IV.

        Sa luam de pilda Ministerul Agriculturii.... nu mai exista organigrama institutiei... toate posturile importante sunt vacante. Ministerul este IN AER.
        Structura organizatorica a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ORDIN nr. 1756 din 13 octombrie 2023  - Organigrama MADR cu evidențierea numelor persoanelor cu funcții de conducere - Funcțiile de conducere din cadrul MADR - Situația posturilor vacante din cadrul MADR Proced...

        https://www.madr.ro/organizare/postu...a-concurs.html
        Unele posturi se pun la concurs, la altele sunt anulate concursurile si se dau pe ochi frumosi.

        Marți, 12 Noiembrie 2019 09:04
        ANUNȚ! MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE ANUNȚĂ RENUNȚAREA LA ORGANIZAREA CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE DIRECTOR GENERAL DIN CADRUL AGENȚIEI DOMENIILOR STATULUI, PROBA SCRISĂ 26.11.2019



        Luni, 11 Noiembrie 2019 18:21
        ANUNȚ!
        MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE ANUNȚĂ RENUNȚAREA LA ORGANIZAREA URMĂTOARELOR CONCURSURI DE RECRUTARE:
        • șef serviciu, proba scrisă în data de 12.11.2019;
        • consilier asistent, proba scrisă, 14.11.2019;
        • consilier superior și consilier principal, proba scrisă, 26.11.2019;
        • consilier juridic asistent și consilier juridic debutant proba scrisă, 26.11.2019;
        • consilier asistent proba scrisă, 26.11.2019;
        • 2 posturi consilier superior și 1 post de consilier asistent, proba scrisă, 28.11.2019.



        Last edited by gecmc94; 21 November 2019, 01:29.

        Comment


        • Fostul ministru de finante al PDL, Ialomitianu ne repeta acelasi lucru si ne spune ce se poate intampla daca Orban nu trece la taieri.

          Daca vrem sa intelegem mai exact ce cere Comisia Europeana lui Orban si Iohannis, sa luam PIB-ul de 1000 de mld lei (acela crescut cu 4%), a reduce cheltuielile cu 1% din PIB inseamna a le reduce cu 10 mld lei. De ex, cele mai bogate sunt bugetele Min Agriculturii cu 22 mld si Min Muncii cu 25 mld, sau Min Educatiei cu 30 mld, sau Min Finantelor ANAF cu 26 mld. Se taie cate 10% din cheltuielile acestor ministere. De aceea chiar o sa dispara programul Tomata, asa cum rezulta din programul PNL de guvernare.... si se va mai taia. De exemplu, vor fi dati profesori afara dupa intrarea in vigoare a legii care reduce numarul de ore din programa scolara, desi ministrul neaga acum.


          ”Cea mai mare provocare pentru Guvernul Orban în 2019 o reprezintă încadrarea României într-un deficit bugetar de 3% din PIB până la sfârșitul acestui an. Depășirea deficitului bugetar de către România va fi sancționată de către Comisia Europeană prin declanșarea procedurii de deficit excesiv, ceea ce înseamnă impunerea României implementarea unui program de ajustare a cheltuielilor și de majorare a veniturilor bugetare. În aceste condiții va fi greu pentru Guvernul Orban să continue implementarea legii salarizării și a legii pensiilor considerate de Comisia Europeană nesustenabile financiar”, a scris Ialomițianu pe Facebook.

          ”Există un risc și pentru ratingul României prin retrogradarea României de către agențiile de rating sau transmiterii de către acestea a unor mesaje privind adâncirea instabilității macroeconomice a României. Aceste decizii ale agențiilor de rating ar însemna pentru România reducerea credibilității pe piețele financiare influențând negativ costul cu finanțarea și investițiile străine în România. Încadrarea în deficitul bugetar de 3% din PIB în 2019 poate fi asigurată prin îmbunătățirea încasărilor bugetare până la sfârșitul anului și prin stoparea cheltuielilor nejustificate”, a concluzionat Gheorghe Ialomițianu.

