Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ipoteza.png
    Exact despre ce vorbeam. Ipoteza discutata intre politicieni este asta:

    "Liviu Dragnea nu a mai putut rezista la presiunea unei grupari din PSD care cerea inlocuirea lui Toader, dar nu-si doreste schimbarea lui Toader si vine cu o propunere pe care stie ca Iohannis nu o va accepta".

    Ipoteza a fost negata de Radulescu "mitraliera". Dar eu cred ca el este din acea grupare. Alti membri PSD au fost chiar contra demiterii (pana la vot). Si ce sa vezi, motiunea contra lui Toader a fost blocata de PSD prin lipsa cvorumului.

    Iohannis nu cred ca va semna revocarea fara sa aprobe noul ministru. Si imi este greu sa cred ca il va accepta pe Nicolicea.

    Comment


    • Eu unul nu cred ce zice psd si pnl, nici alde sau usr. toti au mai mintit de la o zi la alta, dar psd e de departe castigator la schimbarea declaratiilor sau la a face altceva decat au declarat. in plus, condcerea psd stie ca ori scapa, ori se duc la puscarie, miza e libertatea si pentru asta risca totul. pnl nu are nimic palpabil cu care sa combata psd, in afara de mici scandaluri. atata timp cat nu vii cu o alternativa, nu esti credibil. valabil si pt curvele politice din pro-romania, care s-a umplut de traseisti mai tare decat psd din care au plecat. probabil viseaza la ceva locuri caldute pe care stiu ca le vor ierde din psd in favoarea clicii lui dragnea. as vrea sa zic ca is curios ce-o sa iasa la alegeri, dar nu prea-mi vine. cu 2dorel e teatru, miza e alta, is curios care, ca n-am dibuit-o inca. alta decat imacularea lui dragnea nu vad acum, dar s-ar putea foarte probabil sa fie (si) altceva. oircum, nu iese dragnea imaculat, oricat ar dori fanii psd, care, asa cum ei nu inteleg de ce unii simpatizeaza cu cativa fosti comunisti, nici eu nu-i inteleg de ce simpatizeaza cu hotii, in afara de "mi-au dat" n-am auzit la 9 din 10 vreun alt argument. iar al 10-lea a fost ca "astia fac dreptate". cui? lui dragnea? in detrimentul tuturor, asta nu mai conteaza, ca ei "mi-au dat". asta spune totul despre marea masa a simpatizantilor psd. aialalti, o au pe kovesi, imacultata cam ca dragnea in ochii psdistilor, dar cu un trecut plin de semne de intrebare. diferenta ar fi ca unii n-au atentat direct, in sensul legiferarii neamprostiei si hotiei, din pct asta de vedere, o bulina alba pt ei. in rest, sunt toti "o apa si-un pamant".
      si nu-i mai plangeti de mila lu tariceanu, un mincinos dovedit in instanta, dar facut scapat de dragul de a fi "politically corect" de catre un judecator dubios. orice ati spune astia de tineti cu psd, in afara de hoti si prosti n-au promovat nimic de multi ani incoace. n-au facut nimic decat pomeni electorale, au imprumutat si nepotii de dragul lefurilor cu care si-au mituit o mare parte dintre sustinatori. iar altora le spala creierul sistematic, cum fac si aialalti, fiecare pe televiziunile "de casa". in ritmul asta, sustinant hoti si incompetenti de dragul unei idei induse, in mare parte falsa, sau din interes direct, n-o sa ajungem departe. si nu va mai dura mult pana ne-om da cu capul de gard, iar astia or sa scape iar si voi o sa va intrebati ce a gresit poporul asta? a gresit totul, din '46 incoace. va doresc succes in noua romanie, a se citi "teleormania", cat o mai dura ea si cat or sa ne mai suporte copii si nepotii pt ce le-am facut de dragul unei mariri de pensii de catre un infractor.
      Last edited by Seba; 18 April 2019, 15:50.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Daca tot ai vorbit despre faptul ca "au imprumutat si nepotii", poti citi aici

        "Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Cu împrumutul extern de 3 miliarde de euro luat de Ministerul Finanţelor în martie, România va depăşi din nou, după şapte ani, o datorie externă de peste 100 de miliarde de euro. Problema este că principalul vinovat nu este guvernul, ci voi, care aţi făcut 65% din această datorie externă"


        Nu mai reveni la subiectul datoriei daca nu accepti sa citesti chestiuni serioase.

