Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am gasit niste amanunte interesante despre cazul mitei austriece de 20 milioane de euro in total catre liberali.

    Pare ca totul a pornit din Austria pe 5 mai 2017 cand procurorii austrieci au facut o mare actiune de perchezitie la constructorii din acea tara. Swietelsky (a treia mare companie de constructii austriaca), Habau, Strabag (cea mai mare), Porr ... pana la 20 de companii. Motivul: price fixing, oferte false la licitatii, intelegeri cartelare. La ei acolo.

    LINZ/WIEN. Die jüngsten Hausdurchsuchungen in der Baubranche wegen mutmaßlicher Preisabsprachen betreffen auch die oberösterreichischen Konzerne Swietelsky und Habau. Beide zeigen sich kooperativ. Dem Vernehmen nach dürfte die Großrazzia der Justiz nächste Woche bei kleineren Firmen weitergehen.


    LINZ / VIENNA. The recent house searches in the construction industry for alleged price fixing also affect the Upper Austrian companies Swietelsky and Habau. Both are cooperative. According to reports, the large-scale raid of the judiciary should continue next week at smaller companies.
    For many Austrian construction companies, the Economic and Corruption Prosecutor's Office (WKStA) carried out house searches on Wednesday and Thursday. As reported, the suspicion of illegal price fixing in civil engineering projects in the room. In total, there were around 20 companies or Group locations.

    In addition to Strabag and Porr, the two largest Upper Austrian companies were also affected - Swietelsky and Habau.
    Probabil ca in timpul acelor investigatii, procurorii austrieci au gasit si plati suspecte, in conturi off-shore facute catre Josef Hornegger, reprezentantul companiei austriece Swietelsky in Romania. Si asa s-a ajuns ca in aprilie 2018 sa se faca mai multe perchezitii in Linz la sediul firmei.

    Perchezitiile au avut loc saptamana trecuta in sedii din orasul Linz ale companiei de constructii Swietelsky.
    Este vorba de o ancheta efectuata de Directia austriaca pentru infractionalitate financiara, a confirmat Adolf Scheuchenpflug, directorul companiei Swietelsky.
    Investigatia vizeaza fosti angajati ai companiei suspectati ca au „actionat in mod ilegal” in legatura cu atribuirea unor contracte publice in Romania in urma cu cativa ani, precizeaza firma Swietelsky.

    Procurorii DNA spun că, în perioada 2009-2013, Josef Hornegger, directorul reprezentanței din România a companiei austriece, a contribuit la negocierea și plata unui comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la compania feroviară, către oficialii romani implicați în deblocarea plăților sau care le puteau influența.
    Ei bine, primul protocol DNA/PG-SRI a fost semnat pe 4 aprilie 2009. SRI asculta pe unii dintre liberali chiar din oct 2008 (pe Tariceanu, despre care exista 430 de file de comunicari interceptate de SRI in perioada 13 oct 2008 - 7 dec 2015).
    interceptari.png

    Cum putem sa ne explicam ca austriacul acesta a reusit sa negocieze comisioane de 10% din platile statului roman, inapoi catre ministri precum Vladescu, parlamentar precum Boureanu, fara ca SRI sa stie? 430 de pagini de stenograme despre Tariceanu si nimic despre coruptii Vladescu si Boureanu sau alti secretari de stat cu nume mai putin cunoscute din zona finantelor si a CFR?

    O explicatie este ca SRI-ul este chiar atat de prost si incompetent. Si pe care o cred doar curcile.
    Eu cred ca a existat o protectie politica pentru aceasta spaga. Si ea nu ar fi fost niciodata investigata daca nu se trezeau procurorii din Austria sa caute firma Swietelsky din cauza cartelului din 2017. Investigatie care a dus la aflarea si despre niste spagi din Romania. Si care apoi a pus DNA-ul la treaba in mai 2018 pentru ca altfel, SRI-ul se facea ca nu vede iar DNA-ul se ocupa cu cele doua angajate din Alexandria.

    Asa se trateaza coruptia la romani. Neincrederea in institutiile statului si in justitie este pe deplin justificata.

    Comment


    • Asa se trateaza coruptia la romani. Neincrederea in institutiile statului si in justitie este pe deplin justificata.
      Pai parca Dragnea a "tratat" coruptia. A avut grija si de institutiile statului si de justitie. De acum incolo putem avea deplina incredere in ele.
      Si o dovada va fi data de 15 aprilie.

      Comment


      • Ce este pe 15 apr?