          Comment


          • Iohannis si Orban sunt la Congresul PPE. Iata ce a spus premierul
            ”Cetățenii europeni au votat pentru popularii europeni și au oferit o victorie în alegeri pentru PPE la nivel european. Am obținut majoritatea în Parlamentul European. Socialiștii au sperat că vor pune președintele Comisiei chiar dacă nu au câștigat alegerile, însă, în cele din urmă, PPE a reușit să își impună președintele. Totuși, când am numărat comisarii, am descoperit o situație injustă. PPE nu avea majoritate în Comisia Europeană. Socialiștii aveau 10 comisari și popularii europeni aveau 9 comisari. Am decis în România să nu acceptăm această situație injustă, pentru că cetățenii au vrut să ofere majoritatea popularilor europeni. Așadar, am schimbat guvernul socialist cu unul popular european și am numit un comisar PPE din partea României, pe Adina Vălean. Este contributia noastră modestă”.
            Dupa propunerile politice Plumb si Nica, care nu au fost acceptate din motive de tipul nod in papura (dar care pot fi intelese pana la un punct, da, nu erau impecabili), fostul guvern a facut propunerea Victor Negrescu, un personaj de nota 10 la nivel european, dincolo de orice critica. A fost respins si "premiantul" Victor Negrescu. Acum stim de ce. Pentru ca nu era PPE. In schimb a fost promovata Adina Valean, o marioneta.



            Negrescu este unul dintre cei mai experimentați lideri politici în relația cu Uniunea Europeană, cu puternice conexiuni la Bruxelles la nivelul tuturor grupurilor politice și birocraților europeni. Nu este de mirare acest lucru dat fiind faptul că acesta a lucrat mereu în relația cu instituțiile europene, fiind europarlamentar și ministru al afacerilor europene. Mai mult decât atât, liderul Partidului Social Democrat a făcut studiile la Bruxelles frecventând prestigiosul centru de formare a funcționarilor europeni, Colegiul European din Bruges.

            Victor Negrescu a ocupat funcția de ministru pentru Afaceri Europene, poziție din care s-a ocupat de pregătirea primei președintii exercitate de România la Consiliul UE și a reușit obținerea pentru România a președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Un fapt inedit al mandatului său a fost organizarea primului format trio Franța-Germania-România la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

            Înainte de a ocupa funcția de ministru, Negrescu a fost europarlamentar, fiind europarlamentarul care a inițiat cele mai importante proiecte pilot și acțiuni pregătitoare care au generat investiții de peste 50 de milioane de euro. Negrescu a fost de altfel unul dintre cei mai activi eurodeputați români, fiind desemnat “Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitală în anul 2015. În Parlamentul European, a activat în Comisia pentru Bugete, Comisia Juridică și Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie

            Dincolo de activitatea politică, Victor Negrescu este cunoscut și pentru activitatea din mediul academic, fiind cadru universitar și, începând cu 2018, pro-rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, instituție de învățământ unde a fondat Programul masteral “Development, International Cooperation and Humanitarian Aid” și Institutul pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare.

            Victor Negrescu este inițiatorul PES Activists România, rețea a simpatizanților de stânga interesați de politica europeană, ce numără peste 10.000 de membri, iar din 2019 este și coordonator al European Movement România, filiala din țara noastră a celei mai vechi și prestigioase organizații pro-europene. Din acest poziții, Negrescu și-a consolidat imaginea de eurofil și susținător al valorilor democratice.
            Sursa: Bugetul.ro

            Comment


            • Mi-a scapat treaba asta pentru ca nu am dat niciodata atentie acestei fapturi de la ziare.com. Dar destul de multi o citeau si citau. Sper ca o citeaza si acum.
              media-157419972220623600.jpg

              Mi-a placut faptul ca studentul acela care a fost in USR, cel care s-a repezit sa il intrebe primul pe Iohannis de ce organizeaza penibile ode pentru slavirea lui, a facut mai multa opozitie in cateva secunde fata de Iohannis decat Barna in toata campania electorala pe care a pierdut-o pe merit.

              Am auzit astazi urmatoarea conversatie dintre un cetatean care se pretindea informat si stiutor si un altul care doar asculta, nu contrazicea, dar nici nu se arata prea interesat de ce spunea "stiutorul".
              Stiutorul, probabil votant liberal, spunea cam asa: "daca PIB-ul a crescut cu 5%, doar atat trebuie marite salariile". Asa ca m-am gandit ca este chiar un subiect care merita discutat mai pe larg pentru ca ar trebui sa reprezinte doctrina votantilor liberali.