        Comment


        • https://www.zf.ro/eveniment/pregatit...-isti-18089544
          România vrea să importe pe piaţa muncii peste 500.000 de pakistanezi până în 2020, pentru a acoperi o parte din deficitul de forţă de muncă din ţară, spune Zulfikar Bukhari, asistent special al premierului din Pakistan pe probleme externe şi dezvoltarea resurselor umane după o întâlnire cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, citat de presa locală.

          Potrivit Associated Press of Pakistan, iniţiativa de întâlnire între cele două autorităţi pentru a discuta despre problema forţei de muncă a fost lansată de Niculaie Goia.

          Ambasadorul României în Pakistan a spus că România caută circa 1 milion de angajaţi din mai multe ţări, pe fondul migraţiei românilor către alte ţări europene, care s-a ridicat la cote alarmante.
          Colegii cu care mai comentam directiile politice stiu ca am spus despre acest lucru. Ar putea fi un "fake news" dar eu cred ca ambasadorul nu vorbea in nume propriu. A fost trimis sa caute oameni. Multi, multi oameni. Exact ce am spus eu de cateva ori aici pe blog. Este o forma de a pune presiune pe salarii care vor scadea.

          Comment


          • care "voi"? am luat noi bani pentru salariile primariilor si consilierilor, pensii speciale, etc? am luat noi banii pt autostrazi nefacute, spitale si scoli nereparate decat pe hartie? sa presupunem ca nu e fake news...salariile vor scadea la privat, daca e sa scada, ca statul nu stiu sa abe vreo mare firma de constructii sau it in portofoliu. deci? inca mai sustii ca psd nu-si protejeaza votantii prin pomeni? mai poti sa vii sa-mi spui ca vorbim de bun simt cand vorbim despre jigodiile astea? cand tiam zis ca psd sau pdl e acelasi rahat, ai sarit ars, ca nu se compara. ba se compara, diferenta e ca unii s-au luat de aia de la stat cand puteau sa-i lase in pace, iar "socialistii" ii pupa in c...r pe aia de la stat si baga pumnul in gura alora din privat, care oricum nui voteaza, pt ca la privat de bine de rau promovarile si salariile nu se dau din pix, ci in urma unor interviuri, evaluari periodice, etc, chestii pe care statul nu vrea sa le implementeze ca ar ajunge sa munceasca pomanagii (ma refer la lipitorile din aparaul de stat, nu la toti) pe gratis sau sa aduca bani de acasa. tot legat de astea, cu plecari de firme, lipsa de personal, somaj, pot sa te intreb de ce trebuie adusi straini, cand in tara avem someri nenumarati? de ce nu-i pune nimeni la lucru pe aia? pt ca aia voteaza psd, de aia. simplu si evident, oricat ar incerca s-o dea unii cotita dupa scobitoare. e mai ok sa tii romanii in ajutor social, dependenti de stat, decat sa-i pui la lucru si sa te injure ca ei nu muncesc pe 1000 de lei. pai normal, daca stau degeaba acasa pe 700 de lei. mareste minimul pe economie (unul dintre putinele lucruri bune facute de psd) astfel incat sa motivezi oamenii sa lucreze. nu e normal sa ai intr-o tara in continua depopulare un aparat de stat mai numeros cu 30% decat palmasii. si prin politica dusa, sa ti-io protejezi pe aia care nu produc, de pe spatele alora cu minim pe economie. am ajus in situatia in care ne imprumutam pt salariile alora care stau si au tupeul sa comenteze ca ceilalti, mai putini ca numar, nu produc destul pentru ei. despre ce vorbim? o sa ramaneti extrem de putini "patrioti" in teleormania, daca o tin ai vostri tot asa...si-s curios cine o sa-i plateasca pe astia care nu se mai satura? pakistanezii? da-mi voie sa rad un pic mai mult...
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Articolul spunea ca 2/3 din datoria externa a Romaniei este facuta de privati, nu de stat. Deci referiri la "nepoti" se pot face cu privire la datorie, dar la cea a privatilor.

