Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • @aris86, totusi sa nu comparam 1997 cu 2017 in materie de automatizari. Vorbim de alta tehnologie. Nu vad o problema ca au incercat acum din nou. Doar sunt curios cum vor mitiga problema.

    Dar repet, noi comentam pe cazurile de pe forum neavand niste statistici care be spuna dimensiunea problemei.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Originally posted by aris86 View Post
      Dacă erai în locul celor cu probleme ...
      Daca eram in locul lor eram suparat, normal, dar ceea ce am vrut sa spun este sa nu generalizam cateva probleme aparute. Sa-ti dau un exemplu concret: eu am avut ghinionul ca orice componenta de pc produsa de Gigabyte sa mi se strice(placi de baza si grafice).Concluzia a fost ca nu mai cumpar nimic de la ei iar de cativa ani iau doar Asus si totul este ok, dar asta nu inseamna ca Gigabyte este o firma de 2 lei.

      Comment


      • Originally posted by bolovan View Post
        @JNic asa toata masina este un consumabil.
        Ceva este neinregula cu ambreiajul...ca ala se schimba.
        Masina nu este un consumabil ci un obiect cu o anumita durata de viata. La depasirea acestei durate de viata, chiar daca masina este OK, dispare responsabilitatea producatorului in raport cu ea. Singura lui responsabilitate ramane asigurarea pieselor de schimb de catre el sau prin producatori OEM, pentru inca un numar de ani.
        Consumabil este acel reper al masinii despre care producatorul imi precizeaza clar ca trebuie schimbat la anumite intervale de timp sau de kilometri parcursi. Neschimbarea consumabilului conform recomandarilor atrage responsabilitatea mea de utilizator, in cazul aparitiei defectelor ce pot avea ca sursa acel consumabil.
        La categoria consumabile as trece si acele elemente care se pot uza din cauza utilizarii improprii. Ca exemple care imi vin in minte as spune statul la semafor cu ambreiajul apasat sau urcatul zilnic al bordurilor.

        Originally posted by alinn28 View Post
        Daca eram in locul lor eram suparat, normal, dar ceea ce am vrut sa spun este sa nu generalizam cateva probleme aparute. Sa-ti dau un exemplu concret: eu am avut ghinionul ca orice componenta de pc produsa de Gigabyte sa mi se strice(placi de baza si grafice).Concluzia a fost ca nu mai cumpar nimic de la ei iar de cativa ani iau doar Asus si totul este ok, dar asta nu inseamna ca Gigabyte este o firma de 2 lei.
        Eu unul cand am ales Dacia nu am pus problema asa. Am ales ceea ce mi s-a parut apropiat de criteriile mele, cu cele bune si cele rele pe care le are si cu asumarea riscurilor de rigoare. Totusi nu sunt de acord cu reclama mincinoasa, care mai apoi te lasa cu ochii in soare ca in cazul Easy-R.
        Un simplu comunicat Dacia prin care sa admita public ca au o problema si ca lucreaza la remedierea ei, ar calma spiritele inflamate ale celor afectati.

        Originally posted by Silviu View Post
        Dar repet, noi comentam pe cazurile de pe forum neavand niste statistici care be spuna dimensiunea problemei.
        Este adevarat dar statistica forumurilor este cea care scoate la lumina, uneori in mod exagerat, problemele unui produs. Pana la o reactie publica din partea Dacia, forumurile dau o imagine a problemelor existente, bineinteles cu laudele sau criticile de rigoare.

        Inainte sa cumpar masina actuala, forumul a fost unul din locurile de informare asupra avantajelor si dezavantajelor.
        Last edited by JNic; 27 October 2017, 07:06. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Vad ca oarecum "am fost tras de urechi" ca am pomenit aici scurta istorie a transmisiei Easy-R. Nu este nicio suparare, dar am avut totusi un motiv. Promit ca dupa aceasta postare nu o sa mai deranjez pe nimeni si o sa-mi vad doar de jurnalul meu. Eu nu sunt specialist in domeniul auto, nu ma pricep sa diagnostichez un defect doar din descrierile de pe forumuri si nu-mi place sa-mi dau cu parerea doar asa, ca sa ma aflu in treaba. Daca nu aveam 0,9 TCe cu Easy-R stateam in banca mea si-mi vedeam de treburile mele.
          Am condus de cand ma stiu numai masini cu ambreiaje clasice, stiu foarte bine componenta si modul de functionare si deasemenea recunosc imediat semnele cand un ambreiaj incepe sa-si dea obstescul sfarsit. Ca o parere strict personala, nu cred ca este de vina calitatea ambreiajelor folosite pe aceste masini. Sigur ca pot exista unele loturi cu defectiuni dar astea sunt incidente izolate si se rezolva fara prea mari batai de cap. Ceea ce banuiesc eu este ca vibratiile caracteristice motorului 0,9TCe reprezinta cauza problemelor. Am vazut ca multi sunt deranjati si resimt vibratiile si in mers. De asemenea si la pornire unii se plang de vibratii puternice si de fluctuatii mari de turatie doar stand pe loc, la ralanti. La inceput nu se schimba decat ambreiajul cu totul. Acum vad ca se schimba si volanta. Vibratiile exagerate ale motorului se transmit automat si in volanta si apoi, mai devreme sau mai tarziu, in functie de amplitudinea lor se ajunge la deformarea discului. De aici se poate intampla orice: se pot rupe arcurile de pe disc, se poate fisura placa diafragma (soarele) etc. Este posibil ca vibratiile sa se accentueze si din cauza uzurii rapide a suportilor de la motor. Daca ar fi doar calitatea proasta a materialului antifrictiune simptomele ar fi altele: la accelerare motorul s-ar tura in gol, viteza ar creste lent si uneori ar aparea si un miros de garnitura arsa. Nici rulmentul de presiune nu are motiv sa se strice cu toate ca este piesa cea mai solicitata a ambreiajului (el oricum are un uruit specific inainte de gripare). Placa diafragma nici atat, ca daca se fisureaza nu mai misti masina din loc.
          La cei cu pedala de ambreiaj, in clipa in care apar unele vibratii la plecarea de pe loc, ar putea sa le neutralizeze prin apasarea partiala a pedalei. La Easy-R nu e cazul si implicit uzura creste poate exponential.
          Am facut conexiunea si cu faptul ca motorul de 1,6 pe care a debutat Easy-R nu vibreaza. De asemenea probleme nu sunt, cel putin la acest nivel, nici pe 1,5 DCi. Oare de ce 0,9 TCe? Ce-l diferentiaza de celelalte motoare?
          Repet, sunt doar supozitii ale unui nespecialist, dar daca am dreptate (si sper sa nu am) mai devreme sau mai tarziu exista posibilitatea ca foarte multi din cei cu 0,9 TCe si Easy-R sa ajungem acolo. De asemenea si o parte din cei care nu au Easy-R pot avea neplacuta surpriza sa schimbe ambreiajul mai repede decat ar fi normal. Pot sa-l controleze dar cu pretul unei uzuri mai mari decat este normal.
          Sigur ca tot ce am spus pana acum ar putea si sa fie in totalitate fals si cauza sa fie cu totul alta. Cine stie, poate ca vom afla si noi pana la urma.