              Cand se publica de catre Comisia Europeana faptul ca Romania a crescut PIB-ul cu 5%, acesta cifra este neta, nu bruta, din ea scazandu-se un factor care se numeste DEFLATOR cauzat de inflatie.
              PIB-ul nominal, in lei, a evoluat astfel:
              2015: 710 mld lei
              2016: 765 +7,7%
              2017: 858 +12,2%
              2018: 940 +9,6%
              Crestere totala nominala din 2015: 32,4%, dar nu aceasta cifra este vehiculata in stirile de presa sau la Comisia Europeana, ci cresterea reala din care se scade deflatorul.
              In acest context, liberalul avea convingeri despre faptul ca salariile sunt prea mari. Iata care este impactul, dupa logica lui cum ar fi trebuit sa urmareasca PIB-ul, salariile ar fi trebuit sa creasca cu 32,4%. Salariul mediu net pe tara in ian 2016 a fost 2688 lei iar in ian 2019 a fost 4837 lei. Deci a crescut cu aproape 80%. Si este salariul mediu, nu salariul la bugetari. Conform dorintelor liberalului, salariul mediu ar fi fost 3560 lei, adica cu 33% mai mare decat cel din 2015. Asa, ca sa putem compara viziuni diferite despre economie. Cea descrisa de simpatizantul liberal este una austera si care dezumfla cresterea economica exact ca in economia europeana care creste anual doar cu 1% sau chiar mai putin.


              ?u=https%3A%2F%2Fimage.slidesharecdn.com%2Fgdp-150319014306-conversion-gate01%2F95%2Fgross-domestic-product-pdb-24-638.jpg%3Fcb%3D1426729467&f=1&nofb=1.jpg

              Comisia Europeană estimează că creşterea PIB-ului real va încetini în 2018, dar va rămâne robustă.
              Comisia Europeană estimează că creşterea PIB-ului real va încetini în 2018, dar va rămâne robustă. Piaţa muncii se aşteaptă să rămână rigidă, iar salariile vor mai creşte. Inflaţia a crescut la sfârșitul anului 2017 şi prognoza arată că va continua să crească, în continuare, în 2018, înainte de a se tempera, într-o oarecare măsură, în 2019. Deficitul bugetar va depăşi pragul de 3% din PIB, din cauza majorărilor salariale. Sunt principalele concluzii pentru România din cadrul previziunilor economice de primăvară, publicate azi de Comisia Europeană.




              Din seria analfabetismelor, da, premierul Dancila este fara PI, iar ceilalti lupta sa ii ia premiile, aproape presedintele Barna a zis "succesuri", vicepremierul Turcan a zis "agentii postali propagheaza" si "trezesti mort"
              Raluca Turcan, despre tragedia de la Timișoara: ”Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte, ferească Dumnezeu, mort”


              Comment


              • Absolut intamplator, am citit in dimineata asta un articol pe aceeasi tema a productivitatii si salariilor. Ceea ce confirma marea dezinformare legata de productivitatea muncii.
                Se spune că românii nu au salarii mari pentru ca nu sunt productivi. Mai jos, vedeti ca salariatii romani au cea mai mare productivitate a muncii raportata la salarii din intreaga Uniune Europeana. Mai vedeti si care este ponderea remenerarii salariatilor in valoarea adaugata in sectorul de retail alimentar, unde piramida se inverseaza – daca la productivitate suntem primii (192%), la salarii suntem ultimii (49%), sub media europeana de 66%.
                Fundația Friedrich Ebert împreună cu Syndex România au lansat ieri studiul „Sectorul comerț în România –un bilanț după trei decenii de transformări”. Studiul este realizat de Syndex România, autori Ștefan Guga și Marcel Spătari, și oferă o evaluare a situației actuale a sectorului comerț din România și a transformărilor prin care acesta a trecut pe parcursul …

                Productivitatea-muncii-ajustat%C4%83-la-salarii.png

                Comment


                • Expresia "se trezeste mort" am folosit-o si eu in cateva ocazii (exprimare plastica, sarcasm si ironie folosind o figura de stil).
                  Dar ca mare "enjinera" sa nu stii aria cercului cred ca e o rusine. Iar Coana Mare "a comis-o" grav de foarte multe ori. Incultura si prostia ei sunt evidente. Dar a fost docila (mai ales liderului suprem) iar cadrele au promovat-o si chiar propulsat-o in fruntea partidului.