              In tara nu avem someri. Avem oameni "liber-intreprinzatori" care mai incaseaza si ajutorul social. Oamenii acestia mai lucreaza zilieri in agricultura si chestiuni din acestea. Nu au carte de munca pentru un serviciu organizat. La sate si in orasele foarte mici exista putini angajatori, in principal statul si cateva bodegi sau dughene. Este a doua Romanie, cea la care se referea Isarescu cand spunea de zona Euro (ca da, Bucurestiul ar intra si maine in Euro, dar nu restul tarii). Romanii nu sunt un popor migrator ca cel american, de exemplu. Si asta inseamna si ca nu isi abandoneaza gospodaria sa se mute intr-un oras mare unde ar castiga ceva mai bine si cu carte de munca. Asta se intampla in alte tari mai capitaliste. La noi, romanul daca are o gradina, o munceste si isi traieste zilele si cu ajutorul de la stat de 4-500 lei. Degeaba bati tu sau Basescu cu palma in casa inundata si fara asigurare. Omul nu isi va abandona decat cu mare greutate locurile de bastina.

              Orice partid isi protejeaza electoratul si pe bugetari. Chiar si PNL sau Ciolos. Sa nu uitam ca PDL vota cu ambele maini marirea salariilor bugetarilor. Ei au taiat doar fortati de criza. Altfel, au crescut cat au putut si mai mult decat atat.

              Numar bugetari:
              2014 1,241 mil
              2015 1,224 mil
              2016 1,227 mil
              2017 1,252 mil

              Care este problema cu bugetarii? Ca sunt cu 10 mii mai multi ca in 2014, fiind atrasi de salariile mai competitive din 2017 si revenind la stat din privat? Sau vrei sa zici ca numarul de bugetari ar trebui sa scada daca scade si populatia rezidenta?

              La alegerile trecute, RL scria asta, criticand discursul PNL care se dorea la fel de stanga ca PSD:
              Nu doar bugetarii și pensionarii militari votează, doamna Gorghiu! (România Liberă)

              "Nu îmi dau seama, în țara asta nu mai iese la vot nimeni din mediul privat? Doar bugetarii contează? Pentru că, dacă mă uit peste promisiunile rostogolite în campania electorală de doamna Gorghiu și de domnul Dragnea, așa pare", notează în editorialul RL ziaristul Mircea Marian.
              "Sunt circa 1,2 milioane de salariați în sectorul bugetar. 1 din 4 angajați este bugetar (1 din 3, dacă luăm în calcul și companiile de stat), față de 1 din 6 în SUA. Dar, chiar și așa, există câteva milioane de „oameni ai muncii“ care lucrează în mediul privat și au propriile așteptări. Vor educație de calitate, de exemplu. Vor spitale în care să nu moară cu zile. Pentru ei nu vorbește nimeni.

              Comment


              • Ziaristii sapa, cauta detalii cand explodeaza o bomba de presa precum cea cu Augustin Lazar, procurorul general, complice al tortionarilor securitatii.
                Si au gasit detalii foarte interesante.
                Gheorghe Musat, patronul firmei de avocatura Musat si Asociatii, cea care a reprezentat multi politicieni, inclusiv pe Iohannis in dosarul caselor, a fost securist cu acte in regula, prins si trimis la puscarie la Aiud pentru delapidare (a furat din fondurile securitatii). Acolo a scris rapoarte despre colegii de temnita catre Securitate, 100 in 19 luni, un raport la 5 zile. Ca urmare a acestei colaborari, a fost eliberat dupa efectuarea a mai putin de jumatate de pedeapsa. A intrat la drept fara examen, fiind securist, si tot asa in avocatura.

                Iulius Filip este poate eroul necunoscut al României ultimelor trei decenii și jumătate. Chiar dacă azi nu mai poate măcar vorbi, tot a reușit prin curajul lui să răstoarne o lume – să-i forțeze pe anticomuniști să cauționeze legalitatea socialistă, pe foști securiști să se alinieze sub stindardul anticomunismului, pe luptători pentru adevăr să adopte principiile gazetărești ale Pravdei, pe intransigenți să întoarcă capetele în altă parte dar să ardă de nerăbdare ca subiectul să dispară odată de pe agenda publică.

                Iulius Filip i-a învins pe toți. A devoalat o întreagă mascaradă, întreținută cu talent în tot acest timp.
                Da, intransigentii de la USR care l-au pupat in fund pe Lazar. Da, pe CTP ajuns gunoier al securistilor.... Ce mascarada intretineau suporterii statului de drept. Atat de penibila incat Radu Filipescu s-a autosuspendat din GDS iar experta anticoruptie Laura Stefan si-a dat demisia tot din GDS-ul securist.

