Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fotografiile postate provin de la primul kit de ambreiaj schimbat în primăvară, piese cu care mașina a venit din fabrică. Nu sunt expert însă, piesele nu sunt uzate uniform, nu calcă perfect.
    Voi sugera la a doua schimbre a chitului care va fi făcută când vor avea piesele, să facă și o resoftare. Din câte m-am interesat, resoftarea nu se face în niciun service autorizat Dacia, ci doar la uzină.

    Comment


    • Scuze, am crezut ca deja ai schimbat al doilea kit. Asteptam noutati.
      Toate cele bune.

      Comment


      • Este normal ca la rece sa tina motorul supraturat in tr. I si II . Asa a hotarat proiectantul . Motorul trebuie sa ajunga cat mai rapid la temperatura de regim . Evitati sa ridicati turatia peste 3000 , ungerea este inca defectuoasa si uzura este mai mare .
        Eu cred in continuare ca zdruncinaturile sunt generate de calitatea proasta a " ferodourilor" precum si de compozitia fontei din placa de presiune si volanta.
        Dar... vorba frantuzului , "on va voir ".

        Comment


        • Originally posted by C.Mike View Post
          Aceiasi parere o am si eu, defectarea kit-ului de ambreiaj este efectul, nu cauza.
          In dimineata asta am plecat de pe loc dupa ce am incalzit 5 min(cronometrat) motorul, nu au aparut trepidatii dar a schimbat foarte greu in tr 2, la turatii foarte marii(am avut impresia ca este pe modul manual, dar era pe pozitia D).
          Am observat ca in primii 5 - 10 km, schimbarea in treptele 2,3,4 se face mult mai violent, se simte socul la cuplarea discului de ambreiaj, dupa care totul merge perfect.

          Daca pleci de pe loc imediat dupa ce ii dai cheie si accelerezi ferm mai apar trepidatii? Eu asa plec de cele mai multe ori. Si la mine se aude cateodata (de cateva ori) cand cupleaza dupa schimbarea treptei (poate se incuruca in trepde in functie de cum accelerez/franez, vrea sa dea superioara si de fapt isi da seama ca trebuie inferioara si invers sau eu stiu dc...).
          Si la mine cu motorul rece trebuie sa o turez mai mult ca sa schimbe in tr 2 dar nu nu foarte mult (nu m-am uitat pe turom. pentru ca nu mi s-a parut deranjant).
          Oare daca o treci in M, si dai tr 2 pe la 2k ture sa zic, o schimba daca-i motorul rece sau refuza sa schimbe? Eu n-am fol M decat foarte rar in mers (doar asa sa vad cum e) si nu prea stiu cum functioneaza.

          Nu am urmarit toate postarile dar sunt curios daca la cei care au avut probleme cu trepidatiile, in momentul in care au inceput sa apara, masina trepida doar in crawl si in stationare (dimi cu motor pornit) sau si in mers cand se accelera ferm (sa zicem in primii KM dimineata la prima pornire).

          Comment


          • Nu pot sa accelerez ferm la prima plecare, deoarece trebuie sa execut un S foarte strans la iesirea din parcare.
            In modul manual schimba in tr 2 fara probleme.
            In prima faza, trepidatiile apar doar la primele plecari la rece si se simt foarte slab.
            Eu am sesizat trepidatii usoare si la mersul cu spatele, la primele manevre.
            Acum nu le mai las sa apara, am simtit de cateva ori dimineata trepidatiile si am evitat sa le reproduc.

            Comment


            • Chiar daca par a ma repeta, sunt nevoit a scrie care au fost semnele aparute la masina mea, ce m-au determinat a concuziona ca ceva este dubios.
              1.Efectuarea manevrei de iesire cu spatele in special, dimineata, motor rece.
              Trepidatii anormale la trenul de rulare. Trepidatiile se accentuau cand piciorul era complet luat de pe frana. Daca eliberam usor pedala de frana, si masina incepea sa ruleze cu spatele, normal, turatia incepea sa se mareasca si apareau desigur, trepidatii.
              Daca la inceput au aparut cand motorul era rece, si cu motorul cald, la mers cu spatele apareau trepidatii.
              2. La plecarea de pe loc cu fata, cu motorul rece, intotdeauna apareau trepidatii. Uneori, destul de rar, si cu motorul cald apareau trepidatii.
              Suparat fiind, am incercat de multe ori, a pleca de pe loc cu fata in modul M. Plecare in treapta a doua, motor turat pana pleca de pe loc, exact ca la o cutie manuala, si schimbarea treptelor in continuare conform dorintei. Oricum, daca schimbi treptele mai mult decat trebuie, masina iti accepta dorinta doar daca viteza, coroborata si cu alti parametrii permit acest lucru. Plecarea in regim manual si schimbarea treptelor in acelasi mod, am ajuns eu la concluzia, ca este doar o amagire. Acceptarea plecarii cu masina in acest mod, inafara de conditiile meteo neprielnice (polei, zapada), nu face decat a amana luarea unei masuri in ceea ce priveste remedierea problemei.
              Eu unul am un prestige, 0.9, caruia i-am pus intr-o reprezentanta autorizata si gpl. Acum cand va scriu, mi-am adus aminte ca reprezentantul atelierului de service si reprezentantul constructorului au incercat sa scape fara a remedia, desi nu au reusit, in primavara, kitul de ambreiaj. Motivul? Domnule, cutia robotizata nu este parametrata pentru gpl. I-am pus sa argumenteze: gpl-ul are alta temperatura de combustie, nu poate fi verificata turatia la plecarea de pe loc, ca din fabrica masina este facuta, in cazul benzinarului, sa pleca de pe loc la ridicarea franei la o turatie de 1100 - 1200 ture. Le-am spus ca sunt cele mai ciudate argumentari auzite, rugand a analiza cel putin optic cum pleaca masina, cald fiind motorul, deci pe gpl, cate ture are. S-au convins ca cel putin optic, nu exista nici-o diferenta.
              Stau si ma gandesc acum, ca si atunci, si ma felicit ca am pus instalatia de gpl intr-o reprezentanta Dacia, si nu la diferite ateliere mana in mana cu reprezentantele Dacia. Eram bun sa platesc din buzunar interventia asupra masinii!
              Astept sa ma sune cei din reprezentanta si sa remedieze iarasi problema. Va tin la curent.