                  Ei bine stimati tovarasi, cu Viorica Vasilica in frunte ati πRdut urat de tot. In fata sediului PSD inainte de exit-poll se striga "Unitate!". Ciumatilor le este frica ca vor pierde ciolanul de tot si vor ajunge acolo unde le este locul: in ghena istoriei.
                  Trollii de serviciu ai propagandei vor avea serios de lucru.
                  Last edited by Gil26; 24 November 2019, 22:54.

                  Comment


                  • Eu vreau sa ii vad la puscarie...
                    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                    Comment


                    • Corect. Iohannis la Puscarie. Cum de nu m-am gandit la asta.

                      Poti folosi expresia respectiva daca faci o gluma. Dar nu de la pupitrul Guvernului Romaniei cand discuti despre una dintre cele mai grave tragedii din Romania lui 2019, cu doi copii si mama lor "treziti morti". Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a fost atacata de cei ce se autonumesc "presa", fiind in realitate niste complici mituiti si ticalositi, pentru o exprimare care a jenat mult mai putin in cazul rapirii unei fete de la Caracal. Si a fost eliminata din Guvern de un premier Dancila ce era prea fricoasa sa se lupte cu presa.

                      https://www.vice.com/ro/article/a35p...-noului-guvern
                      Roșia Montană: Raluca Turcan, actual vicepremier, o critica așa pe Adina Vălean, în 2014: „A fost cel mai mare avocat al exploatării de la Roșia Montană! Ea a fost avocatul Gold Corporation, a facut LOBBY direct in Parlamentul European pentru ca in România sa se foloseasca CIANURA”. Trei ani mai târziu, Turcan era membru al comisiei parlamentare pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO și trebuia să informeze localnicii și administrația locală despre beneficiile acestui lucru. În schimb, Turcan ajungea la Roșia într-o vizită orchestrată de RMGC: întâlniri în spațiile companiei, transport cu mașinile lor, vizite doar în obiectivele din proprietatea Gold.
                      Casa "eliminata": spusele lui Iohannis in singura sueta regizata cu unii spoitori de presa.
                      Nu sunt 6, sunt 5 case, între timp, pentru că una a fost eliminată. Aceasta chestiune a apărut când am venit eu în politică. În anul 2000 mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de aceștia în campania electorală.
                      Fals, dle Presedinte Sarlatan. Nu PSD v-a creat problema ci voi, clanul de escroci care va doreati casa. O spune chiar instanta de judecata care v-a luat inapoi DOUA case. Instanta a spus negru pe alb, ingrosat mai jos, ca erati escroci cu acte false. Nevasta si tu, Iohannis.
                      instanța de apel a reținut că nu poate fi considerat valid actul subsecvent certificatului de moștenitor declarat nul, cu atât mai mult cu cât intimații-pârâți Baștea Ioan și Johannis Carmen Georgeta, părți în contractul de vânzare-cumpărare în calitate de vânzător și cumpărător, au figurat și în calitate de beneficiari ai certificatului de moștenitor, neputându-se reține buna-credință a soților cumpărători”.

                      Cumpărătorii, cu minime diligențe, au cunoscut sau puteau să cunoască faptul că cel care le transmite cota de ½ din imobil nu își justifică dreptul succesibil al proprietarilor înscriși în Cartea Funciara cu acte de stare civilă cum impunea legea, iar unul din testamentele de care acesta s-a prevalat pentru justificarea intrării imobilului în cauza în masa succesorală a fost infirmat ca urmare a expertizei grafologice prin sentința civilă nr. 276/15.01.1996 pronunțată în dosar civil 2686/1997 în care au fost părți atât vânzătorul din prezentul contract de vânzare-cumpărare, Baștea Ioan, cât și cumpărătoarea Johannis Carmen”,
                      Sursa: G4 media

                      Comment


                      • Dancila se lauda cu voturile "recastigate". Te grabesti, sunt multe voturi "mu_e iohannis".... PSD a pierdut imens la capitolul resurse umane din zona inteligenta, a economistilor si profesorilor din umbra care creionau programele de administratie, in lupta surda dintre voi, din motive de voi stiute. Sa vina dreapta si chiar doresc asta. Dar din pacate le tremura chilotii sa spuna ce au de gand sa faca. Ca doar nu vor continua Programul de Guvernare facut de Socol si echipa lui.