        Comment


        • Teoretic ar fi data cand idolul national va putea vedea rezultatul luptei sale. Poate poza in victima sau invingator. Sau iar se amana suspansul. Oricum batalia lui continua. Doar nu vrea sa plece ca un prost din functie si viata. Intre timp a mai facut pe mascariciul la Craiova.
          Si tipic pentru orice manifestatie a pesedeului:
          Este cazul unui tanar din comuna Amarasti, judetul Valcea, care a recunoscut sincer reporterilor de la Epoch Times Romania ca participa la manifestatia PSD doar de dragul plinului facut la masina unchiului sau.
          Mai un mic, mai o bere, mai un plin de rezervor, mai luati cu arcanul.... amarastenii astia.
          Last edited by Gil26; 14 April 2019, 14:23.

          Comment


          • Bai, nu stiu cati au fost platiti, cati au venit fortati. Eu stiu insa sa demasc propaganda. Este foarte posibil sa fi fost acel tanar din Amarasti, Valcea. Este chiar posibil ca primaria comunei, poate un pesedist, sa fi vrut sa aiba pe cativa acolo, sa para ca face treaba de partid. Si sa fi platit unora plinurile de masini ca sa mai transporte inca 2-3 consateni. Distanta dintre Amarasti si Craiova este de 90 de km (se poate verifica pe harta). Dus-intors, aproape 200 km. Deci macar 12-15 litri din acel plin de 45 l (ca nu s-au dus cu pana prostului la benzinarie) sunt transportul. Stimulentul material pentru soferia la miting a fost de 30 de litri de benzina.

            Pentru banii acestia de transport gratuit, m-as fi dus si eu sa strig vreo doua impotriva lui Augustin Lazar, procurorul tortionar comunist care zice ca procuratura comunista a facut acte discutabile. Sau contra SRI-ului care nu a mirosit spaga liberalilor Vladescu si Boureanu.
            Last edited by gecmc94; 14 April 2019, 17:46.

            Comment


            • Apropos, eu l-as aresta pe acel "tanar sincer" care a acceptat sa faca ceva contra vointei lui. Una este sa vrei sa spui unele lucruri la un miting politic si sa iti faciliteze un partid transportul, si alta este sa faci asta de dragul unchiului, care avea nevoie sa umple masina cu oameni. Trebuia sa lase locul cuiva care stie de ce merge. Iata un tanar frumos si liber, un natarau spagar.
              Last edited by gecmc94; 14 April 2019, 17:58.

              Comment


              • Stai linistit ca si prin ograda opozitiei (mai ales a peneleului) se petrec din astea. Dar la pesede e traditie la scara mare.
                Nu vad de ce ar trebui arestat tanarul. A fost sincer si asta a fost alegerea lui. Iar asigurarea transportului la manifestatii e ceva normal. Mita electorala e altceva. Si aici cei care se ocupa de asta ar trebui trasi de urechi. Totul pleaca de sus in jos. Dragnea, Olguta, Oprisean,.... si ajunge la secretarul de partid care vrea sa dea bine in fata sefilor. Sa arate cati a adus el la meeting. Iar la Craiova Daddy i-a laudat pe cativa din astia.
                Atunci cand oamenii vin din convingere la o manifestatie (nechemati de vreun partid) au grija jindarii de ei. De fapt astia (cei care gandesc liber) sunt cei mai periculosi pentru partidul rosu. Cu dusmanul de clasa (opozitia) e mult mai usor.
                De Lazar si SRI se ocupa marele conducator cinstit si drept. Plus propaganda partidului.
                Last edited by Gil26; 14 April 2019, 20:04.

                Comment


                • Ei, Gil? Ce mai pricepi din asta cand inculpatul Dragnea beneficiaza de 35 de zile de amanare multumita celor doua exceptii de neconstitutionalitate depuse chiar de DNA, Raluca Mirica. N-am citit motivele, doar ca mi se pare amuzant.

                  Comment


                  • Parca punctul forte al avocatilor a fost faptul ca sotul unei judecatoare este prin PSD. Deh, apoi una se pensioneza. Totul se prescrie. Victorie usoara. Pacat ca pentru asta a distrus tot in justitie.
                    Patru inculpati din cinci recunosc vinovatia, unul nu. Decizia CCR, completuri,.....

                    Una peste alta Dragnea a invins. Sfarsitul lunii mai nu mai are importanta. Si vin alegerile. Tariceanu se vedea la prezidentiale, dar pana la urma tot Daddy se baga in fata.