              Comment


              • Originally posted by C.Mike View Post
                Nu pot sa accelerez ferm la prima plecare, deoarece trebuie sa execut un S foarte strans la iesirea din parcare.
                In modul manual schimba in tr 2 fara probleme.
                In prima faza, trepidatiile apar doar la primele plecari la rece si se simt foarte slab.
                Eu am sesizat trepidatii usoare si la mersul cu spatele, la primele manevre.
                Acum nu le mai las sa apara, am simtit de cateva ori dimineata trepidatiile si am evitat sa le reproduc.
                Am facut si eu niste teste si cu motorul rece schimba pe la 3k ture iar dupa ce se mai incalzeste schimba pe la 2,4k ture, acelasi mod de a accelera (vb de schimbare din tr 1 in tr 2 in D si fara ECO). In M schimba cand ii dai tr 2, chiar daca turatia este sub 3k. Mi se pare foarte ok cum schimba.

                Dar dupa ce iesi din parcare si accelerezi ferm/normal, mai apar trepidatiile? Sau apar doar daca o lasi in crawl sa acc singura pana prinde ceva viteza?

                @Valderama, daca esti in D si accelerezi din prima (motor rece) ferm/normal, mai apareau trepidatiile?

                Comment


                • Eu, de cand am luat masina, peste 90% din utilizare am mers cu ECO activat. Am observat ca in ambele regimuri (motor rece si cald) cu ECO dezactivat, schimbarea treptelor se face la turatii inalte si nu imi place. Prefer un mers mai linistit, fara a ridica turatia inutilsi de aceea merg cu ECO dezactivat.
                  Cu plecare lina, schimbarea treptelor se realizeaza in jurul a 2500 ture.
                  Trepidatiile sunt prezente in crawl insa, indata ce incep a accelera, dupa 1300-1400 ture trepidatiile dispar. Reprezentantul constructorului, in primavara, atunci cand am schimbat kitul de ambreiaj mi-a spus ca trepidatiile exista si in mersul obisnuit insa, ele nu mai sunt sesizate din pricina factorilor externi: zdruncinaturi provenite la rularea pe carosabil cu denivelari, zgomot pneuri si motor.
                  La plecarea brusca de pe loc cu motorul rece topaie masina rau de tot. Eu percep si un zgomot care vine mai mult din dreapta. Suspectez si o uzura prematura a tampoanelor de cauciuc ale motorului.

                  Comment


                  • Eu ies din parcare in tr 2 in modul M. Daca nu sunt obligat sa incetinesc sau sa opresc nu sunt probleme.
                    Daca nu apuca motorul sa se incalzeasca si sunt obligat sa opresc, adica trece in tr 1, cand plec apar trepidatii, eu dau tr 2, nu o las in tr 1 decat dupa ce se incalzeste motorul bine, deci nu folosesc tr 1.
                    Daca las motorul sa se incalzeasca 5 min si plec cu tr 2, in modul manual nu mai apar trepidatii in nici o situatie.

                    @Valderama
                    Putin offtopic, scuze.
                    Daca pui gpl in reprezentanta Dacia nu pierzi garantia(nici la motor) ?
                    Last edited by C.Mike; 29 October 2017, 14:06. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Ce naiba oameni buni!?Atatea artificii faceti pentru a nu trepida sau a putea pleca de pe loc,un lucru este CLAR combinatia 0.9 tce cu easy-r este PENIBILA si de tot rasul

                      Comment


                      • Originally posted by Valderama View Post
                        Eu unul am un prestige, 0.9, caruia i-am pus intr-o reprezentanta autorizata si gpl.
                        Adică un Easy-R(JS3)+TCe (H4B408) echipare E2(Laureate) cu de toate redenumit Prestige, nu un E3(Prestige) veritabil

                        Easy-R(JS3) + TCe cu GPL(H4B410) nu există în configurator și nici în dialogys, pentru că nu încap toate acareturile gpl(plămân, pompă apă electrică etc).. dar ce știu proștii ăia de la Dacia
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • Am mers cu taxi Easy-R(JS3) + TCe cu GPL(Prestige) , pus dupa, si se pare ca merge ok. Pe taximetrist nu il intereseaza garantia, si i-a pus Gpl imediat dupa ce l-a luat.

                          Comment


                          • Orice echipare peste ceea ce are mașina, dacă nu este făcută în reprezentanța Dacia, duce la pierderea garanției dacă se constată că acea adăugire a dus la o anumită defecțiune.
                            De asemenea, instalația de gpl încape fără probleme la easy r.

                            Comment


                            • C.Mike pe taximetrist nu-l interesa nimic...nici ITP-ul (se ia pe spaga)...nici revizii/intretinere calumea (lasa ca merge si asa)...si evident...ca o sa-i crape (ca o sa-i crape)...o sa urle ca ce proasta-i dacia si o sa fie revoltat ca nu-i repara astia masina...si nu-i dau alta in loc.

                              Comment


                              • Posibil, nu te contrazic, deocamdata este foarte incantat de consum si confortul pe care il ofera easy-r.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google