                        Mi s-a parut foarte simpatic comentariul acesta de pe forumuri:"Vioriq nu m-a convins sa o votez… Însă iohanis m-a convins sa o votez pe vioriq"

                        Comment


                        • Da, le tremura chilotii acum sa ne spuna de privatizari in sanatate si invatamant. In mar 2018 ne explicau dezinvolt despre ritmul liberal. Asta vrea poporul acum. De ce se tem, oare?

                          Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum cum atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. vedem că aceşti bani au intrat îns ectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare. Sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în românia, nu învăţământul, nu sănătatea. Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa. Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat. Legea salarizării unitare este o critică importantă pe care o aduc acum. Este un lucru foarte important. Românii care au plecat din ţară nu poate pentru salarii, pleacă pentru toate condiţiile din ţară, infrastructură, toate. Dacă le creşti salariile nu rezolvi foarte multe. Nu trebuie să mai folosim politica fiscală pentru a discrimina. Eu nu sunt de acord ca anumite sectoare gen IT sau Sănătate, să fie impozitate zero, pentru că cineva va trebui să plătească asta. Ceea ce nu e corect. Suntem egali în faţa legii, dar nu suntem egali în faţa fiscului?

                          Citeste mai mult: adev.ro/pbe7k0
                          Ca sa corectam totusi o prostie spusa de Citu la min 7:55 cand vorbeste de scutirile de impozit din IT si Sanatate, el spune ca "altii/noi, societatea platim contributiile sociale pentru cei din IT". Bre, ministru al finantelor lui peste prajit, este vorba doar de o scutire de impozit, nu de CAS si CASS. Aceste contributii sociale sunt platite de acei cetateni scutiti. Dar, acesta este Citu, mandria liberala. Poporul il iubeste.

                          Comment


                          • In lipsa de povesti credibile pe scena politica, infloresc glumele si acuzele. In una chiar ma identific, eu am avut un bunic la fel ca in gluma asta:
                            Bunicii mei au aparat Tara pe front de bunicii lui Iohannis si Orban, acum ei cica sunt ROMANI si eu pesedist
                            Sibienii au monitorizat prezenta sasului primar al orasului la sarbatorile nationale. ABSENT desi avea de mers pe jos din birou pana la locul ceremoniei doar 20 de secunde. https://m.ziuanews.ro/stiri/document...ibiului-584697
                            15232208_1267506553292337_9082279617721528770_n.jpg

                            Sylvie Goulard , candidata respinsă a Franței pentru Comisia Europeană (CE) condusă de Ursula von der Leyens.

                            Aceasta a fost inculpata luni cu privire la deturnare de fonduri publice, în cadrul unei anchete cu privire la presupuse angajări fictive ale unor asistenți de eurodeputați în cadrul MoDem, relatează L’Express.fr
                            Ei, la faza asta mananca rahat puturos dl Ciolos, cel pe care l-am criticat foarte dur pentru pozitia lui de sluga puturoasa a lui Macron. Daca nu va aduceti aminte, Ciolos spunea intr-un interviu ca a acceptat explicatiile date de corupta din Franta dupa o discutie de vreo doua ore iar azi procurorii francezi au inculpat-o. Ghinion Ciolos https://www.g4media.ro/politico-ciol...-european.html