                Iulius Filip este poate eroul necunoscut al României ultimelor trei decenii și jumătate. Chiar dacă azi nu mai poate măcar vorbi, tot a reușit prin curajul lui să răstoarne o lume – să-i forțeze pe anticomuniști să cauționeze legalitatea socialistă, pe foști securiști să se alinieze sub stindardul anticomunismului, pe luptători pentru adevăr să adopte …

                La 5 zile de la emisiunea istorica a Sorinei Matei, prin care a demonstrat ca fostul ofiter al Securitatii, Gheorghe Musat, l-a turnat la Securitate pe detinutul politic Iulius Filip, publicatia lu…

                Comment


                • Sub titlul Talentata doamna Musca sau despre minciuna in extaz filosoful Gabriel Liiceanu a publicat in „Cotidianul“ o scrisoare deschisa adresata deputatei PNL Mona Musca, referitoare la colaborarea acesteia cu Securitatea si a faptului ca a tainuit aceasta relatie in 16 ani de cariera politica promitatoare.


                  Memoria internetului este foarte utila pentru a-l judeca pe Gabriel Liiceanu, unul dintre cei trei (alaturi de Andrei Cornea, Andreea Pora) care au insistat sa se continue cu decernarea premiului catre Augustin Lazar chiar dupa explozia trecutului lui de complice al tortionarilor comunisti.

                  Iata ce scria el despre cazul Mona Musca pe 15 aug 2006 printr-o scrisoare deschisa.

                  In halul in care ne aflam acum, nu avem timp de nuante. Nu-mi cereti sa disting intre femeia cu carpa de pe coridor, intre d-voastra ca turnatoare si generalul Plesita care batea sau care punea la cale crima. Nu mai jucati teatrul acela dezgustator, nu mai faceti pe mironosita si pe ingrijorata de soarta „copiilor arabi“.
                  Sa vedem cum s-ar aplica scrisoarea lui Liiceanu si in cazul complicelui tortionarilor, procurorul Augustin Lazar.

                  V-ati grabit sa invocati aberatia (care isi face drum prin mintile oamenilor protejata fiind de o lege) ca nu ati facut „politie politica“.

                  Incep prin a va ruga sa nu va mai ascundeti dupa deget folosind acest mizerabil tertip. Nu-i demn de d-voastra. Pe asta il folosesc securistii, nu d-voastra, doamna. E adevarat, nu ati facut politie politica, pentru ca Securitatea toata, cu colaboratorii ei cu tot, nu facea politie politica. Ea era politia politica.

                  Toata Securitatea, de la femeia care spala cu carpa coridoarele MAI-ului si pana la generalii de Securitate, de la persoana „contactata“ fara angajament, dispusa insa sa „flirteze“ cu ofiterul care o vizita, si pana la „angajatul“ cu acte in regula si cu nume de cod (ca d-voastra), de la „lucratorul“ dinauntrul tarii si cel care spiona, dinafara ei, „spre binele patriei“, cu totii, doamna draga, faceau sa functioneze sistemul cel mai perfectionat de represiune si de generare a fricii. Cu totii faceati cu putinta teroarea.

                  Securitatea avea, in anii in care i-ati ingrosat d-voastra randurile cu marunta d-voastra contributie, un „brand“ teribil si bine consolidat: era, in Romania, institutia crimei, era NKVD-ul in varianta lui romaneasca, era Gestapo-ul comunist.

                  Cu totii ati intrat, indiferent de locul pe care-l ocupati in schema, nu in slujba poporului roman (cum va laudati toti securistii la televizor), ci a unei mafii organizate statal, instalate la putere in urma unei ocupatii si indreptate impotriva poporului roman si a istoriei sale.

                  Cu totii v-ati avut in vedere - dar pe seama celorlalti - numai pe voi, cu totii ati avut un avantaj sau ati sperat sa obtineti unul: puterea sau o farama de putere, o „aflare in carti“ cat de mica, un ban, o promovare, o calatorie „afara“. Cu totii, intrand in raza acestei institutii, ati trait mai bine pe seama noastra si a fricii noastre.

