Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am filmat butonarile, dar fisierul are 140 mega.Am dat mail catre Vocea Clientului, ca la telefon.....

    Comment


    • Originally posted by maryurs24 View Post
      Hai ca eu ma vad nevoit sa completez lista cu defecte.Ieri am ramas fara sunet.degeaba am schimbat melodiile, am dat pe radio sau video, am schimbat stickul, nu aveam sunet,
      am dat la maxinm din tableta si din butoanele de langa volan, am verificat sa nu fie Mute....
      Am oprit tableta, am scos cheia din contact, am deschis usa, am incuiat masina si am reinceput procesul... tot fara sunete.nici la conectarea cu telefonul nu aveam sunet, apare pe tableta ca sunt sunat, dar nu se aude nimic.Nu am sunet nici de la senzorii de parcare, pe tableta se vede ca e ceva in dreptul lor, trec in verde/galben/rosu dar fara sa scoata masina vreun sunet.Nu cred ca e din cauza caldurii ca am lasat-o in soare in parcare. Tableta arata 28 grade, cand am pornit am dat drumu la clima catre parbriz, au fost zile in care a fost mult mai cald si nu a facut asa...
      Am patit la fel la logan 2 cu medianav din fabrica dupa ce am stat cu motorul oprit si muzica pornita+telefon la incarcat. Eu am banuit ca este din cauza bateriei slabe, nu s a repetat fenomenul si nu mi-am batut capul prea mult.

      Comment


      • Va salut si bine v-am gasit.
        In calitate de nou posesor de Logan am decis sa va prezint experienta si problemele mele in cele 3 luni si 7000 de Km de condus Noul Logan.
        Prima problema a fost Martorul luminos de la butonul S&S care se aprindea aleator (am fost la reprezentanta si ei au zis ca nu au gasit nicio problema, nu au reparat nimic, dar dupa ce am plecat de la ei nu a mai facut figuri pana in prezent trecand deja 2 luni de atunci)
        A doua problema, geamul spate stanga care nu functioneaza mereu, de fapt foarte rar.
        Si cea mai grea este cea in care atunci cand pornesc climatronicul nu porneste si ventilatorul, se aud clapetele de reglaj aer cum merg in interior dar nu baga aer, indiferent de setarea temperaturii, reciclare sau pornit oprit compresor. Dupa un timp in care las pornit ventilatorul incepe sa functioneze de la sine (astazi dupa cam 20 de minute de mers in trafic a pornit singur)
        Toate acestea se intampla la prima pornire pe zi, vineri sunt programat pentru constatare.

        Comment


        • Problema cu geamul stanga spate este si la Duster II. Din ce am vazut/auzit e ca nu functioneaza coborarea geamului mereu. Se intampla daca masina sta mai mult timp nefolosita si daca imediat pornesti motorul si actionezi coborarea geamului, acesta este mort. Abia isi revine dupa un timp si daca apesi de mai multe ori pe buton. Si nu e din buton pentru ca nu functioneaza coborarea atat de pe butonul usii soferului cat si de pe usa spate. Posibil sa fie un releu ceva...Cineva la un Sandero 3 ia schimbat parca 2 macarale si problema a reaparut.
          sigpic

          Comment


          • Acvila, probleme cu ventilatorul care nu suflă aer cateodata oricum as invarti butoanele (am AC manual, nu automat) am avut si eu, am scris mai sus. Sunt foarte interesat de solutia pe care ti-o vor oferi cei din service, poti sa ne tii la curent? Mutumesc.

            Comment


            • Bizonul, vineri voi duce masina si va sta toata ziua la ei pana vor avea loc sa se ocupe si de ea. Daca ma programam aveau liber abia pe 29.
              Astazi din nou am mers fara ventilatie (drum de jumatate de ora). Acum sper sa fie ceva usor si sa scap repede dar tinand cont ca pentru ledul de la S&S am stat aproape 3 ore ca sa-mi zica ca nu e nimic defect am ceva reticiente la calitatea mecanicilor/service-ului.
              Mamba, ciudat ca atunci cand actionez butonul se aude acel "clac electric" mai pronuntat ca atunci cand geamul e deja inchis si apesi butonul. Asta ma face sa cred ca geamul e blocat sau lipit pe chederul lui si intra protectie, de acolo si clincul/clancul ala mai pronuntat.

              Comment


              • Update la problema ventilatorului, am apasat siguranta aratata de Doctorutm in postul #492 si a inceput sa functioneze aerul. Am tot oprit/pornit, am luat contactul si a mers de fiecare data. La apasare, siguranta a mai intrat un pic in soclu, la fel si cele doua din dreapta jos de aceeasi forma, acum ramane de supravegheat.