                    Comment


                    • Mai este acuzatia DNA cum ca Tariceanu are niste probleme cu ancheta presupusei mite de la Fujitsu Siemens Austria in perioada 2007 2008, posesoarea licentelor Microsoft. Cica ancheta pornita de la procurorii austrieci. Insa dupa 10 ani, intervine prescrierea faptelor. Asa au scapat multi ministri. Nu inteleg ce scop are cererea DNA catre Parlament, alta decat manevra politica.

                      Si Iohannis prin avocatii lui au amanat niste procese multi ani de zile.
                      Avocații de la Mușat și Asociații, plătiți de Klaus Iohannis pentru a-l readuce în posesia casei din Sibiu, schimbă, după cum le convine, adresele la care sunt citate părțile. Când au nevoie ca un proces […]
                      Last edited by gecmc94; 16 April 2019, 20:09.

                      Comment


                      • Daca ne uitam la problema din punctul de vedere al echitatii sociale, poti sa vezi problema ca fiind specularea portitelor legislative de avocati foarte priceputi si foarte scumpi.
                        Hai ca as putea pricepe, Dragnea Jr avea firmele de porci, Teldrum este falimentara dar nasul lui Dragnea este un bogat Stanescu. PSD are bani.
                        Dar la Iohannis? Platea PNL-ul procesele caselor lui Iohannis produse inainte ca Iohannis sa fie PNL-ist? Asta nu o cred.
                        https://www.zf.ro/profesii/cel-mai-b...-mici-15069771
                        Cat costa avocatii de la Musat si asociatii pe care i-a folosit Iohannis ani de zile? Intre 150 si 500 de euro pe ora. Pfoaaaaaa.
                        Cine a platit zecile de mii de euro din partea lui Iohannis? N-ar fi exclus sa fi atins suta de mii de euro. Acestia sunt toti banii produsi de Iohannis din chiriile respective.
                        „Noi am menţinut acelaşi nivel al onorariilor ca şi până acum, investind constant în (...) serviciul juridic pe care îl oferim clienţilor noştri. La Muşat & Asociaţii, onorariile standard sunt calculate pe tarife orare în funcţie de natura şi complexitatea proiectului, şi respectiv de senioritatea avocaţilor implicaţi, şi pot varia între 150 şi 500 euro“, precizează Mona Muşat, managing partner în cadrul casei de avocatură Muşat & Asociaţii, una dintre cele mai vechi şi cele mai cunoscute de pe piaţa locală.

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post

                          Stia A Lazar, procurorul, ce se intampla la Aiud? Tot din legea din 1969:
                          ART. 30 - In exercitarea atributiilor de supraveghere, au acces in locurile de detinere si de munca presedintele tribunalului sau judecatorul delegat de acesta si procurorul competent potrivit legii. De asemenea, delegatii organelor cu atributii de control, precum si persoanele autorizate de ministerul in a carui subordine se gasesc locurile de detinere.

                          Fumigenele si intoxicarile tale nu ajuta. Augustin Lazar era presedinte si a decis stiind foarte bine ce se intampla la Aiud (chiar si prin asumare si semnatura).

                          Ce imi place la nebunie cand useristii nascuti ieri se refera la "foarte multi tampiti care cred". Tolontan, Davidescu, Ernu, Romania Curata, Narcisa Iorga, Asociatia 21 Dec 1989, prof dr Corneliu Liviu Popescu,.... toti sunt tampiti care cred. Iar tu/voi sunteti aplaudaci de slugi si de complici de tortionari care redefinesc culmea anti-comunismului. Sa va fie rusine.
                          Sa ii uram bun venit pe lista tampitilor care cred. Dupa cateva zile de reflectie de la acel moment, cred ca o putem include si pe Alina Mungiu Pippidi.
                          Iar azi, chiar judecatorul CCR Daniel Morar, eroul useristilor si hastagistilor. Lui Daniel Morar i-am apreciat cateva opinii la CCR, m-au cam enervat altele (pe care le cred chiar gresite). Mi-a placut ca nu a aplicat protocolul neconstitutional cu SRI din 2009. Acum, Daniel Morar mai face un gest de onoare.

                          "Decizia dvs. de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018 domnului procuror general Augustin Lazăr m-a determinat să reflectez asupra semnificaţiei acestui premiu, acordat şi subsemnatului în anul 2011", afirmă Morar în scrisoarea deschisă.