                  Cu totii v-ati simtit mai importanti, cu totii ati avut un contract murdar facut in spatele nostru si pe spatele nostru si toti v-ati platit linistea, siguranta si tupeul cu spaimele, umilinta si nelinistea noastra.
                  Exact. Procurorul Augustin Lazar este parte din arma crimei, din sistemul ticalosit, din schema unei mafii organizate statal.
                  Exact. Procurorul Augustin Lazar a ajuns prin propria vointa la sefia comisiei de liberari conditionate din Aiud ca sa obtina un avantaj material, o farama de putere, o promovare, etc.


                  O emisiune de referinta despre Iulius Filip, acest posibil Lech Walesa al Romaniei. Securitatea comunista se temea de Iulius Filip (nume de cod "Fodor") la fel de mult ca de Doinea Cornea. Aflati mai multe in emisiunea Sorinei Matei de la B1. Aflati si despre sursa Miron, pe numele lui avocatul Gheorghe Musat, securistul.


                  Concluzia este una singura. Securitatea exista, statul paralel exista, el doar imbraca orice haina doreste atunci cand executa ordinele de alaltaieri ale lui Ceausescu si ale comunistilor, de ieri ale securistilor revolutionari ascunsi in spatele lui Iliescu, Constantinescu sau Basescu, sau de azi cand militeaza in numele unor valori euro-atlantice cu aceleasi arme nelegale ale protocoalelor, ale instantelor bine manipulate, ale campului tactic in justitie.

                  Iar Augustin Lazar exemplu perfect de slujitor al statului paralel demonstrat si dezbracat in fata noastra. El n-a batut, n-a omorat. N-a fost tortionar. Dar a fost nu doar complice ci aghiotant al sistemului tortionar comunist. Iar dupa peste 30 de ani de astfel de servicii, iese la pensie cu 6000 de euro pe luna. Da, statul paralel ii este profund recunoscator. Statul oficial ii este la fel recunoscator pentru ca s-a putut bizui pe fidelitatea lui, pe slujirea lui, indiferent daca la conducerea lui a fost Ceausescu, Iliescu, Basescu sau acum Iohannis. Augustin Lazar a incalcat si legi ale statului comunist. Slujirea lui Lazar era pentru sistem, nu pentru apararea si respectarea legilor.

                  Iar separarea din societatea romaneasca devine una care nu mai poate fi usor reconciliata. USR, PNL, Ciolos au devenit niste complici de tortionari, niste securisti. Situatia este atat de jenanta incat adeptii lor nu sunt in stare sa discute despre subiect (a se vedea cazul Silviu aici pe forum, sau a membrilor GDS in emisiunea de la B1 - toti refuza sa discute).

                  Comment


                  • tu vrei sa-mi spui ca din conducerea psd, nimeni, dar absolut nimeni, n-a profitat cand era in relatii bune cu structura asta "stat paralel"? ei as...cand au fost la butoane, le-a placut. cat despre pdl, puteau linistiti sa nu taie salariile, ca era de unde se face economie si era si de unde sa se dea in continuare acei bani. ne-am imprumutat ca stat ca sa dam bani la banci, sa nu plece. de ce? poate pt ca tot noi, ca stat, depindeam de imprumuturile pe care le luam de la acele banci? marul n-a putrezit din 2017, de cand e psd la putere, a fost putred de mult. astia doar ii storc ultimele picaturi sanatoase ramase din putregai pe fondul unei lupta idologice in care doar fanaticii lor si ai "celorlalti" mai cred. fanatismul n-a dus nicaieri, nici o data, la ceva bun, dar multi continuati sa fiti fanatici din cauze neclare mie.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Nu Seba, nu am vrut sa exclud PSD. Uite, am zis in comentariul anterior.

                      "statul paralel exista, el doar imbraca orice haina doreste atunci cand executa ordinele de alaltaieri ale lui Ceausescu si ale comunistilor, de ieri ale securistilor revolutionari ascunsi in spatele lui Iliescu, Constantinescu sau Basescu,"

                      Comment


                      • Despre gripa porcina africana. Subiectul a disparut din atentia presei romanesti desi acum un an calca in picioare guvernul. Cica ar fi putut fi prevenita. Cica Ciolos a lasat in sertar notificarea de la UE, etc, etc. Toti autorii de propaganda in presa tipau si erau specialisti in gripa porcina africana si stiau ce trebuie facut, s-au trebuia facut si nu s-a facut.