                Comment


                • Ce n-am spus eu aici e ca la sfarsitul primei etape a calatoriei, exact cand am ajuns la Nessebar, clima s-a blocat din nou. Ar fi a doua oara cand se intampla asta. Si nu o tin asa cum presupun Doreii de la Dacia la 16 grade, ci taman la 23. Cu toate acestea, s-a blocat. Noroc ca nu era foarte cald afara si am deschis geamul. Evident, la urmatoarea pornire si de atunci pana acasa, nu s-a mai blocat.
                  Ieri m-am infiintat la service APAN sa raportez aceasta repetare a acestei disfunctionalitati, fiindca, personal, n-o consider un defect. Insa e o disfunctionalitate a naibii de enervanta, mai ales ca te lasa chiar si cand e canicula mai mare. Nu s-a putut ieri, din cauza de aglomeratie, asa ca m-am dus astazi din nou. Angajatul care m-a preluat (acelasi care mi-a pus-o pe tester prima data, acum peste o luna) mi-a spus ca problema cu clima este cunoscuta de Dacia. Momentan, ei n-au ce sa-i faca. Se cauta o solutie si, cel mai probabil, vor fi rechemari in service, cu masinile care au aceasta hiba. Asa ca daca ati avut-o sau o aveti, mergeti si va treceti pe lista, caci "copilul care nu plange, moare cu buricul netaiat"...
                  Eu mai avusesem o problema, cea cu oprirea motorului, climei si medianav-ului, despre care iarasi nu se stie nimic. Noroc ca nu s-a mai intamplat. S-a ivit la mine la 3.000 km, acum am 6.000 km si inca n-a aparut... sper nici sa n-o mai faca.
                  Ca sa sintetizez, sunt cateva probleme pe care le-am intampinat:
                  - blocare clima (se repeta),
                  - oprire motor, clima, medianav (deocamdata nu s-a repetat),
                  - chedere turtite.
                  N-am avut altfel de necazuri, cu motorul sau alte chestii imobilizante. Masina merge excelent, daca ignor acele suparatoare disfunctionalitati prezentate.
                  Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                  Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                  Comment


                  • Ursamajor, tu poti sa-i spui disfunctionalitate la problema cu clima, dar eu consider ca e defect in toata regula. Eu am ramas fara ventilatie de vreo 10-12 ori intr-un drum Cluj-Constanta si retur. Se pare ca mai multa lume are problema asta. Probabil urmeaza sa apara si la altii. Pe mine m-au programat de la service in octombrie sa faca o resoftare, dar sunt sceptic ca asta va rezolva problema cu ventilatia. Vom vedea.

                    Comment


                    • Originally posted by Bizonul View Post
                      Ursamajor, tu poti sa-i spui disfunctionalitate la problema cu clima, dar eu consider ca e defect in toata regula. Eu am ramas fara ventilatie de vreo 10-12 ori intr-un drum Cluj-Constanta si retur. Se pare ca mai multa lume are problema asta. Probabil urmeaza sa apara si la altii.
                      N-avem de unde sa stim ca problema e generala. E adevarat ca sunt raportari, dar nu toti au necazul.
                      Daca era defect se manifesta de la pornirea instalatiei, reproductibil si nu aleator. Dovada ca la tine s-a produs de 12 ori, la mine doar de doua ori, iar la altii deloc. Faptul ca se face dop de gheata nu este normal, evident. Din cate am mai citit eu pe alte plaiuri pe subiectul Logan3, unii s-au plans ca AC-ul nu face foarte rece, de exemplu ca pe fostele lor masini Logan 1. Mie imi ingheata mainile si picioarele in masina (adica face foarte rece) si tin clima la 22-23 de grade C. E posibil ca unele masini sa aiba instalatii mult mai eficiente decat altele (variatii exista) si tocmai acelea sa aiba problema. Poate resoftarea ar remedia problema, daca ar spune AC-ului sa opreasca compresorul la aparitia ghetii. Lumea zice ca exista senzor pentru asa ceva si e posibil sa fi fost prost gestionata utilizarea lui din soft. Ma surprinde ca te-au chemat la resoftare, in conditiile in care mie mi-au zis ca Dacia inca "rumega" la o solutie.
                      Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                      Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                      Comment


                      • Resoftarea aia de care tot se vorbește cred că nu are nici o legătură cu clima - ci cu calculatorul de injecție, respectiv senzorii de pe la catalizator+filtrul de particule - resoftare care repară și previne erorile gen: "Verifică injecția" ș.a.m.d.
                        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                        Comment


                        • Originally posted by Bizonul View Post
                          Ursamajor, tu poti sa-i spui disfunctionalitate la problema cu clima, dar eu consider ca e defect in toata regula. Eu am ramas fara ventilatie de vreo 10-12 ori intr-un drum Cluj-Constanta si retur. Se pare ca mai multa lume are problema asta. Probabil urmeaza sa apara si la altii. Pe mine m-au programat de la service in octombrie sa faca o resoftare, dar sunt sceptic ca asta va rezolva problema cu ventilatia. Vom vedea.
                          Daca spui că ai rămas fără ventilație încearcă să verifici siguranța de 40A de pe ventilație. Daca ai geamuri electrice spate pune de pe alea că e tot la fel și de 40A. Din păcate în comerț nu se găsesc încă.

                          Comment


                          • Astazi am patit-o si eu....bateria moarta complet. Nici macar luminile din bord nu se mai aprindeau.
                            Masina a stat nemiscata de ieri dimineata. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a putut intampla. Doua luni jumate are masina....
                            Problema cu clima blocata: de doua ori. La drum lung spre Grecia, pe autostrada, s-a intamplat in ambele dati

                            Comment


                            • Originally posted by mitcd View Post
                              Masina a stat nemiscata de ieri dimineata. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a putut intampla.
                              Să nu fie celebra sondă Lambda care consumă curent de aiurea...
                              Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                              Comment


                              • verifica alternatorul, daca ai diode arse iti consuma curent si cand sta masina in parcare, Gil26 poate confirma.
                                Originally posted by mitcd View Post
                                Astazi am patit-o si eu....bateria moarta complet. Nici macar luminile din bord nu se mai aprindeau.
                                Masina a stat nemiscata de ieri dimineata. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a putut intampla. Doua luni jumate are masina....

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google