                            S-au aruncat acuze grele intre Citu/Orban/Iohannis si Teodorovici/PSD pe tema bugetului. De exemplu, ca PSD nu alocat bani pentru pensii, alocatii pentru mame, etc, pentru ca nu avea bani. Fals? Adevarat? Verdictul este si-si.
                            Varianta PSD-ului este ca intotdeauna la rectificarea din nov se completeaza fondurile in functie de numarul exact de persoane inregistrate in luna nov. A doua rectificare a anului este in luna aug si atunci nu se pot cunoaste cu precizie.
                            Rectificarea nov 2018:
                            Ministerului Muncii si Justitiei Sociale: +787 milioane de lei (cei mai multi urmand sa fie folositi pentru asigurarea alocatiilor de stat pentru copii si drepturilor pentru persoane cu handicap);
                            Rectificarea nov 2017:
                            Art 13:
                            a) să majoreze alineatul 51.01.26 "Transferuri privind contribuția de asigurări sociale de sănătate
                            pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului" cu suma de 15.167 mii lei;
                            b) se diminueze alineatul 51.01.31 "Transferuri privind contribuția de sănătate pentru persoane
                            beneficiare de ajutor social" cu suma de 1.508 mii lei.
                            Deci, exista un adevar in versiunea PSD. Traditional, la rectificarea din nov se adauga fonduri pentru mame, pensii, ajutoare sociale. Nu este insa tot adevarul pentru ca la rectificarea din nov 2019 s-au adaugat 2000 milioane de lei.
                            2 miliarde lei sunt alocate Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru plata până la finele anului a drepturilor de asistență socială (pensii, alocații de stat pentru copii, indemnizații persoane cu handicap, indemnizații pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului etc);
                            Suma evident ca nu este exacta, ci una rotunda, 2 000 000 mii lei scrie in Anexa OUG. Dar este clar mult peste rectificarile din 2018 si 2017. Asa ca am propria versiune a faptelor si ce ascund si unii, si altii.

                            Eu cred ca PSD avea in plan sa completeze banii necesari prin esalonarea transei pentru rachetele Patriot. PNL in schimb a preferat sa foloseasca 2000 mil lei, bani pe care i-a platit firmei contractoare in prima saptamana de lucru in Guvern, chiar inainte de a face evaluarea bugetului.

                            Al doilea plan al PSD, pe care acestia nu au mai avut sprijin politic sa il faca, a fost sa restructureze aparatul de stat, reducand cheltuielile. Sunt numeroase interventiile lui Teodorovici, pe care la momentul respectiv le-am comentat, incepand chiar de la finalul lui 2018, repetate apoi in primele luni din 2019 iar apoi chiar in aug 2019, in care acesta se referea la ineficienta aparatului de stat, la circa 20% dintre bugetari carora nu li s-ar simti lipsa, etc, etc. Si? Nimic. Imi pot imagina ca eforturile si capitalul politic erau necesare lui Dragnea pentru a incerca trecerea modificarilor legislative in domeniul justitiei de care se tot vorbea la inceput de 2019 si care nu au fost trecute de Toader iar tentativa legislativa a lui Iordache in Parlament a fost trantita de CCR. Ultimul lucru pe care si-l doreau CEx si Dragnea era sa dea afara bugetari asa cum le propunea in mod repetat Teodorovici. A venit apoi despartirea de ALDE si esecul de la Europarlamentare si condamnarea. Din acel moment, conducerea PSD-ului a fost preluata de "gorilele" din pachetul de inaintare, cum se zice pe la rugby, cei care imping gramada in timp ce liderii coordonatori sunt la coada si baga mingea, dirijand si aripile pe teren. Gorilele, de tipul Stanescu sau Badalau, au realizat ca s-a pierdut tot capitalul politic si au refuzat sa mai aprobe vreun plan de reducere de personal, fie din aparatul central, dar si din cel local, al primariilor, de care fusesera avertizati in trecut ca trebuie sa il faca.

                            Revenind la comparatia cu o gramada la rugby, din PSD nu au mai ramas decat "gorilele" din pachetul de inaintare, adica primarii din cateva judete/zone. Nu mai exista coordonatorul din spate care baga mingea si dirijeaza gramada (numit mijlocasul la gramada, Dragnea), nu mai exista aripile si nici coordonatorii la centru (Socol si altii). Disperarea situatiei la varf l-a facut pe Stanescu sa invite "intelectualii si tinerii" sa intre in PSD la finalul sedintei in care au remaniat-o pe Dancila si l-au pus interimar pe Ciolacu. Asta dupa ce spuse cu o luna inainte ca:
                            Paul Stănescu, cel care și-a reluat o poziție de forță în PSD după întâlnirile de ieri din PSD, a declarat pentru Europa Liberă că ar trebui aduși în partid Adrian Năstase, Cozmin Gușă, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș.