                        Daca se citea doar cele 1% din materialele scrise in acea perioada, si se gaseau pe acelea credibile, s-ar fi aflat ca problema nu este deloc usoara mai ales ca nu se stie precis care este vectorul de transmitere. Ba chiar se suspecta ca insasi mancarea, furajele ar fi fost contaminate.

                        Insa, gata cu atacurile politicianiste de la inceputul anului 2018. Acum, derulam pe repede inainte catre aug 2018. Incep primele cazuri in China.

                        https://www.scmp.com/news/china/soci...st-pig-farming
                        The first reported case was confirmed in Liaoning province in August, followed by cases across the northeast in Heilongjiang, Inner Mongolia and Hebei. Liaoning remains the worst-hit province in the country.
                        Outbreaks have since been discovered in southern pork-loving region, including in Fujian. To date, 18 of China’s 31 provinces and regions have been affected by the disease and more than 100,000 pigs have been culled in an effort to stop the virus from spreading.
                        Cica in aug 2018 au fost detectate primele cazuri care apoi s-au inmultit in alte locatii suficient de departate de focarele initiale. In nov 2018, in 18 din cele 31 de provincii ale Chinei s-au semnalat epidemii desi guvernul chinez a sacrificat pana in acel moment 100 000 de porci in incercarea disperata si dictatoriala (comunista) de a opri virusul.

                        https://www.reuters.com/article/us-c...-idUSKCN1RX026
                        Apr 2019, s-au imbolnavit porcii de pe insula Hainan la sase ferme care se adauga altor doua ferme infectate anterior. Autoritatile sperau ca insula este izolata pentru a nu se imbolnavi (dar, zic eu, chinezii nu stiau ca porcii mistreti stiu sa inoate stilul fluture sa ajunga pe insula si sa raspandesca boala ... ).

                        https://www.reuters.com/article/us-c...-idUSKCN1RO0MP
                        12 apr 2019, China deja sacrificase 1.01 milioane de porci iar o banca Rabobank estimeaza ca pana la 200 de milioane de porci vor fi sacrificati sau vor muri din cauza epidemiei din China.

                        BEIJING (Reuters) - Up to 200 million pigs could be culled or die from being infected as African swine fever spreads through China, Rabobank said, by far the highest such forecast yet and underscoring the gravity of the epidemic in the world’s top pork producer.

                        Such a number would mark a huge chunk of the nation’s pig herd, which Rabobank says stood at 360 million animals late last year, and comes as many in the industry say the spread of swine fever there is much worse than authorities have reported.

                        The drop would drag down China’s pork output by 30 percent in 2019 from last year, Rabobank said in a statement late on Thursday, boosting demand for meat imports and sapping appetite for animal feed made from commodities like soybeans.

                        “It’s unprecedented, and there are many dimensions of the situation that are still not fully understood,” Justin Sherrard, Rabobank’s global strategist for animal protein, told Reuters.

                        A total of between 150 million and 200 million pigs will die from being infected with African swine fever or culled in the wake of outbreaks, agricultural industry analysts at the bank said.

                        China, which produces about half the world’s pork, this week said it had culled 1.01 million pigs to control the disease.

                        It has reported 124 outbreaks since August last year, with the virus having reached every province apart from the southern island of Hainan and continuing to spread.
                        Am revazut aceste materiale pentru ca la momentul respectiv, in primavara lui 2018, eu nu credeam propaganda si atacurile politicianiste pe tema gripei porcine africane si un an mai tarziu lucrurile imi dau dreptate. Iata ca agronomii de ocazie, Ciolos & Co, habar nu au despre problema. In China, mijloacele chimice de protectie respectiv forta politieneasca de indeplinire a unor controale a partidului comunist chinez sunt muuuuult mai puternice ca in Romania. Si nu au reusit mare lucru. Aveau nevoie de Ciolos, vad eu bine. Un demagog.


                        Am revazut acest subiect pentru ca mi l-am reamintit cand am citit un avertisment recent al producatorilor de carne de porc care spuneau ca se va scumpi carnea. Asta pentru ca China cumpara tot ce poate de pe piata europeana.
                        Last edited by gecmc94; 22 April 2019, 23:14.