          Comment


          • Aceiasi parere o am si eu, defectarea kit-ului de ambreiaj este efectul, nu cauza.
            In dimineata asta am plecat de pe loc dupa ce am incalzit 5 min(cronometrat) motorul, nu au aparut trepidatii dar a schimbat foarte greu in tr 2, la turatii foarte marii(am avut impresia ca este pe modul manual, dar era pe pozitia D).
            Am observat ca in primii 5 - 10 km, schimbarea in treptele 2,3,4 se face mult mai violent, se simte socul la cuplarea discului de ambreiaj, dupa care totul merge perfect.

            Comment


            • Paralela cu modelul Easy-R din Brazilia nu este adecvata deoarece nu stim ce cutie a fost folosita acolo si nici daca au fost sau nu probleme cu ea. La fel in Romania, oficial daca cautam, nu sunt probleme cu cutia in schimb pe forum sunt utilizatori care se plang si avem si cazuri concrete de schimbare pe garantie a unor subansamble.

              Originally posted by gabrieln1960 View Post
              De asemenea si o parte din cei care nu au Easy-R pot avea neplacuta surpriza sa schimbe ambreiajul mai repede decat ar fi normal.
              Avem un 0.9TCe manual (@stoicanu) pe forum cu 200000+km (si cu modificari de putere si exploatata preponderent in oras) ce nu cred ca a avut probleme cu ambreiajul (poate ma insel).

              Deocamdata Dacia schimba kituri. Avem un utilizator ce e la a doua interventie in garantie. Sunt curios ce ii vor face acum.

              Originally posted by C.Mike View Post
              Am observat ca in primii 5 - 10 km, schimbarea in treptele 2,3,4 se face mult mai violent, se simte socul la cuplarea discului de ambreiaj, dupa care totul merge perfect.
              La 0.9TCe, la rece, nu poti controla deloc turatia de schimbare (in functie de cat de mult apesi pedala)? La dCi pot in orice conditii sa fac asta. Foarte ciudat comportamentul.
              Last edited by Silviu; 27 October 2017, 10:25. Reason: Automerged Doublepost
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Poti controla cand are loc schimbarea, dar la pornirea dimineata, la rece si mie imi schimba destul de sus treptele de viteza, 1-a o tinea foarte mult si daca eram in eco, catdeodata cand schimba a doua, schimba si a treia dupa o secunda ca deja ajungeam la 30-40km/h

                Comment


                • Oare softul cutiei citeste temperatura motorului si cea exterioara ? Sau robotei misca greu cand sunt reci?

                  Comment


                  • @C.Mike, cu siguranta primesc informatii despre temperatura.

                    La dCi nu se manifesta asa, indiferent de temperatura exterioara sau a motorului. Schimba tot timpul (inclusiv la prima plecare) in functie de pedala niciodata n-am observat sa ma "oblige" sa mai accelerez ca sa schimbe (tinand pedala apasata constant).

                    Bineinteles mai putin cazul in care prin schimbare ar cadea turatia sub un anumit prag minim (sub 1000rpm din ce am observat).

                    Inseamna ca are comportament putin diferit fata de dCi+TS4.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • La mine de exemplu dimineata a tinut treapta intai pana in 3500-4000 rpm la prima si a doua plecare, fara inclinatii ale drumului

                      Comment


                      • Buna ziua. Doresc un sfat. Cum trebuie sa procedez a posta doua foto cu piesele schimbate. Multumesc.

                        Comment


                        • [ATTACH]522641[/ATTACH]

                          [ATTACH]522642[/ATTACH]

                          Comment


                          • Exact asa se manifesta si la mine, oare si la ceilalti se comporta la fel?

                            Comment


                            • Cu motorul rece și accelerat puțin mai energic, poți ajunge și la 5-6 mii de ture.

                              Comment


                              • @Valderama
                                Concluzia, noutati, ceva despre soft?
                                Ce justificare au pentru?
                                Totusi, este al doilea kit.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google