                            Comment


                            • Cheltuielile facute de candidatii la prezidentiale. Surprinde destul de mult suma cheltuita de Pro Romania, un partid cu 28 de parlamentari a gasit 11,7 milioane lei sa arunce in campania electorala cu scopul de a o da jos pe Dancila. Imi imaginez ca Pro Romania a strans banii acestia cu putin inainte de inceputul campaniei electorale, pe 12 oct. Guvernul Dancila a cazut pe 10 oct prin motiune de cenzura dar evident nu exista majoritate pentru un nou guvern. Obiectivul lui Ponta era sa o dea jos pe Dancila de la sefia PSD. Si cat? Aproape 12 milioane de lei din finantari private? Evident ca urmeaza intrebarea.... DE UNDE? Nu era candidatul Pro Romania, nu era vorba de un program politic Pro Romania (era doar al lui Diaconu), Diaconu nu se impaca deloc cu Ponta (ba surse spun ca s-a si enervat cand s-a trezit pe ultima suta de metri cu Ponta ca sustinator, dupa cei de la ALDE veniti initial). Erau banii unora interesati sa cada Guvernul, sa dispara Dancila, sa fie spulberat PSD. Am vazut ca nici nu se instalasera bine cei de la PNL la butoane si au zburat 2 miliarde lei catre rachete, acum abrogarea OUG 114 cu 2% impozit pentru companiile din energie. Interesele sunt mari iar Ponta le-a jucat cum a putut, angajandu-se mercenar.


                              A-.jpg

                              B-1.jpg

                              Comment


                              • Stim, sper ca toti, despre faptul ca premierul Ludovic Orban a tocat toti banii. Declaratia lui de avere contine doar doua depozite de 12000 € ale sotiei din 2010. Deci nu s-a atins de acei bani timp de 9 ani, nici nu i-a consumat, dar nici nu a economisit nimic in toti acesti ani. Iar in tot anul 2018 cei doi oameni au trait din 3000 lei net pe luna, primiti pomana de la o firma la care cica Orban ar fi prestat ceva consultanta (aiurea). Sotia nu a avut niciun venit.

                                Si, bang, incep sa se certe liberalii si iese la suprafata din ce bani traieste de fapt Orban. Si cum acolitii din partid l-au salvat din necazul cu dosarul penal pentru coruptie, prin interventie direct la COLDEA. Nu-i nicio problema, USR este okay cu PNL, cetatenii # sunt multumiti.
                                Bzi.ro relatează, citând martori oculari care ar fi asistat la una dintre ultimele certuri între cei doi, că Ioan Balan, parlamentar PNL, l-ar fi acuzat pe Gheorghe Flutur, actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, că nu vrea să cotizeze pentru conducerea centrală a partidului.

                                M-am săturat să-i dau numai eu bani de costume lui Ludovic (Orban – n.r.). Nu ai văzut paltonul ăla pe care îl avea pe el la vizita din Republica Moldova? Era cumpărat de mine. Mai dă și tu bani, că nu pot susține numai eu vestimantația lui șefu’. Trebuie să-l ajutăm pe Ludovic pentru că nu are nicio sursă de venit”, ar fi fost auzit Balan spunându-i lui Gheorghe Flutur.

                                Din câte se pare, scrie publicația, Flutur nu ar mai vrea să cotizeze pentru conducerea centrală a PNL, iar asta l-a nemulțumit la culme pe deputatul Ioan Balan.

                                Eu nu am de ce să-i dau bani lui Ludovic pentru că eu i-am salvat pielea la Florian Coldea. Iar acum, a ajuns să mă judece Mara Mareș că ea nu mai dă bani pentru conducerea partidului, să mai dau și eu”, ar fi spus Ioan Balan, în discuția cu Gheorghe Flutur.

                                Conform publicației locale, un alt susținător puternic din punct de vedere financiar pentru Orban ar fi familia Marei Mareș, lidera Tineretului National Liberal. Aceasta provine dintr-o familie extrem de bogată și ea s-ar fi plâns prima că nu mai vrea să-l finanțeze pe Ludovic Orban.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google