                        Comment


                        • da-i dracu' de porci, avem unele mai nasoale de gripa porcina cilos stia, dar a dormit pe el. incapabil, as zice. tariceanu sa inteleg ca a terminat cu statul diagonal, sau vrea sa atace in continuare comleturile care l-au scos basma curata desi e evident ca a mintit, da a fost salvat de un viciu procedural, ala cu "ai dreptul sa nu spui tot, adica sa minti, ca sa nu devii din martor, acuzat". is curios daca o sa il sustina pe dragnea sau il va sustine doar la nivel declarativ. presupun ca si tariceanu, fiind tot un fel de "curva politica", ca si dragnea, il va sapa pe astalat, cam la fel cum dragnea l-ar sapa bucuros daca i-ar da mana 100%. asada, au ajuns niste ticalosi sa ne spuna ce e cinstit, decent, etc? mie tocmai asta imi spune ca sistemul judiciar trebuia reformat, ca trebuiau impuse noi reguli, dar ideea de baza nu e marsarea pe schimbarea legii in favoarea catorva zeci/sute de infractori, ci sa protejezi restul de 19 milioane de cetateni. daca ar fi 18.8 milioane in puscarii si 200000 oameni liberi, as intelege lupta asta pro-infractor. cat timp situatia e total inversa, n-au nici o scuza, oricate le-ati cauta. cum n-au nici o scuza aia care manevreaza din umra, oricate scuze le-ar cauta ceilalti.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Originally posted by gecmc94 View Post
                            Daca tot ai vorbit despre faptul ca "au imprumutat si nepotii", poti citi aici
                            ...
                            Nu mai reveni la subiectul datoriei daca nu accepti sa citesti chestiuni serioase.
                            aia e o opinie, eu iti spun sigur ca al meu credit nu e facut de stat in numele meu, il platesc eu, contract direct cu banca, fara stat. statul pt mine nu s-a imprumutat cu nimic, in schimb m-a imprumutat pe mine pt altii. restul e gargara ieftina, pro si contra psd, mai mult "pro". alea 3 miliarde imprumutate de stat nu au treaba cu creditele mele. sunt creditele statului, pe care eu o sa le platesc, dar statul nu-mi plateste mie ratele la masina. masina cumparata in lei, nu euro, apartament cumparat in lei, nu euro. ala sa-si vada de criticat poezii sau alte opere literare, ca de gargaragii ca el e plina lumea. cine dracu te pune ca stat, sa nu produci nimic? eu? imi place formularea cu "voi", sa inteleg ca esti bugetar si ai treaba cu "noi" astialalti? atunci imi e clar de ce ti-e asa aproape de suflet psd, ca te-a mituit cu cresteri de salariu nesustenabil, adica eu nu pot sa produc pe cat ai vrea tu sa consumi si culmea, tot eu sunt de vina n-am treaba cu numarul de bugetari, ca a crescut sau a scazut, mi-e scheiss-egal. am treaba ca unora li se dau pomeni de pe spatele altora. nu mai da, statule, pomeni firmelor, partidelor, judecatorilor, primarilor, sa vezi cum sunt bani de spitale, de salarii, de scoli, de drumuri. fara astea, statule, sau partidule, sau cum dracu te-ai numi, nu poti sa faci nimic din ce trambitezi ca o catea turbata la televizor. iti trebuie educatie, sanatate, infrastructura. nu le ai pe astea, n-o sa ai in veci altceva. asta, unii nu vreti s-o pricepeti. ca sa fiu mai clar, am sotia buetara, m-am enervat cand piticul ala imbecil, papusa marinarului beat, a taiat din salariu si din alocatia copilului, implicit. dar si astia de le sufli tu in cele 3 litere ma enerveaza, ca-s doar niste jeguri cu alt nume si nu merita respectul sau sustinerea cuiva. decat, daca, exista un interes direct. in cazul meu, nu exista interesul, ca nu ma are nimeni cu nimic la mana si in plus, nu sunt convins ca o tara a infractorilor, cu valorile puse cu cooroo'n sus, e locul ideal in care sa cresti copii. sa le explici ce, copiilor? ca e normal sa furi, sa inseli, ca e pacat sa-ti vezi de treaba si daca nu dai vreun "tun" esti fraier? pai daca astea vi-s valorile, tineti-le bine, sa nu va scape!
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Originally posted by Seba View Post
                              l-au scos basma curata desi e evident ca a mintit, da a fost salvat de un viciu procedural, ala cu "ai dreptul sa nu spui tot, adica sa minti, ca sa nu devii din martor, acuzat".
                              Pare ca ai citit comentariile pe tema dosarului. Poate chiar de aici.
                              https://www.g4media.ro/de-ce-a-fost-...i-de-fond.html