                          El spune că, atunci când G.D.S. i-a acordat premiul în anul 2011, pentru „modul în care, în pofida presiunilor politice, a asigurat eficienţa, independenţa şi imparţialitatea anchetelor de corupţie şi fraudă în dosare cu politicieni şi alţi funcţionari publici”, a apreciat acest gest nu atât ca o recunoaştere a meritelor şi a realizărilor sale profesionale, în calitate de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât, mai ales, ca o acceptare a faptului că este format în spiritul valorilor civice pe care organizaţia le promova.

                          "Tocmai de aceea, în contextul dezvăluirilor recente ivite în spaţiul public cu privire la activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror în perioada regimului comunist, surprinderea mea a fost cât se poate de mare atunci când am aflat că premiul G.D.S. pe anul 2018 a fost acordat acestuia, în pofida faptului că activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauţionarea regimului represiv. Din câte ne dăm seama, domnul Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, însă nu este nici un inocent", scrie fostul şef DNA.

                          "Constatăm, de asemenea, că societatea românească postcomunistă nu a generat o dezbatere serioasă cu privire la rolul magistraturii în perioada 1945-1989 care să fi evidenţiat măcar o ”culpă istorică” a judecătorilor şi procurorilor. Aceasta însă nu face legitimă dorinţa unui procuror, care a cauţionat într-un fel sau altul un regim represiv, de a ocupa cea mai înaltă magistratură în cadrul Ministerului Public, aceea de procuror general într-o societate democratică în care, în plus, comunismul, ca regim politic, a fost condamnat. În condiţiile în care domnul Augustin Lazăr a păstrat tăcerea cu privire la aceste aspecte ale carierei sale, măcar în momentul în care ele au apărut în spaţiul public ar fi trebuit să-şi prezinte demisia. Nu a înţeles să o facă, dar nu aceasta este vina dvs. ”Vina” dvs este că, în aceste condiţii, după tot ce ştim/ştiţi acum şi în pofida valorilor pe care le-aţi promovat de-a lungul anilor, înţelegeţi să îi acordaţi premiul G.D.S. Astfel, în opinia mea, premiul dvs încetează să mai recompenseze o persoană care promovează valorile unei societăţi democratice şi ale statului de drept", argumeneză Daniel Morar.

                          "Rostul acestei scrisori nu este acela de a critica alegerea dvs., ci doar de a-mi justifica decizia de renunţare la premiul G.D.S. pe care mi l-aţi acordat în anul 2011", precizează el.

                          Comment


                          • Mda. DNA-ul este o fata morgana decapitata. Dragnea este un Mesia al coruptilor "inocenti". Pentru a pune capacul, maine sunt pregatite codurile in parlament.
                            Conform art. doi "ce face seful facem si noi" si Valcov a obtinut amanarea prin iunie. Pana atunci are tot timpul sa termine de sapat prin cimitire.

                            Din ciudateniile frumoasei aliante. Dragnea si Valcov erau chititi pe justitie. Tariceanu si Vosganian ahtiati dupa bani. Cum naiba s-a facut ca Tudorel a ajuns la justitie iar Orlando la finante? Competenta? Pai Tudorel a "ievaluat", a dat ordonata, a creat inspectia lu' peste, iar acum e incompetent ca nu a vrut sa o dea si pe celalata. Orlando a dat si el ordonanta la ordinele sefului, dar nu a fost chiar pe placul lui Tariceanu. Incurcate sunt itele. Oricum "Tari" e mic si bea laptic.

                            Si din tara lui Pacala si Tandala. Acum cand Tudorica e pe faras s-a trezit si opozitia cu motiunea de cenzura pe justitie.
                            Sau galceava lui Daddy cu "ievaluatorul" si "docila" este o alta piesa de teatru?

                            Comment


                            • N-ar fi exclus sa fie o piesa de teatru. De exemplu, conducerea PSD trebuie sa se justifice in fata baronilor, in ultima luna de campanie electorala, de ce n-au schimbat legile justitiei complet. Poate de aia s-a trezit neintrebat Toader sa trimita o ordonanta de urgenta, ceruta de CSM, dar la care a adaugat chestii fara sa intrebe pe nimeni. Stia ca va genera un conflict (chestia cu judecatorul care poate ajunge procuror sef). S-a blocat astfel orice alta ordonanta. Dragnea pare suparat si prelungeste comisia lui Iordache inca 3 luni, adica sa se vada cu europarlamentarele in caruta. Cine stie care ar putea fi jocurile?

                              Comment


                              • Daniel Morar, CCR, (postul #4962)..... Pai cu astia si-a facut Draknea toate poftele.
                                PS: Interesant postul anterior.
                                Last edited by Gil26; 16 April 2019, 21:35.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google