                              Si daca ai facut-o, eu nu sunt de parere ca este "viciu procedural". Da-mi voie sa iti spun ce este Viciul procedural, in mintea mea. Vine potera la tine acasa si are doar o stampila, desi avea nevoie de inca o semnatura. Iti face perchezitie care nu este, deci, legala. S-a omis o semnatura suplimentara.
                              Sau, s-a recoltat proba de sange pentru analize si pe drum s-a defectat frigiderul care o conserva. Sau s-au prelevat amprentele fara izolarea locului infractiunii care a fost contaminat de anchetatori.

                              In cazul lui Tariceanu nu este viciu procedural. Daca il numesti asa practic lauzi un sistem abuziv de ancheta tipic comunist sau mccarthyist (american). Scrie asta in articol:
                              procurorii de la DNA Brașov trebuiau să-l audieze pe Tăriceanu ca făptuitor și, apoi, ca suspect/inculpat, dacă aveau probe, nu să îi întindă o capcană (perjury trap).

                              În literatura de specialitate, ”a perjury trap is a form of prosecutorial misconduct in which a prosecutor calls a witness to testify, typically before a grand jury, with the intent of coercing the witness into perjury (intentional deceit under oath). Most often a perjury trap is employed because the prosecutor is unable to prosecute the defendant on other charges”.
                              Eu nu cred ca "prosecutorial misconduct" inseamna viciu procedural ci este aproape un ABUZ IN SERVICIU. De pe wiki:
                              n jurisprudence, prosecutorial misconduct is "an illegal act or failing to act, on the part of a prosecutor, especially an attempt to sway the jury to wrongly convict a defendant or to impose a harsher than appropriate punishment." It is similar to selective prosecution. Prosecutors are bound by a sets of rules which outline fair and dispassionate conduct.
                              Deci, sa pastram proportionalitatea cuvintelor. Ce au facut procurorii DNA din Brasov nu este un viciu procedural. Este un act de ancheta abuziv, un abuz in serviciu care incalca si drepturile omului (CEDO). Am putea sa mergem si pe scoala a doua de gandire din articol. Insa ce nu se spune in articol este ca marturia obtinuta de la Tariceanu ar fi trebuit sa fie distrusa, nu sa ajunga in presa, un alt abuz tipic procuraturii.

                              Iar ce nu se spune in articol este despre stiinta lui Tariceanu; eu nu cred ca Tariceanu stia despre caracterul infractional al celor doi. Este un lucru des intalnit in filmele despre politica: negarea plauzibila (plausible deniability). Oamenii politici care joaca in categoria grea (a se vedea si Trump cu rusii), nu vor sa stie prea multe lucruri despre cei care se invart in jurul lor. Vor sa stie doar lucrurile bune: au bani, doneaza pentru campanii, au un CV okay.... dar nu vor sa afle despre caracterul controversat. Altfel, ar fi obligati sa se distanteze imediat de ei, ba poate chiar sa cheme politia pe loc.
                              Inteleg ca nu exista nicio dovada ca Tariceanu ar fi stiut despre caracterul infractional al acelor escroci. Ca ii stia, da, poate. Ca erau escroci, eu zic aproape sigur ca nu vroia sa stie.


                              Despre modificarile legislative de azi/ieri nu stiu nimic. N-am aflat decat niste de niste strigate in presa ale politicienilor. Dar voi astepta materialele pe care opozitia le va scrie catre CCR. Acolo nu merge cu discursuri demagogice. Trebuie sa ataci ceva cu argumente solide, juridice. Astept acele chestiuni si le voi citi.

                              Comment


                              • Stim cu totii ca Tari este un nevinovat. Deh, o alta victima a statului paralel.
                                Modificarile legislative de ieri sunt simple. Draknea a mai taiat cateva articole cu care tovarasii si "pretenii" sai puteau ajunge la mititica. Apoi aduce si aurul in tara.
                                La CCR nu trebuie argumente solide, juridice. Trebuie sa ai oamenii tai acolo. Opozitia nu ii are, Draknea da. De fapt asta e meritul lui: a reusit sa isi puna oamenii in posturi cheie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google